מופעל על ידי Blogger.

Translaton

טארט לימון קארד ופטל

>> יום שבת, 13 ביוני 2009




כמה רציתי, כמה חיכיתי כמה התכוננתי לפני הכנת הפאי הזה..

ברגע שהאיש שלי הביא לי 2 סלסלות טריות של פירות יער פטל, ידעתי בדיוק שאני אכין את זה
אבל המתכון הצריך הכנת לימון קארד קודם כל, אז דחיתי את הכנת הפאי ואז התחסלו להם בדרך מסתורית למדי כל הפטל.. מוזר.

הכנתי גביניות, הכנתי עוגת שוקולד, אבל ידעתי שיש פאי פירות שאני עדיין רוצה להכין.

היום בבוקר הגשמתי לי חלום, הכנתי את הפאי ואפילו לכמה דקות ארוכות השמש חייכה אלינו ואיפשרה לי לצלם את הפאי המקסים הזה והטעים הזה.

קיבלתי כבר הזמנה מהילד שלי להכין לחברים למסיבת סוף שנה בעוד שבועים - איזה כיף!!!!


טארט לימון קארד ופטל

לטארט
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח

למילוי
1 גבינת שמנת בטמפרטורת חדר
1/2 כוס לימון קארד
סלסלת פירות יער - פטל טריים
עלי נענע לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בסיר כבד מעל להבה בינונית להמיס חמאה, להסיר מהאש ולבחוש לתוך הסיר את הסוכר תמצית הוניל ואת המלח עד לאיחוד מוחלט.
להעביר את תערובת החמאה לקערת הקמח ולערבב עד שהכל מתערבב לתערובת פירורית בעזרת כף עץ (אני השתמשתי במיקסר וברגע שהפירורים בגודל אפונה מתגבשים לעצור את המיקסר).
להעביר את הבצק לתבניות פאי אישיות או תבנית פאי גדולה וללחוץ את הבצק לתוך התבנית, לחתוך קצוות מיותרים ולהכניס את תבניות הפאי לפריזר ל-15 דקות (לא לוותר על השלב הזה).
לאפות בתנור בחום 180 מעלות את תחתיות הפאי במשך 25 דקות או עד שמזהיב.
לקרר לחלוטין.

להכנת המילוי
בקערת המיקסר לערבל את גבינת השמנת עם חצי כוס לימון קארד עד לתערובת רכה וחלקה.
לחלק את המילוי בין תחתיות הפאי המצוננות.
לקרר שעתיים במקרר עד להתייצבות הפאי לפני עיטור הפטל.
להוציא את הטראטים מהתבנית, לכסות בפטל טרי ולפדר באבקת סוכר, להגיש ולהגשים חלום!



21 comments:

נטלי 14 ביוני 2009 בשעה 2:07  

יאמי, כמה שהטארט הזה נראה מעולה - איזה קיץ זה מסמל בעבורי - פטל טרי:-) והשילוב עם לימון בכלל מנצח לטעמי.

fairy_mi 14 ביוני 2009 בשעה 2:20  

איזה חתיך :) ידעתי שישתלם לנו הלמון קארד שלך זה נראה מעולה!
בדיוק גם אני קניתי פטל ותוהה כיצד לנצל אותו
חשבתי באמת על השילוב עם לימון זה משתדך נפלא ביחד.
כל כך יפים הפטלים הקטנים!
אחלה עבודה כרגיל :)

chantal 14 ביוני 2009 בשעה 13:44  

ניראה מעולה!!!

אוהבת פירות יער ולא משנה איך...השילוב הלימוני והפטל נישמע לי ממש מוצלח!!!

תמונה מקסימה..

נהנת כמו תמיד פונצי יקרה..

תמיד חוזרת אליך בכייף
מלאן נשיקות
ושבוע נהדר לכם...
שונט

אריאלה פיקסלר אלון 14 ביוני 2009 בשעה 15:03  

סיס, אין דברים כאלו !
עשית לי גורו גורו באין-קיבה שלי.
ח"י חמסיקות על ראשך היפה .
לאב יה לאללה.
צ'יקותים

baronm10,  14 ביוני 2009 בשעה 15:03  

נפלא , אוהב מאד פירות יער
היה שווה להגיע כל כך רחוק(-:

טעמים במטבח רחוק 15 ביוני 2009 בשעה 17:32  

תודה לך נטלי, גם אני מחכה לקיץ לקינוחי פירות שאין כמותם.
הקיץ אצלנו מסרב להגיע משום מה השנה...
כל הזמן גשם :{

טעמים במטבח רחוק 15 ביוני 2009 בשעה 17:33  

תודה לך פיה יקרה :)
חתיך וטעים ובאמת שילוב מנצח.
ואם הבכור ביקש עבור החברים, סימן שהצליח לי ביותר..

טעמים במטבח רחוק 15 ביוני 2009 בשעה 17:34  

תודה לך שנטלי יקירתי, כמה כיף שאת פה אוהבת תמיד את ביקוריך.

נשיקות נשיקות
}{

טעמים במטבח רחוק 15 ביוני 2009 בשעה 17:35  

ארי יפתי !
מצחיקונת תמיד
נשיקות בחזרה ואהבה גדולה
שמרי על עצמך בקיץ של ישראל!!

טעמים במטבח רחוק 15 ביוני 2009 בשעה 17:35  

תודה לך מוטי יקר, כמה כיף לכבד אותך במטעמים שלי
:}}

Hadar 15 ביוני 2009 בשעה 19:35  

Oh my god that looks amazing . I used translator.com to figure out what all this said. Even though I didn't really need words to describe how amazing and beatiful your cake is. Can't wait for your next food. I hhope you can read english and not only hebrew.

רבקה,  15 ביוני 2009 בשעה 23:37  

יאאאמי =]

מרילין איילון 15 ביוני 2009 בשעה 23:58  

אוי זה ניראה טוב!!! איזה שילוב מענג...פטל ולימון..המממ!

טעמים במטבח רחוק 16 ביוני 2009 בשעה 8:22  

Hadar I love you so much
thank you for the effort that you are doing and for your warm words. You are my prince and will always be, yes, I guess I know some English after all this years - hahahaha
אמא

טעמים במטבח רחוק 16 ביוני 2009 בשעה 8:23  

תודה רבקוש מתוקה
בהצלחה ב-FINALS.

טעמים במטבח רחוק 16 ביוני 2009 בשעה 8:25  

תודה מרילין
שילוב קיצי מרענן ויפה
והאמת בלי המון עבודה.

יום קסם לך
}{

Gal Cohen 16 ביוני 2009 בשעה 17:49  

HAHA hadar used translator.com rather then take 10min and sound out every word and letter like his big bro, jk much love! ema i cant wait for my grad party thanks to this amazing dish i think that it will compliment the hot bbq very well; along with some nice iced drinks, just as long as the weather will be as fine as your cooking! thanks mommy!you cook incredibly

טעמים במטבח רחוק 18 ביוני 2009 בשעה 18:22  

גל יפה שלי, נו הבכורים תמיד מחוננים :}}}
נשמת אפי הכיף שלי להכין לכם את כל המטעמים האלה, ובע"ה למסיבה שלך יהיו דברים מדהימים, מבטיחה!!
מתפללים רק שגם מזג האויר יהיה טוב
לאב יו. אמא.

טעמים במטבח רחוק 18 ביוני 2009 בשעה 18:23  

הי היילה, אני הכנתי 2 טארטים אישיים בתבניות קטנות ואחת בתבנית פאי גדולה
לדעתי יכולים לצאת 6 טארטים אישיים.

בהצלחה!!

אנונימי,  17 בנובמבר 2010 בשעה 9:30  

Great blog

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP