מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לימון קארד

>> יום שני, 8 ביוני 2009


בעצם, הכל התחיל ממתכון לפאי קיצי שראיתי באתר אמריקאי באינטרנט.
בתור חובבת לימונים אהבתי את השילוב של פירות היער על קרם פאי לימוני ולא חיכיתי יותר מדי , רצתי לקנות את המצרכים.

אחרי קריאה מדוקדקת באופן ההכנה ראיתי שצריך לקרם הפאי לימון קארד ונזכרתי במתכון שזכה לתגובות אוהדות ביותר בפורומי האוכל, מתכון שהביא טל מבלוג "מה יש לאכול".

שמחתי שסוף סוף יש גם לי סיבה טובה להכין לימון קארד.
הרי בשביל להכין את הפאי אני חייבת ללכת לפי השלבים ולהכין קודם לימון קארד ורק אחרי זה את הפאי, רק שאני מקווה שישאר לפאי מספיק מהטעים מתוק חמוץ הזה שהוא קצת ריבה וקצת ממרח וקצת פודינג עם טעם כל כך אחר שמשאיר טעם של עוד אחרי שרק קצת מלקקים ממנו ועוד קצת..


הכנתי 2 צנצנות ומבדיקה שערכתי באתרי אוכל באינטרנט מצאתי אוצר של מיליוני מתוכנים מדהימים לשילוב של החמוץ מתוק ממכר הזה. (יובא בהמשך)

אז קודם לרוץ להכין את הלימון קארד ואז הכי מתאים לימות הקיץ מתכונים מרעננים בטעם לימוני.

לימון קארד

גרידה מלימון אחד
4 ביצים
כוס מיץ לימון טרי
350 גרם סוכר
150 גרם חמאה

אופן ההכנה:

בסיר בעל תחתית עבה, לטרוף את כל החומרים למעט החמאה.
להנמיך את הלהבה למינימום, להוסיף את החמאה ולערבב עד שכל החמאה נבלעת.
לבשל עוד 2-3 דקות עד שבועות עולות מהסיר כאשר מפסיקים לערבב.
להעביר לצנצנות מעוקרות ולשמור את הצנצנות הפוכות עד לצינון מוחלט של הקארד.
לשמור במקרר.



13 comments:

fairy_mi 9 ביוני 2009 בשעה 3:30  

יקירתי זה נראה משגעעעע!
אני מטורפת על למון קארד ובכלל מתוקים לימוניים מאשר הם...
נראות יפות יפות הצנצנות שלך, צהבהבות ומבריקות
אהבתי מאוד :)
יאללה עכשיו אפשר לתקתק עוגות ועוגיות עם למון קארד, תענוג אמיתי

טל 9 ביוני 2009 בשעה 7:59  

נראה מעולה! הצבע והמרקם פשוט עושים חשק ללקק את המסך...
אפשר להכין את הקארד גם מפסיפלורה וזה יוצא עוד יותר טעים (לטעמי)
ובחיפוש בגוגל למשהוא שבכלל לא קשור לאוכל מצאתי את הדבר הבא שאני הולך להכין:

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4285/lemon-and-raspberry-curd-tarts

יובל 9 ביוני 2009 בשעה 15:29  

נראה חבל על הזמן, אני משתעשע ברעיון להכין כזה... יש לי עדיין לא מעט לימונים מהעץ במקרר.

אולי זו הדרך לנצל אותם!

אריאלה פיקסלר אלון 10 ביוני 2009 בשעה 7:12  

תצחקי, עד ממש לא מזמן לא ידעתי בכלל מה למון קארד, אבל למדתי להכיר ו... כפרה על הפאקינג למון קארד הזה.
ואת...
התגעגעתי אליך יא ינשופה שלי.
עוד מעט אעשה השלמות על כל מה שפספסתי בימים האחרונים האלו שלי.
מ'לשות... לא שתיתי, מה את רוצה...
קורה!
אז הכל בסדר ועוד מעט אכתוב לך.
(אני עם בלגן פה. תני לי להאכיל את הגדוד שרועי הביא לפה ואז אתפנה).
נשיקות אהובתי.
התגעגעתי אליך, שתדעי !

מרילין איילון 10 ביוני 2009 בשעה 14:47  

WOW איזה תמונות משגעות עשית ללמון קארד האלה....
אני לא מכירה את זה בכלל...זה ממרח? נשמע לי מעניין ועים..גם אני חובבת לימון. מחר ב"ה אבקש מבעלי להוריד את הלימונים שנמצאים שם למעלה איפה שאני לא מגיעה...מאוד רוצה לנסות!

טעמים במטבח רחוק 10 ביוני 2009 בשעה 20:47  

תודה לך ענבלי
האמת שלא ידעתי כמה ממכר וטעים עד עכשיו, וכמה כיף לגלות טעמים חדשים וטעימים כל כך.
בדרך.. מבטיחה }{

טעמים במטבח רחוק 10 ביוני 2009 בשעה 20:48  

תודה לך טל, בזכותך התוודעתי לטעם חדש ולמליוני מתכונים נפלאים ומבטיחים!!

המתכון נראה שווה ביותר.
:}

טעמים במטבח רחוק 10 ביוני 2009 בשעה 20:49  

לך על זה יובל.
כל כך טעים קל ושונה.
אני בעד!

טעמים במטבח רחוק 10 ביוני 2009 בשעה 20:51  

ארי יפה שלי, גם אני לא הכרתי עד עכשיו לגמרי , ידעתי שזה משהו מלימון אבל בכלל לא ידעתי מה הטעם והמרקם
ואוו איזה הפתעה טעימה וממכרת גיליתי, לספר לך שבבוקר אני עם הקפה כבר מתלקקת על זה ? נשבעת לך.

שמרי על עצמך יפתי.
נשיקות }{

טעמים במטבח רחוק 10 ביוני 2009 בשעה 20:53  

מרילין יקירתי, הצלחתי רק בזכות יום קיץ ושמש, כמה שמחתי שאפשר סוף סוף לצלם בחוץ (אחרי שבועות של גשם לא פוסק)

הלימון קארד זה יותר ממרח, פודינג או אפילו קרם; אפשר לצפות עוגות למלא עוגות , טעים טעים, תנסי את תאהבי את הטעם.

נשיקות.

רבקה,  12 ביוני 2009 בשעה 23:35  

זה היה כל כך טעים ומרווה!

טעמים במטבח רחוק 13 ביוני 2009 בשעה 21:40  

תודה לך רבקה, ילדה יפה שלנו
נשיקותתתת }{

רבקה,  15 ביוני 2009 בשעה 23:37  

=]אני מתגעגעת כבר ללכת לג'ים!!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP