יום שלישי, 26 בינואר 2010

חטיפי שוקולד קנדיים - ננימו Nanaimo






להיות חלק מהחבורה הנפלאה של האופים המעיזים אומר להיות חשופים לטעמים חדשים
אחד היתרונות הגדולים בכל חודש הוא לגלות מתכונים אחרים שאף פעם לא הכנתי לא הכרתי ולא חשבתי שאכין.

החודש הזה התרחקנו עד לקנדה הקפואה שמארחת את משחקי החורף ולמדנו כולנו להכין את החטיף המסורתי שלהם ננימו.

החטיף בנוי מבסיס עוגיות וגם כאן נדרשנו לאתגר, אנחנו הכנו את הביסקווטים המסורתיים - Graham wafers, מין פתי בר בטעמי קינמון דבש שהם פופלריים וטעימים כל כך , שרק עצם הכנתם כבר גרמה לי לעונג אמיתי.

חטיפי ננימו - חטיפי שוקולד קנדיים

לעוגיות (48 עוגיות)
2 כוסות + 2 כפות קמח לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס דבש
5 כפות חלב
2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון להניח קמח, סוכר חום, אבקת סודה לשתייה ומלח ולהפעיל רק לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את קוביות החמאה ולהפעיל בפולסים קצרים עד לקבלת בצק חולי.
בקערה קטנה לערבב ביחד דבש, חלב ותמצית וניל; להוסיף לקערת המיקסר ולהפעיל בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחה.
מתקבל בצק דביק מאוד.
לקמח בנדיבות נילון נצמד ולעטוף את הבצק, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לשעתיים או ללילה.

לחלק את הבצק ל-2 חלקים (את החלק שלא עובדים איתו להשאיר במקרר).
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ בעזרת חותכן עוגיות ריבועים ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בין 15 ל-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות והופכות לזהובות שחומות.



אופן הכנת חטיף ננימו

שכבת עוגיות - שכבת בסיס
115 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1 ביצה טרופה
1 ו-1/4 כוס פירורי עוגיות (מהמתכון הנ"ל) טחונות במעבד מזון
1/2 כוס שקדים גרוסים
1 כוס קוקוס

שכבה אמצעית
115 גרם חמאה
2 כפות + 2 כפיות שמנת מתוקה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
2 כוסות אבקת סוכר

לשכבה העליונה
115 גרם שוקולד מריר
28 גרם חמאה

אופן ההכנה:
לשכבה התחתונה - שכבת בסיס
להמס חמאה, סוכר ואבקת קקאו בסיר בן מארי (סיר שיושב על סיר מים רותחים)
להוסיף ביצה ולערבב עד שהכל מתאחה והתערובת מתקשה מעט.
להסיר מן האש
להוסיף את פירורי העוגיות, שקדים וקוקוס לערבב היטב בעזרת הידיים לעיסה אחידה ולשטח בתבנית פירקס בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ

לשכבה האמצעית - שכבת הפודינג:
בקערת המערבל להקציף חמאה, שמנת מתוקה, אבקת אינסטנט וניל ואבקת סוכר ביחד עד לתערובת בהירה צהובה
לשפוך על שכבת הבסיס (עוגיות) באופן שווה
.


לציפוי השוקולד:
להמיס שוקולד וחמאה בסיר בינוני מעל להבה בינונית עד לתערובת קרמית אחידה."
לצנן ולשפוך מעל שכבת הפודינג ולקרר.

טיפ:
החטיף נפלא למחרת, מתייצב ומתקשה מספיק שאפשר לחתוך בצורה אחידה.
העוגיות נשמרות עד לשבועיים בקופסא אטומה.






17 תגובות:

נטלי אמר/ה...

או מיי גאד,זה נראה כל כך טעים. בא לי לעלות עכשיו על מטוס!

נטלי

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

יפה שלי ....
פוסט מהמם, צילומים מרהיבים , ואת בכלל כפרה לאללה....

רבקה אמר/ה...

יאמייייי! זה כל כך טעים!

פנינהט אמר/ה...

חטיפים יפיפיים יכולה להרגיש את הטעם על הלשון

Magi Glucker אמר/ה...

לא חשוב המוצא שלהם, את עשית אותם כל כך מושלם, הם נראים נפלא.

מגי

ענבל אמר/ה...

החטיפים נראים מעולה , בהסבר רשמת שלעוגיות שמכינים אמורה להיות תוספת של קינמון וראיתי שבמתכון העוגיות לא מופיע אזכור לזה, אז אם רוצים בכל זאת להוסיף קינמון מהי הכמות?

חגית343 אמר/ה...

הצלחתי

חגית343 אמר/ה...

רונית יקירה,
נפלא לקבל מימך עדכון ישר למייל
נפלאות ידיך.

תודה

fairy_mi אמר/ה...

מקסים!
השכבות כל כך נקיות ואסטטיות
שאפו על הביצוע הנפלא!
נראה מעולה

Roniti אמר/ה...

תודה רבה נטלי
בואי
יש עכשיו מתוקים מדהימים בארה"ב :-)

Roniti אמר/ה...

תודה ארי מקסימה
גם את בעצמך כפרה לחלוטין }{

נשיקות.

Roniti אמר/ה...

תודה רבקי'ליס
עכשיו את מבינה למה התעקשתי שתבואו לטעום ???

Roniti אמר/ה...

תודה פנינהט
הם היו באמת שווים
הילדים טענו שזה הדבר הכי טעים שאי פעם הכנתי
}{

Roniti אמר/ה...

תודה לך מגי
לשמוע מחמאה נפלאה כזאת ממך
מחממת לי את הלב כל כך.

יום משובח }{

Roniti אמר/ה...

אכן ענבלי
העוגיות יוצאות בטעם קינמוני משהו
אבל ללא תוספת קינמון
לדעתי הן מקבלות את הצבע והטעם מן הדבש והסוכר החום.
מדהימות מומלצות בחום!!!!

Roniti אמר/ה...

ברוכה הבאה חגית יקרה
איזה כיף לראות אותך פה ולקרוא אותך

נשיקות ויום משובח }{

Roniti אמר/ה...

תודה לך פיה יקרה
חברתי למעיזות
כמה כיף להיות חברה בקבוצה נפלאה וטעימה שכזאת.

}{

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife