מופעל על ידי Blogger.

Translaton

חטיפי שוקולד קנדיים - ננימו Nanaimo

>> יום שלישי, 26 בינואר 2010






להיות חלק מהחבורה הנפלאה של האופים המעיזים אומר להיות חשופים לטעמים חדשים
אחד היתרונות הגדולים בכל חודש הוא לגלות מתכונים אחרים שאף פעם לא הכנתי לא הכרתי ולא חשבתי שאכין.

החודש הזה התרחקנו עד לקנדה הקפואה שמארחת את משחקי החורף ולמדנו כולנו להכין את החטיף המסורתי שלהם ננימו.

החטיף בנוי מבסיס עוגיות וגם כאן נדרשנו לאתגר, אנחנו הכנו את הביסקווטים המסורתיים - Graham wafers, מין פתי בר בטעמי קינמון דבש שהם פופלריים וטעימים כל כך , שרק עצם הכנתם כבר גרמה לי לעונג אמיתי.

חטיפי ננימו - חטיפי שוקולד קנדיים

לעוגיות (48 עוגיות)
2 כוסות + 2 כפות קמח לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס דבש
5 כפות חלב
2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון להניח קמח, סוכר חום, אבקת סודה לשתייה ומלח ולהפעיל רק לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את קוביות החמאה ולהפעיל בפולסים קצרים עד לקבלת בצק חולי.
בקערה קטנה לערבב ביחד דבש, חלב ותמצית וניל; להוסיף לקערת המיקסר ולהפעיל בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחה.
מתקבל בצק דביק מאוד.
לקמח בנדיבות נילון נצמד ולעטוף את הבצק, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לשעתיים או ללילה.

לחלק את הבצק ל-2 חלקים (את החלק שלא עובדים איתו להשאיר במקרר).
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ בעזרת חותכן עוגיות ריבועים ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בין 15 ל-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות והופכות לזהובות שחומות.



אופן הכנת חטיף ננימו

שכבת עוגיות - שכבת בסיס
115 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1 ביצה טרופה
1 ו-1/4 כוס פירורי עוגיות (מהמתכון הנ"ל) טחונות במעבד מזון
1/2 כוס שקדים גרוסים
1 כוס קוקוס

שכבה אמצעית
115 גרם חמאה
2 כפות + 2 כפיות שמנת מתוקה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
2 כוסות אבקת סוכר

לשכבה העליונה
115 גרם שוקולד מריר
28 גרם חמאה

אופן ההכנה:
לשכבה התחתונה - שכבת בסיס
להמס חמאה, סוכר ואבקת קקאו בסיר בן מארי (סיר שיושב על סיר מים רותחים)
להוסיף ביצה ולערבב עד שהכל מתאחה והתערובת מתקשה מעט.
להסיר מן האש
להוסיף את פירורי העוגיות, שקדים וקוקוס לערבב היטב בעזרת הידיים לעיסה אחידה ולשטח בתבנית פירקס בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ

לשכבה האמצעית - שכבת הפודינג:
בקערת המערבל להקציף חמאה, שמנת מתוקה, אבקת אינסטנט וניל ואבקת סוכר ביחד עד לתערובת בהירה צהובה
לשפוך על שכבת הבסיס (עוגיות) באופן שווה
.


לציפוי השוקולד:
להמיס שוקולד וחמאה בסיר בינוני מעל להבה בינונית עד לתערובת קרמית אחידה."
לצנן ולשפוך מעל שכבת הפודינג ולקרר.

טיפ:
החטיף נפלא למחרת, מתייצב ומתקשה מספיק שאפשר לחתוך בצורה אחידה.
העוגיות נשמרות עד לשבועיים בקופסא אטומה.






17 comments:

נטלי 27 בינואר 2010 בשעה 10:12  

או מיי גאד,זה נראה כל כך טעים. בא לי לעלות עכשיו על מטוס!

נטלי

אריאלה פיקסלר אלון 27 בינואר 2010 בשעה 14:46  

יפה שלי ....
פוסט מהמם, צילומים מרהיבים , ואת בכלל כפרה לאללה....

רבקה,  27 בינואר 2010 בשעה 18:31  

יאמייייי! זה כל כך טעים!

פנינהט,  28 בינואר 2010 בשעה 3:28  

חטיפים יפיפיים יכולה להרגיש את הטעם על הלשון

Magi Glucker 28 בינואר 2010 בשעה 4:59  

לא חשוב המוצא שלהם, את עשית אותם כל כך מושלם, הם נראים נפלא.

מגי

ענבל,  28 בינואר 2010 בשעה 6:17  

החטיפים נראים מעולה , בהסבר רשמת שלעוגיות שמכינים אמורה להיות תוספת של קינמון וראיתי שבמתכון העוגיות לא מופיע אזכור לזה, אז אם רוצים בכל זאת להוסיף קינמון מהי הכמות?

חגית343 28 בינואר 2010 בשעה 11:10  

רונית יקירה,
נפלא לקבל מימך עדכון ישר למייל
נפלאות ידיך.

תודה

fairy_mi 1 בפברואר 2010 בשעה 14:15  

מקסים!
השכבות כל כך נקיות ואסטטיות
שאפו על הביצוע הנפלא!
נראה מעולה

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:03  

תודה רבה נטלי
בואי
יש עכשיו מתוקים מדהימים בארה"ב :-)

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:03  

תודה ארי מקסימה
גם את בעצמך כפרה לחלוטין }{

נשיקות.

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:04  

תודה רבקי'ליס
עכשיו את מבינה למה התעקשתי שתבואו לטעום ???

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:04  

תודה פנינהט
הם היו באמת שווים
הילדים טענו שזה הדבר הכי טעים שאי פעם הכנתי
}{

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:04  

תודה לך מגי
לשמוע מחמאה נפלאה כזאת ממך
מחממת לי את הלב כל כך.

יום משובח }{

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:05  

אכן ענבלי
העוגיות יוצאות בטעם קינמוני משהו
אבל ללא תוספת קינמון
לדעתי הן מקבלות את הצבע והטעם מן הדבש והסוכר החום.
מדהימות מומלצות בחום!!!!

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:05  

ברוכה הבאה חגית יקרה
איזה כיף לראות אותך פה ולקרוא אותך

נשיקות ויום משובח }{

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2010 בשעה 10:06  

תודה לך פיה יקרה
חברתי למעיזות
כמה כיף להיות חברה בקבוצה נפלאה וטעימה שכזאת.

}{

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP