להיות חלק מהחבורה הנפלאה של האופים המעיזים אומר להיות חשופים לטעמים חדשים
אחד היתרונות הגדולים בכל חודש הוא לגלות מתכונים אחרים שאף פעם לא הכנתי לא הכרתי ולא חשבתי שאכין.
החודש הזה התרחקנו עד לקנדה הקפואה שמארחת את משחקי החורף ולמדנו כולנו להכין את החטיף המסורתי שלהם ננימו.
החטיף בנוי מבסיס עוגיות וגם כאן נדרשנו לאתגר, אנחנו הכנו את הביסקווטים המסורתיים - Graham wafers, מין פתי בר בטעמי קינמון דבש שהם פופלריים וטעימים כל כך , שרק עצם הכנתם כבר גרמה לי לעונג אמיתי.
חטיפי ננימו - חטיפי שוקולד קנדיים
לעוגיות (48 עוגיות)
2 כוסות + 2 כפות קמח לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס דבש
5 כפות חלב
2 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון להניח קמח, סוכר חום, אבקת סודה לשתייה ומלח ולהפעיל רק לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את קוביות החמאה ולהפעיל בפולסים קצרים עד לקבלת בצק חולי.
בקערה קטנה לערבב ביחד דבש, חלב ותמצית וניל; להוסיף לקערת המיקסר ולהפעיל בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחה.
מתקבל בצק דביק מאוד.
לקמח בנדיבות נילון נצמד ולעטוף את הבצק, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לשעתיים או ללילה.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים (את החלק שלא עובדים איתו להשאיר במקרר).
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ בעזרת חותכן עוגיות ריבועים ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בין 15 ל-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות והופכות לזהובות שחומות.
אופן הכנת חטיף ננימו
שכבת עוגיות - שכבת בסיס
115 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1 ביצה טרופה
1 ו-1/4 כוס פירורי עוגיות (מהמתכון הנ"ל) טחונות במעבד מזון
1/2 כוס שקדים גרוסים
1 כוס קוקוס
שכבה אמצעית
115 גרם חמאה
2 כפות + 2 כפיות שמנת מתוקה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
2 כוסות אבקת סוכר
לשכבה העליונה
115 גרם שוקולד מריר
28 גרם חמאה
אופן ההכנה:
לשכבה התחתונה - שכבת בסיס
להמס חמאה, סוכר ואבקת קקאו בסיר בן מארי (סיר שיושב על סיר מים רותחים)
להוסיף ביצה ולערבב עד שהכל מתאחה והתערובת מתקשה מעט.
להסיר מן האש
להוסיף את פירורי העוגיות, שקדים וקוקוס לערבב היטב בעזרת הידיים לעיסה אחידה ולשטח בתבנית פירקס בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ
אחד היתרונות הגדולים בכל חודש הוא לגלות מתכונים אחרים שאף פעם לא הכנתי לא הכרתי ולא חשבתי שאכין.
החודש הזה התרחקנו עד לקנדה הקפואה שמארחת את משחקי החורף ולמדנו כולנו להכין את החטיף המסורתי שלהם ננימו.
החטיף בנוי מבסיס עוגיות וגם כאן נדרשנו לאתגר, אנחנו הכנו את הביסקווטים המסורתיים - Graham wafers, מין פתי בר בטעמי קינמון דבש שהם פופלריים וטעימים כל כך , שרק עצם הכנתם כבר גרמה לי לעונג אמיתי.
חטיפי ננימו - חטיפי שוקולד קנדיים
לעוגיות (48 עוגיות)
2 כוסות + 2 כפות קמח לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס דבש
5 כפות חלב
2 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון להניח קמח, סוכר חום, אבקת סודה לשתייה ומלח ולהפעיל רק לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את קוביות החמאה ולהפעיל בפולסים קצרים עד לקבלת בצק חולי.
בקערה קטנה לערבב ביחד דבש, חלב ותמצית וניל; להוסיף לקערת המיקסר ולהפעיל בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחה.
מתקבל בצק דביק מאוד.
לקמח בנדיבות נילון נצמד ולעטוף את הבצק, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לשעתיים או ללילה.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים (את החלק שלא עובדים איתו להשאיר במקרר).
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ בעזרת חותכן עוגיות ריבועים ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בין 15 ל-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות והופכות לזהובות שחומות.
אופן הכנת חטיף ננימו
שכבת עוגיות - שכבת בסיס
115 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1 ביצה טרופה
1 ו-1/4 כוס פירורי עוגיות (מהמתכון הנ"ל) טחונות במעבד מזון
1/2 כוס שקדים גרוסים
1 כוס קוקוס
שכבה אמצעית
115 גרם חמאה
2 כפות + 2 כפיות שמנת מתוקה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
2 כוסות אבקת סוכר
לשכבה העליונה
115 גרם שוקולד מריר
28 גרם חמאה
אופן ההכנה:
לשכבה התחתונה - שכבת בסיס
להמס חמאה, סוכר ואבקת קקאו בסיר בן מארי (סיר שיושב על סיר מים רותחים)
להוסיף ביצה ולערבב עד שהכל מתאחה והתערובת מתקשה מעט.
להסיר מן האש
להוסיף את פירורי העוגיות, שקדים וקוקוס לערבב היטב בעזרת הידיים לעיסה אחידה ולשטח בתבנית פירקס בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ
לשכבה האמצעית - שכבת הפודינג:
בקערת המערבל להקציף חמאה, שמנת מתוקה, אבקת אינסטנט וניל ואבקת סוכר ביחד עד לתערובת בהירה צהובה
לשפוך על שכבת הבסיס (עוגיות) באופן שווה
.
לציפוי השוקולד:
להמיס שוקולד וחמאה בסיר בינוני מעל להבה בינונית עד לתערובת קרמית אחידה."
לצנן ולשפוך מעל שכבת הפודינג ולקרר.
טיפ:
החטיף נפלא למחרת, מתייצב ומתקשה מספיק שאפשר לחתוך בצורה אחידה.
העוגיות נשמרות עד לשבועיים בקופסא אטומה.
17 תגובות:
או מיי גאד,זה נראה כל כך טעים. בא לי לעלות עכשיו על מטוס!
נטלי
יפה שלי ....
פוסט מהמם, צילומים מרהיבים , ואת בכלל כפרה לאללה....
יאמייייי! זה כל כך טעים!
חטיפים יפיפיים יכולה להרגיש את הטעם על הלשון
לא חשוב המוצא שלהם, את עשית אותם כל כך מושלם, הם נראים נפלא.
מגי
החטיפים נראים מעולה , בהסבר רשמת שלעוגיות שמכינים אמורה להיות תוספת של קינמון וראיתי שבמתכון העוגיות לא מופיע אזכור לזה, אז אם רוצים בכל זאת להוסיף קינמון מהי הכמות?
הצלחתי
רונית יקירה,
נפלא לקבל מימך עדכון ישר למייל
נפלאות ידיך.
תודה
מקסים!
השכבות כל כך נקיות ואסטטיות
שאפו על הביצוע הנפלא!
נראה מעולה
תודה רבה נטלי
בואי
יש עכשיו מתוקים מדהימים בארה"ב :-)
תודה ארי מקסימה
גם את בעצמך כפרה לחלוטין }{
נשיקות.
תודה רבקי'ליס
עכשיו את מבינה למה התעקשתי שתבואו לטעום ???
תודה פנינהט
הם היו באמת שווים
הילדים טענו שזה הדבר הכי טעים שאי פעם הכנתי
}{
תודה לך מגי
לשמוע מחמאה נפלאה כזאת ממך
מחממת לי את הלב כל כך.
יום משובח }{
אכן ענבלי
העוגיות יוצאות בטעם קינמוני משהו
אבל ללא תוספת קינמון
לדעתי הן מקבלות את הצבע והטעם מן הדבש והסוכר החום.
מדהימות מומלצות בחום!!!!
ברוכה הבאה חגית יקרה
איזה כיף לראות אותך פה ולקרוא אותך
נשיקות ויום משובח }{
תודה לך פיה יקרה
חברתי למעיזות
כמה כיף להיות חברה בקבוצה נפלאה וטעימה שכזאת.
}{
הוסף רשומת תגובה