מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לבבות בראוניס במילוי גלידה

>> יום ראשון, 24 בינואר 2010






עוד חודש יחגגו פה את וולנטיין די, יום האהבה
למרות שעדיין יש המון זמן, החנויות מקושטות בלבבות, ורדים ודובים אדומים בכל פינה, וכרטיסי ברכה
מיוחדים כבר ממתינים בכל פינה שלא לשכוח חס וחלילה את התאריך.
כל אתרי האוכל בטלויזיה כבר מתחילים להכין את הקינוחים הכי הורסים, הכי מקסימים הכי טעימים
וכל גל האהבה עטף גם אותי, אז החלטתי גם אני להכין משהו בשם האהבה.

מנה אחרונה אלגנטית וקלה - בראוניס שוקולדיים בצורת לבבות קטנים במילוי גלידה וליקר קלואה
במיוחד לאהוב שלכם.. (הפעם קינוח שלא הכי מומלץ לילדים).

להכנת המילוי:
גלידת וניל, רכה אך לא רכה מדי
1/4 כוס אייריס קריים (ליקר באלי)

לצפות בנילון נצמד תבנית מלבנית.
בקערה גדולה לערבב ביחד את הגלידה הרכה והליקר עד לאיחוד מושלם.
יוצקים את הגלידה לתבנית, מכסים בנילון נצמד ומקפיאים לשעתיים או למשך הלילה.

בראוינס שוקולד

225 שוקולד מריר
225 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
200 גרם סוכר (1 כוס)
3 ביצים

אופן הכנת הבראוניס:
לחמם תנור ל-170 מעלות.

בסיר כבד על להבה בינונית להמס חמאה ושוקולד לתערובת רכבה.
להוסיף תמצית וניל וסוכר ולערבב היטב.
לצנן מעט ולהוסיף את הביצים תוך בחישה נמרצת.
להעביר את התערובת לתבנית בגודל 24 ס"מ משומנת ולאפות בין 25-30 דקות.
העוגה מוכנה כאשר הבסיס יבש אך היא עדין קצת לחה.
העוגה תתקשה ותתיצב יותר ברגע שהיא תצטנן בחוץ.


יצירת לב בראוניס גלידה:

בעזרת חותכן עוגיות לקרוץ מהבראוניס עוגיות בצורת לב.
להרים בזהירות בעזרת ספיטולה את העוגיה ולהעביר לצלחת אחרת.
לאחר שכל הלבבות נחתכו אפשר לאסוף את שאריות הבראוניס ולהוסיף לגלידת הוניל או לאפסן בשקית נילון.

להוציא את הגלידה מהקפיא ובעזרת חותכן העוגיות לקרוץ במהירות לבבות מהגלידה.
להניח לב גלידה על הבראוניס לסדר מעט בעזרת אצבעות רטובות (יהיה קצת מבולגן וטעים ביותר) לכסות בעוגית לב נוספת
מעל.

לכסות את הצלחת עם סנדויצ'י הבראוניס גלידה בנילון נצמד ולהחזיר לפריזר.
בזמן הזה עוגיות הבראוניס יתייצבו.

להוציא מהמקפיא ולהגיש מיד.
אפשר להוסיף תותים , שוקולד מומס, רוטב פטל, או קצפת.
לחיי האהבה.


6 comments:

אולגה 25 בינואר 2010 בשעה 0:44  

זה ממש רעיון חמוד, אהבתי! :) (למרות סלידתי מולנטינס דיי הממוסחר)

חן 26 בינואר 2010 בשעה 12:20  

איזה יופי ממש מקסים ברמות אני מתארת לעצמי איזה טעם מהמם יש לזה כל הכבוד אחותי שלי
נשיקות

fairy_mi 26 בינואר 2010 בשעה 17:21  

כמה פשוט ככה טעים! מנה יפהפיה
כל הכבוד על היצירתיות והביצוע, מקסים :)

רבקה,  27 בינואר 2010 בשעה 18:32  

איזה יופיי !

טעמים במטבח רחוק 28 בינואר 2010 בשעה 9:50  

תודה לך אולגה יקרה
מחייכת..
עם השנים למדנו לאהוב גם את המיסחור וכל הטררם שמגיע יחד עם וולנטין דייס.
ליום אחד מותר להרגיש קיטשיים עד הסוף.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP