מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פיצה

>> יום ראשון, 21 ביוני 2009


לכל אחד יש את היום הזה שהוא מסתכל על המקרר ומחפש תשובה
והמקרר נותר דומם...

מה להכין היום לילדים ואין רעיון ואין השראה ואולי גם לזה מתווסף החשק, לא בא להתעסק עם כלום אין חשק להתחיל שוב לבשל...

בימים כאלה אני מכינה פיצה
הכי טעים ובשבילם זה אוכל של מסיבות אפילו
אז פתרון אידיאלי בשבילי וחגיגה לילדים.
הפעם השתמשתי בבצק לפוקצ'ות של ביג ג'ק ובפי כולם רק מחמאות (ושאריות פיצה..)

טיפ: צריך לרדד את הבצק על תבנית הפיצה יותר, כיון שהתוספות כבדות יותר מתוספות רגילות של פוקצ'ה!


מתכון לפיצה
בצק
5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים

רוטב לפיצה
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
מעט מים
מעט שמן זית
מעט פלפל שחור
1 כף שמן זית
1 כף קטשופ

לערבב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה

תוספות לפיצה
גבינת מוצרלה מגורדת
זיתים שחורים מגולענים
זיתים ירוקים מגולעים
חבילת פיטריות חתוכות
וכל דבר נוסף שרוצים ואוהבים על פיצה

אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר לערבב קמח ושמרים עם סוכר, להוסיף את השמן זית והמים ולערבל כ-5 דקות.
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד 5 דקות.
לערבל ל-10 דקות נוספות.
הבצק דביק וזה בסדר.
להעביר לקערה משומנת ולכסות בשמן זית , לכסות במגבת נקיה ולחכות שהבצק יכפיל את נפחו.

לחלק את הבצק ל-2 חצאים ולשטח בעזרת הידיים את הבצק על תבנית משומנת. לפיצה צריכים לרדד יותר את הבצק כיון שמשקל התוספות יכביד על האפייה.

לפזר רוטב פיצה על הבצק; גבינה מגורדת זיתים פיטריות, עוד מהרוטב וגבינה ולאפות בתנור שחומם מראש עד ששולי הפיצה משחימים, 10 דקות לפני שמוצאים מן התנור לפזר עוד גבינה ולהחזיר לתנור.

בתיאבון.


10 comments:

baronm10,  21 ביוני 2009 בשעה 14:49  

את גיבורה מרחוק ? מתגרה בנו מרחוק?
נראה נהדר((-:

אריאלה פיקסלר אלון 21 ביוני 2009 בשעה 14:59  

בול, אבל ממש בול כמו שאני מכינה (הבצק של הפוקאצ'ה...).
יוצאת אחושקשוקי של פיצה.
כפרה עליך, כמו שאמר מוטי הברון נראה אותך גבר(יאלה) באה לפה....

מטורפת עליך אחותנו !
בואי כבר נצ'קמק אותך כבר !!!

טעמים במטבח רחוק 22 ביוני 2009 בשעה 10:26  

אני מתגרה ??
מואההה ?
מה פתאום, אפילו מקרוב אני מוכנה להכין
:)
תודה יקירי.

טעמים במטבח רחוק 22 ביוני 2009 בשעה 10:26  

נו בטח ארי, ידעתי שאני מעתיקה רק דברים טובים :}
הלוואי
נשיקות מותק
לאב יו מור.
}{

bigjack 22 ביוני 2009 בשעה 16:49  

איזה קטע...בדיוק הערב אלון הכין לחברים שלו פיצה מהמתכון הזה...
גם אצלו הפיצה יצאה גבוהה ותפוחה והחבר'ה לא השאירו אפילו זכר לטעימה קטנה :-)

טעמים במטבח רחוק 23 ביוני 2009 בשעה 7:49  

צחי יקר, שכחנו כל מתכון לפיצה אחר, הבצק יוצא כל כך טעים כל כך אורירי שאימצתי לי בתור מתכון לחיים.

תודות
}{

מרילין איילון 23 ביוני 2009 בשעה 14:08  

YYY איך בא לי פיצה כזות בידיוק עכשיו...ניראת מעולה!

יאמי..יו איך עשית אותי רעבה..

טעמים במטבח רחוק 24 ביוני 2009 בשעה 14:08  

תודה מרילין
הפיצה באמת מאוד טעימה
הבצק שלה מזכיר פיצה סיציאלינית.

}{

fairy_mi 28 ביוני 2009 בשעה 10:40  

נראית מעולהההה הפיצה שלך!
בהחלט גיבורה מרחוק :)
קיבלתי השבוע במתנה אבן שמוט וחייבת לנצל אותה
נראה לי שפיצה בהחלט יהיה ניצול יעיל ונכון עבורה
במיוחד כשאני עדיין באפיסת כוחות תמידית כבר שבוע.
נראה טעיםם טעיםםם

תבניות אפיה 23 בדצמבר 2010 בשעה 4:51  

תודה רבה על המתכון הנהדר! יש לי שאלה לגבי אבן השמוט. רכשתי אחת כזאת לפני כשבוע (המתכון שלך הולך להיות הראשון שיונח על האבן) ולאחר הרכישה שמעתי שהיא פולטת בעת השימוש בה חומרים מסרטנים. אתם יודעים משהו לגבי העניין?

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP