מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פוקצ'ה

>> יום שבת, 30 במאי 2009

פוקצ'ה עם גזירי בצל סגול, בזיליקום מוצרלה ורוזמרין

פוקצ'ה עם זיתי קלמנטה רוזמרין ומוצרלה


ניחוח של איטליה בניו-יורק..


לשחק עם בצק..

עכשיו שכבר נגמר החג אפשר לחזור לשיגרה ולהתחיל לבשל ולאפות דברים שדחיתי.
יש לי רשימה של דברים שאני מתכננת להכין ואחד מהם בראש הרשימה הוא פוקצ'ה, משהו בניחוח איטלקי עם המון שמן זית עגבניות יבשות ורוזמרין..
היום התחיל כל כך יפה, שמש ענקית חמה של קיץ - שינוי מרענן לאחר שבוע גשום ואפרורי כל כך , לכן אין יותר מתאים מאשר לגרום לניחוחות מאפה שמרים בבית.


פוקצ'ה-מקור Bigjack
5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב קמח ושמרים עם סוכר, להוסיף את השמן זית והמים ולערבל כ-5 דקות.
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד 5 דקות.
לערבל ל-10 דקות נוספות.
הבצק דביק וזה בסדר.
להעביר לקערה משומנת ולכסות בשמן זית , לכסות במגבת נקיה ולחכות שהבצק יכפיל את נפחו.

בעזרת ידיים משומנות בשמן זית פותחים את הבצק ומשטחים בתבנית אפיה.
עם אצבעות הידיים עושים שקעים מכסים בשמן זית, מלח גס, גזירי בצל סגול, עגבניות שרי וכדורי מוצרלה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-15- 20 דקות או עד שפני הפוקצ'ה מזהיבים.

בתיאבון!


12 comments:

אנונימי,  31 במאי 2009 בשעה 6:07  

יפה אחותי אני הכנתי בחג ובמקום סוכר שמתי דבש.
תנסי
נשיקות חן ישראל

fairy_mi 31 במאי 2009 בשעה 15:07  

איזה ביצוע, דוז פואה!
מכורה לבצקים, אז מזל שהיא נמצאת אצלך ולא אצלי...
וכל מה שנותר לי בינתיים הוא לדמיין...
נראה מעולה!

אריאלה פיקסלר אלון 31 במאי 2009 בשעה 15:57  

זוהי הפוקאצ'ה הקבועה שלי כפרה.
מבין עשרות המתכונים שניסיתי זה המתכון המנצח שמקבל כל מיני אינטרפטציות שונות .
כפרה עליך, האינטרפטציה שלך עשתה בי שמות.
גדולה מהחיים נשמתי.
יאללה תעלי בבלוג הכתום.
מתה עליך!

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 17:17  

חנושי }{
אין כמותך!
בוודאי שאנסה בעתיד.

נשיקות !

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 17:18  

תודה לך פיה!
גם אני מתה על בצקים, בהתחלה לשחק איתם ואז כשהריח מתחיל להתפשט בבית אוחחח זה משהו..
תודות :}

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 17:20  

ארי יקירתי
אחרי שקראתי את ההמלצות החמות שלך ידעתי שאפשר להכין בעיניים עצומות!
אוחחח כמה שהפוקצ'ה הזאת טעימה..
תאמיני שהיום הכנתי שידור חוזר והפעם בתור פיצה לילדים ?
אוחחח תענוג לחיך!!

bigjack 1 ביוני 2009 בשעה 12:13  

משגע...אבל אני משוחד:-)
הטרנד החדש שלי עכשיו בפוקאצ'ות זה להוסיף באמצע הלישה עשבי תיבול טריים ויבשים (אורגנו, זעטר, בזילקום, צ'ולי גרוס) וזה משדרג פלאים את הבצק.
♥♥♥
יש לך גם בלוג בפרדס???

טעמים במטבח רחוק 2 ביוני 2009 בשעה 9:43  

אוחחחח
נתת לי רעיון נוסף נפלא
אני מכורה לטעם.. תודה לך.

:}

Gal Cohen 3 ביוני 2009 בשעה 5:49  

MOM! HAHA, we finished most of this before we actually sat down! this was amazing!<333

Megal 3 ביוני 2009 בשעה 13:05  

היי פונצי יקרה...

גם אני מאוהבות הבצק של צחי!!!!מעולה!!!

וגם אני מוסיפה עשבי תיבול [לפי עצתה של חברה]בחיי שזה נהדר..

הפוקציה שלך ניראה מעולהההההה

אחלה..

שמעתי נכון [קראתי] יש לךבלוג בפרדס???
תגידי אשמח לבקר בו...

נשיקות מלאן
שונטי

טעמים במטבח רחוק 6 ביוני 2009 בשעה 22:16  

Gal Capara sheli
I miss you soooooooo much
come back home safe and i'll make you so much focaccia.
Love you אמא

טעמים במטבח רחוק 6 ביוני 2009 בשעה 22:17  

שונטי יקרה לי }{
לגמרי בצק נהדר, איזה כיף להתעסק וגם טעים לאכול.
התקשרתי לאמא שלי בישראל ונתתי לה את המתכון, בירכה את צחי ואותי.

יש ניסיון סרק בפרדס, לא ימשיך לדעתי.

שבוע קסום }{

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP