מופעל על ידי Blogger.

Translaton

שטרודל פירות יבשים למעיזים בלבד!!

>> יום רביעי, 27 במאי 2009





במסגרת השתתפותי בקבוצת האופים והמעיזים בבלוגי האמריקאי, קיבלנו לחודש מאי אתגר נפלא להכין שטרודל!
שמחתי מאוד לאתגר מאחר ואנחנו בבית אוהבים מאוד כרוכיות ועוגיות ממולאות אבל כשהתחלתי לקרוא את ההוראות להכנת הבצק ודרך העבודה - די נלחצתי.
את הבצק צריך לרדד דק דק עד שקיפות ולפתוח אותו על מגבת ואז לקפל, אמא'לה..

מרוב פחד החלטתי להכין על ההתחלה 2 בצקים, במידה ואחד לא יצליח.

לשמחתי הרבה הבצק היה סיפור הצלחה ואהבה אמיתית. כל כך גמיש ונעים למגע, מתמסר ונפתח, פשוט קיבלתי כאן מתכון לחיים.
את השטרודל יכולנו למלא בכל דבר שעולה על דעתנו ממתוקים למלוחים ואני החלטתי למלא בפירות יבשים צימוקים ואגוזי המלך.
לא רק נראה יפה, הטעם של השטרודל הוא הטעם האמיתי - פשוט מדהים, מזל שצילמתי מיד בוק שלם , כי אפילו פירורים לראיה שהכנתי משהו לא נשארו..

בצק לשטרודל מקור Kaffehuues

1 ו-1/3 כוסות קמח (200 גרם)
1/8 כפית מלח
7 כפות מים (יותר אם צריך)
2 כפות שמן + כף נוספת לכסות את הבצק בסוף
1/2 כפית חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לערבב קמח ומלח.
לערבב בכוס את המים, שמן וחומץ ולשפוך לתערובת הקמח במהירות נמוכה.
לערבל עד שמתקבל בצק רך. לשים לב שהבצק לא יבש אם הבצק זקוק לעוד מים זה הזמן להוסיף.
להוציא את הבצק מקערת המיקסר ללוש מעט בידיים להחליף לוו לישה וללוש שוב את הבצק במהירות נמוכה במשך 2 דקות.
להוציא את הבצק ליצור כדור לזלף מעט שמן לכסות בנילון נצמד ולהניח בצד למשך חצי שעה עד שעה וחצי (ככל שהבצק נח בצד זה עדיף).
להכין משטח מכוסה במגבת או חיתול מקומח בקמח.
לקחת את כדור הבצק ולהתחיל לרדד דק דק עד לעלה שקוף כמעט.
יתכנו קרעים על הבצק וזה בסדר, בזמן הגילגול הם יכוסו.

מילוי פירות יבשים
2 כפות רום
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס צימוקים
1/4 כפית קינמון
1/3 כוס
115 גרם חמאה מומסת מחולקת ל-2 צלחות
1 ו-1/2 כוסות פירורי עוגיות או פירורי לחם ללא תיבלון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס פירות יבשים

לערבב צימוקים ברום לתת לזה לספוג נוזלים בערך שעה ואז לשפוך את הרום.
לערבב סוכר עם קינמון בצלחת.
על מחבת כבדה מעל אש בינונית להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי העוגיות עד שמתקבל צבע זהוב חום.
להוריד מהאש ולצנן לגמרי.
להדליק תנור על 200 מעלות.
להכין תבנית תנור גדולה עם נייר אפיה ולשמן מעט.

אופן הרכבת השטרודל

לרדד עלה דק על מגבת או חיתול מקומח
להבריש חמאה מומסת על העלה ולפזר פירורי עוגיות שציננו באופן שווה על כל הבצק.
להניח את מילוי פירות היבשים אגוזים צימוקים קינמון וסוכר על שולי הבצק ובעזרת המגבת לגלגל בעדינות לגליל.
להניח בתבנית התנור למרוח מעל יתרת חמאה מומסת וסוכר חום ולאפות 30 דקות או עד שהשטרודל הופך לחום זהוב.
לצנן לפחות 1/2 שעה לפני החיתוך ולהגיש בטמפרטורת החדר.

השטרודל טעים ביותר באותו יום.

בתיאבון!

9 comments:

אנונימי,  28 במאי 2009 בשעה 10:40  

אני ואמא מתמוגגות מהתמונה שנכין את הקפה תביאי את השטרטדל?
נשיקות אמא וחן ישראל

טעמים במטבח רחוק 28 במאי 2009 בשעה 10:54  

אחחחחח הלוואי
אוהבת
חג שמח משפחה יקרה שלי }{

רבקה,  29 במאי 2009 בשעה 21:59  

אוישש זה נראה כל כך טובב!

יובל 30 במאי 2009 בשעה 13:13  

נראה מעולה! לא ידעתי שבצק שטרודל כל כך קל להכנה... ינוסה בטוח!

יובל מ-"פשוט מבשל פשוט"

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 8:15  

תודה רבקה
התגעגעענו אליך כבר }{

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 8:16  

היי יובל, קל וכל כך כיף להתעסק איתו
כל כך חששתי והתבדתי. ממש פשוט :)

fairy_mi 31 במאי 2009 בשעה 15:02  

יפהההה לך! נראה פשוט מעולההה
שיגעון של ביצוע יקירתי
כיף לראות את הפירסומים שלך גם בעברית :)
גמני ממששש נהניתי להכינו, מתכון נהדר
ובטוחה שאכין עוד פעמים רבות בעתיד.
אגב מאז שהבלוג שלך קיבל פיצול אישיות אני כל פעם מתלבטת לאן ללכת לראות ואיפה לכתוב :)

טעמים במטבח רחוק 31 במאי 2009 בשעה 17:22  

חחחחחחחחחחחחחחח
lol
פיצול אישיות.. האמת גם לי כבר קשה לעקוב, אבל אני נשארת בבית פה.
קל יותר ומובן לילדים ולי..
אפילו הוספתי אתר של אמזון לקניות, אז בכלל נעים אצלי.

שבוע קסום לך.

אוהבת לאפות,  12 ביולי 2009 בשעה 10:55  

YYY איזה תמונה - משהו משהו

מזכיר לי איך אמא שלי נהגה לפתוח בצק על סדין, וזה היה לפחות לפני 35 שנה

***** אל תנסי אפילו לעבור רק לאנגלית, אחרת (זה לא איום) לא אוכל להנות ממעשי ידייך.



כניסה לבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=beerale

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP