מופעל על ידי Blogger.

Translaton

צלעות כבש בתנור

>> יום שבת, 25 באפריל 2009




מאז פסח אני זוממת על צלעות כבש
מריירת כל פעם שאני פותחת פוסט אוכל ובו צלעות כבש מפתות
אף פעם לא הכנתי כבש כיון שהאיש שאיתי לא אוהב , אז אני היחידה שאוכל ?
כן!
מאוד!

קניתי צלעות כבש קטנות יפיפיות טריות והלכתי למומחה צחי biggack שיעזור לי, והוא נתן לי מתכון כל כך טעים שאני כבר זוממת על שבוע הבא להכין מהדורה נוספת
תודה צחי , האמצעי ואני טרפנו ונהנינו..

האיש לא קופח ואכל סטקיים ברוטב יין אדום (מתכון יובא בהמשך השבוע)

צלעות כבש בריבת אפרסקים (מתכון של צחי בשינוי הכמויות שלי)

4 צלעות כבש קטנות
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחתוכים לרבעים
1 בצל מקולף וחתוך לרבעים
5 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1 כפית חוויאג'
עלי טימין
5 כפות ריבת אפרסקים
מלח גס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ומשהים במקרר לשעה לספיגת טעמים.
מעבירים את תפוחי האדמה השום והבצל לתבנית תנור ומכסים בנייר אלומיניום, צולים 45 דקות על חום 180 מעלות
והופכים.
מסדרים את צלעות הכבש מעל הירקות ושופכים את שארית המרינדה מעל הכל.
מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור בחום 200 מעלות ל-45 דקות נוספות.
מורידים את נייר האלומיניום וצולים 10 דקות נוספות. (צחי ממליץ להעביר את התנור למצב גריל, אני השארתי במצב הרגיל)

ליד הכנתי אספרגוס ברוטב שום ותפוחי אדמה צלויים לאיש שאיתי

מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים ואוכלים ואוכלים - עם הידיים ונהנים!!!




9 comments:

bigjack 25 באפריל 2009 בשעה 10:45  

משגע ומעורר את התיאבון מחדש :-))

אריאלה פיקסלר אלון 25 באפריל 2009 בשעה 11:20  

אחותיייייי !
איזה מתכון !
כפרה על שתי הידיים שלך מלכתי הסקסית (מאוד).
התגעגעתי אליך.
את חסרה לי מאוד.
כשתהיי פה, תני סימן, אני רוצה לדבר איתך קצת בייבי.
נשיקות.
ארי.

fairy_mi 25 באפריל 2009 בשעה 16:12  

ואוו ואוו ואוו! זה כבר לא חוקי :)
מפסיד האיש שאיתך לוותר על תענוג.
אבל מצד שני - ככה לך יש יותר P:
אז שני הצדדים יצאו מורווחים...

טעמים במטבח רחוק 26 באפריל 2009 בשעה 14:14  

תודה לך bigjack
הקרדיט מגיע לך! נהנינו ביותר ממתכון משובח.
:}

טעמים במטבח רחוק 26 באפריל 2009 בשעה 14:15  

ארייייי...
היינו יושבות ביחד על איזה כבש שלם בתוספת כוס יין אדום וחוגגות - אה ?

נשיקות
שבוע מבורך.

טעמים במטבח רחוק 26 באפריל 2009 בשעה 14:16  

צודקת לגמרי פיית העוגיות :}
לא חוקי לחלוטין ואין לי בעיה להיות מפרת חוק כל שבוע, זה היה כל כך טעים כל כך רך כל כך ג'וסי שפשוט לא חוקי לאכול דברים כאלה.. :}}}

והאיש שאיתי לא סבל מדי, לו הכנתי 2 סטיקיים נהדרים.

שבוע טוב לך
:}

אנונימי,  21 במאי 2010 בשעה 8:05  

שבת שלום :)
אני מנסה את המתכון עם שינוי קל כי אין לי ריבת אפרסקים..
עשתי מיש מש עם סילאן רכז רימונים ומייפל... זה הכי מתוק שמצאתי בארון :))
תחזיקו אצבעות, אעדכן איך יצא...

מאור,  17 בספטמבר 2012 בשעה 15:07  

טוב אז החלטתי להכין צלעות כבש ונפלתי על המתכון הזה והחלטתי לנסות.. אמנם המטבח שלי לא מאובזר כמו שלך (מחסור בתבלין או שנים ודבש במקום ריבת אפרסק) אבל יצא ממש טוב! פעם ראשונה שאני נהנה מכבש :)

תודה,
מאור

אנונימי,  8 במרץ 2013 בשעה 2:04  

תודה רבה

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP