מופעל על ידי Blogger.

Translaton

סלט פיטריות חמות

>> יום ראשון, 26 באפריל 2009










המעבר לארה"ב לפני מיליון שנים נתקעו לי בראש מתכונים מאז שעזבתי
אני עדיין מפנטזת על עוגות מקפולסקי, סברינות
וכל מיני מנות שכבר מזמן לא קיימות , עזבו ובמקומן הגיעו חידושים ושינויים..

יש מאכלים שלא משנה כמה שנים יעברו , תמיד אני אתגעגע לטעם, תמיד אני אחזור לאותו מקום בו אכלנו את המנה הזאת ולנצח אתייק את החוויה שקשורה למקום.
וככה זה אצלי לגבי סלט פיטריות חמות שמגישים על חומוס, הטעם תמיד יזכר לטובה,
היינו אוכלים את זה בנאפיס לצד פיתות חמות ומתענגים על כל ביס..

לקראת חג העצמאות מה יותר מתאים אם לא סלט כזה כשהבשרים חמים מוכנים והחומוס משתדרג לאלפי דרגות.

אפשר להוסיף צנוברים למי שאוהב, אפשר לאכול את זה גם כסלט קר, ואפשר כתוספת לסטייק או בשרים.

סלט פיטריות חם (מקור engel 123)

סלסלת פיטריות טריות שלמות וחתוכות (אפשר לשלב גם שימורי פיטריות)
1 בצל פרוס לפרוסות
שמן לטיגון
פלפל שחור
כורכום
אבקת מרק
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
במחבת כבדה מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה
מוסיפים את הפיטריות ואת הפלפל השחור הכורכום ואבקת המרק
לאחר 8-10 דקות כאשר התערובת מתעבה מעט מוסיפים מעט מים ומלח ומכבים את האש.

יום העצמאות שמח!

8 comments:

amir 26 באפריל 2009 בשעה 23:19  

בהחלט גרמת לי לגעגועים :)

תודה על המתכון, רעיון נפלא ...

יום טוב,

אמיר

אנונימי,  27 באפריל 2009 בשעה 0:35  

מתכון מהמם שהטעם עוד בפה מאז שעזבת לארה"ב כמה דברים קטנים השתנוכמו קפולסקי שכבר לא קיים - מסתבר שהוא לקח את עזיבתך הכי קשה !!!
אני דווקא אכין את הסלט לערב על האש ביום העצמאות ואפזר מלמעלה צנוברים קלויים
תודה שאת מחזירה אותי 10-12 שנים אחורה, בגילי המופלג זה משמעותי
אוהבת אחותך מישראל
חן

טעמים במטבח רחוק 28 באפריל 2009 בשעה 10:27  

תודה אמיר
נעים להזכר ולטעום אוכל נוסטלגיה

כנראה שהמרחק גורם לזה.

חג שמח ממרחקים למרחקים

:}

טעמים במטבח רחוק 28 באפריל 2009 בשעה 10:31  

אחותי אוויש הצחקת אותי
לקח קשה את עזיבתי קפולסקי...ידעתי שאסור לי לעזוב.

בהצלחה יפה שלי
תהני ותתענגי
ואני פה תמיד לגרום לך להיות יפה וצעירה

מתה עלייך.

רבקה,  29 באפריל 2009 בשעה 20:40  

זה נראה כל כך טעים

טעמים במטבח רחוק 30 באפריל 2009 בשעה 9:03  

תודה מתוקה שלנו
רציתי שתטעמי, אני לא זוכרת אם בסוף אכלת מזה או לא..

נשיקות.

Gal Cohen 3 במאי 2009 בשעה 7:36  

ALWAYS have to make the best and greatest foods whenever im not around!SO not fair, tov lo hashov, it looks amazing and i finished the hummus the next day!<333

טעמים במטבח רחוק 3 במאי 2009 בשעה 17:38  

My luv !!!
actually we did shabat dinner hafif only because you weren't home
whenever you'll tell me all make you a fresh new one, capara sheli you know that ema loves you maod maod

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP