מאז פסח אני זוממת על צלעות כבש
מריירת כל פעם שאני פותחת פוסט אוכל ובו צלעות כבש מפתות
אף פעם לא הכנתי כבש כיון שהאיש שאיתי לא אוהב , אז אני היחידה שאוכל ?
כן!
מאוד!
קניתי צלעות כבש קטנות יפיפיות טריות והלכתי למומחה צחי biggack שיעזור לי, והוא נתן לי מתכון כל כך טעים שאני כבר זוממת על שבוע הבא להכין מהדורה נוספת
תודה צחי , האמצעי ואני טרפנו ונהנינו..
האיש לא קופח ואכל סטקיים ברוטב יין אדום (מתכון יובא בהמשך השבוע)
צלעות כבש בריבת אפרסקים (מתכון של צחי בשינוי הכמויות שלי)
4 צלעות כבש קטנות
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחתוכים לרבעים
1 בצל מקולף וחתוך לרבעים
5 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1 כפית חוויאג'
עלי טימין
5 כפות ריבת אפרסקים
מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ומשהים במקרר לשעה לספיגת טעמים.
מעבירים את תפוחי האדמה השום והבצל לתבנית תנור ומכסים בנייר אלומיניום, צולים 45 דקות על חום 180 מעלות
והופכים.
מסדרים את צלעות הכבש מעל הירקות ושופכים את שארית המרינדה מעל הכל.
מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור בחום 200 מעלות ל-45 דקות נוספות.
מורידים את נייר האלומיניום וצולים 10 דקות נוספות. (צחי ממליץ להעביר את התנור למצב גריל, אני השארתי במצב הרגיל)
ליד הכנתי אספרגוס ברוטב שום ותפוחי אדמה צלויים לאיש שאיתי
מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים ואוכלים ואוכלים - עם הידיים ונהנים!!!
9 תגובות:
משגע ומעורר את התיאבון מחדש :-))
אחותיייייי !
איזה מתכון !
כפרה על שתי הידיים שלך מלכתי הסקסית (מאוד).
התגעגעתי אליך.
את חסרה לי מאוד.
כשתהיי פה, תני סימן, אני רוצה לדבר איתך קצת בייבי.
נשיקות.
ארי.
ואוו ואוו ואוו! זה כבר לא חוקי :)
מפסיד האיש שאיתך לוותר על תענוג.
אבל מצד שני - ככה לך יש יותר P:
אז שני הצדדים יצאו מורווחים...
תודה לך bigjack
הקרדיט מגיע לך! נהנינו ביותר ממתכון משובח.
:}
ארייייי...
היינו יושבות ביחד על איזה כבש שלם בתוספת כוס יין אדום וחוגגות - אה ?
נשיקות
שבוע מבורך.
צודקת לגמרי פיית העוגיות :}
לא חוקי לחלוטין ואין לי בעיה להיות מפרת חוק כל שבוע, זה היה כל כך טעים כל כך רך כל כך ג'וסי שפשוט לא חוקי לאכול דברים כאלה.. :}}}
והאיש שאיתי לא סבל מדי, לו הכנתי 2 סטיקיים נהדרים.
שבוע טוב לך
:}
שבת שלום :)
אני מנסה את המתכון עם שינוי קל כי אין לי ריבת אפרסקים..
עשתי מיש מש עם סילאן רכז רימונים ומייפל... זה הכי מתוק שמצאתי בארון :))
תחזיקו אצבעות, אעדכן איך יצא...
טוב אז החלטתי להכין צלעות כבש ונפלתי על המתכון הזה והחלטתי לנסות.. אמנם המטבח שלי לא מאובזר כמו שלך (מחסור בתבלין או שנים ודבש במקום ריבת אפרסק) אבל יצא ממש טוב! פעם ראשונה שאני נהנה מכבש :)
תודה,
מאור
תודה רבה
הוסף רשומת תגובה