מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת קרם ותותים

>> יום שבת, 9 בפברואר 2013



הדר שלי לא אכלן גדול של עוגות
בעצם הוא היחיד בבית שלא נוגע בשום עוגה, למעט עוגת חמאת בוטנים, לכן כשהוא חזר הביתה מהקולג' וביקש
עוגת קרם ותותים כל כך שמחתי שעזבתי את הכל ורצתי להכין.

העוגה עצמה היא עוגת טורט משגעת, שחציתי ל-3 ומילאתי בקרם שמנת מתוקה ותותים.
מסוג העוגות שלא משנה מתי וכמה נאכל תמיד ישארו יפיפיות ובטעם של פעם..

עוגה של רושם במעט עבודה עם תוצאות נהדרות!



עוגת קרם ותותים

לעוגה
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 כפות שמן
1 שקית אבקת אפיה
גרידה מ-1/2 לימון
כפית תמצית וניל

לקצפת
2 שמנת מתוקה
תותים שטופים ופורסים

סירופ סוכר להרטבת העוגה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
מעט ליקר / רום / ברנדי/ תמצית וניל / מי ורדים - (מה שיש בבית)

אופן הכנת העוגה
מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערת המיקסר מערבלים חלבונים וסוכר עד ליצרת קצפת בהירה ותפוחה.
מערבבים בקערה אחרת את החלמונים עם השמן, גרידת הלימון ותמצית הוניל ומוסיפים לקצף החלבונים במיקסר
תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מושלם.
מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים לאט את הקמח, ואבקת האפיה.
מערבלים עד שהמסה אחידה.

משמנים תבנית בגודל 26 שופכים ואופים כ-30 עד 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים היטב וחוצים ל-2 או ל-3 (לפי רצונכם).

סירופ סוכר
מרתיחים את הסוכר והמים על להבה בינונית תוך בחישה, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מסירים מהאש ומוסיפים מעט ליקר או כל נוזל אחר שמריח נפלא ..

מכינים את הקצפת
מערבלים עד לקבלת קצפת יציבה את השמנת המתוקה.

אופן הרכבת העוגה
מרטיבים את העוגה במעט סירופ סוכר , מורחים קצפת ועליה תותים ומניחים את חצי העוגה הנוספת
ממשיכים ככה, בהרטבת העוגה ציפוי בקצפת ועליה תותים.
אפשר להמיס מעט ריבת תותים עם מים במיקרו ולהבריש את התותים מעל לציפוי מזוגג ומבריק.



בתיאבון!

1 comments:

אנונימי,  9 בפברואר 2013 בשעה 22:57  

מדהים איך העברת את העוגה בשלמותה על צלחת ההגשה

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP