מופעל על ידי Blogger.

Translaton

רולדה עם קצפת מדהימה!!!

>> יום ראשון, 17 בפברואר 2013



רולדה עם קצפת - מסוג העוגות שמזכירות נשכחות...
לאחרונה נתקפתי גל נוסטלגיה, אולי בגלל המרחק, אולי זה הגיל או סתם אולי בגלל שאני רוצה בעזרת טעמים
להכיר לילדי את תקופת הילדות שלי בישראל...

רולדה במילוי קצפת היא עוגה נפלאה נהדרת ומרשימה.
ההכנה שלה בקלי קלות ואופן הרכבתה קלה אם עושים בדיוק מה שצריך.
ניתן לגוון את בצק הרולדה בעזרת קקאו וליצור רולדת שוקולד במילוי וניל, או רולדת וניל במילוי שוקולד

המתכון כאן הוא עבור רולדת וניל אחת, ואני הכנתי אחת נוספת שוקולד.





רולדת במילוי קצפת 

5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
5 כפות קמח (ליצירת רולדה שוקולד 3 ו-1/2 כפות קמח ו- 1 וחצי כף קקאו)
קורט מלח

למילוי הקצפת
1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
5 כפות חלב
שוקולד מגורר, תותים חתוכים, דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית תנור ומניחים מעל נייר אפיה, את נייר האפייה משמנים גם (יותר קל להסיר את הרולדה בסוף האפייה)

בקערה קטנה מערבבים חלמונים (צהוב) עם שמן, תמצית וניל, סוכר וניל ומעט מלח היטב.

בקערת המיקסר על מהירות גבוהה מקציפים חלבונים לקצף יציב ומבריק, בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים
להקציף 3 דקות.
עוצרים את המערבל ובתנועות קיפול מוסיפים את תערובת החלמונים. מקפלים היטב עד שהכל נטמע בתערובת.
בעזרת מסננת קטנה מסננים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומקפלים לתערובת עד לאיחוד מושלם.

שופכים את התערובת לתבנית התנור המכוסה בנייר אפייה ואופים 10 דקות.

בינתיים מכינים מגבת מטבח נקיה.
מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את התבנית על מגבת הנייר הנקייה.
מסירים את נייר האפייה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. משאירים כך מגולגל עד שהרולדה תצטנן וגם תתפוס
את צורת הרולדה.

בינתיים מכינים את הקצפת
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה אבקת אינסטנט וניל ומעט חלב לקצפת יציבה ומוצקה.

פותחים את הרולדה, מזליפים מעט ליקר תפוזים או סירופ סוכר (5 כפות סוכר 5 כפות מים בהרתחה על האש עד
להמסת הסוכר) ומצפים בקרם השמנת המתוקה.
אפשר להוסיף תותים חתוכים לתערובת, שוקולד מגורר, דובדבנים מגולענים או כל דבר שאוהבים.
מגלגלים את הרולדה הממולאת ומצפים בשארית השמנת המתוקה.
ניתן לעטר בשבבי שוקולד, תותים או דובדבנים.





בהצלחה!




3 comments:

MIMOUNI SERGE 24 באפריל 2014 בשעה 17:08  

עוגה מצויינת, הכנתי פעמים רבות. תודה !

MIMOUNI SERGE 24 באפריל 2014 בשעה 17:09  

עוגה מצויינת, הכנתי פעמים רבות. תודה !

אנונימי,  17 באוקטובר 2014 בשעה 12:09  

עוגה מעולה של פעם וגם קלה להכנה

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP