מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פיתות עם זעתר ושומשום

>> יום רביעי, 20 בפברואר 2013



אם אין לנו אבולעפיה פה זה לא אומר שנשב מרחוק ונתגעגע
אני אביא את אבולעפיה עד אלינו....

אתמול הילדים היו רעבים ואני חסרת רעינות, כל רעיון שהעליתי ירד מן הפרק במהירות, ואז החלטתי להכין להם
משהו בלי לשאול - ידעתי שאף אחד לא ישאר אדיש למראה הפיתות או לריח שהתפזר בבית.
צדקתי ובגדול!!

המתכון נמצא אצלי כבר המון זמן לצערי רשמתי בלי לדעת מאיפה נלקח ואם פגעתי באחד הבלוגרים שפירסם 
את המתכון בלי לתת קרדיט - מצטערת!




פיתות עם זעתר ושומשום

1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 ורבע כוס מים חמימים
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח

1 ביצה טרופה + 2 כפות שמן זית להברשה
זעתר לפיזור
שומשום לפיזור
קצח לפיזור

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שופכים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן ואת המים החמימים ומערבלים 10 דקות. עד לאיחוד מושלם של הבצק.
מכסים בשמן זית ומכסים להתפחה במקום חמים כ-45 דקות.

קורצים מהבצק כדורי טניס מכסים במגבת ושומרים להתפחה נוספת עוד 15 דקות.

מחממים תנור ל-220 מעלות (התנור אמור להיות מאוד חם)
משטחים את הכדורים לפיתות, בעזרת אצבעות משומנות בשמן זית משטחים את הבצק ויוצרים שקעים בבצק
מברישים בביצה ושמן מפזרים שומשום, זעתר קצח או כל דבר אחר שואהבים ואופים כ-20 דקות.



בתיאבון !!!!


1 comments:

נטלי 20 בפברואר 2013 בשעה 13:01  

יו, ממש עשית לי חשק! בחיי שאפשר להריח את הפיתות דרך המסך, נראות מעולה.

חג שמח :)
נטלי

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP