מי לא מכיר את התרחיש הבא....
מתעוררים בבוקר ומתכוונים להכין תבשיל אבל שום דבר לא מוביל אותכם לכיון הנכון ובסוף אתם מוצאים את עצמכם
מכינים משהו לגמרי אחר שבכלל לא התכוונתם?
לי לאחרונה זה קורה המון
מכינה מרכיבים לעוגת מיץ מסיימת עם עוגיות שושנים
מוציאה בשר להכין צלי , בסוף עושה חמין עירקי...
לפחות דברים טעימים ובלתי צפויים בעליל אנחנו אוכלים.
גם אתמול זה קרה אצלנו.
מסקירה קצרה במקרר ובפריזר הבנתי שאני צריכה לשנות תוכניות לארוחת הצהריים והחלטתי אחרי גישוש מהיר
בבלוגי האוכל להכין קלצונות פיטריות ותרד עם גבינה בולגרית.
חייבת להודות שאני שמחה שהתוכנית המקורית לא יצאה לפועל, כיון שהקלצונות יצאו כל כך טעים, כל כך יפות
כל כך כל כך שפשוט אימצתי באהבה ובחום לקירבי וככה גם בני הבית.
הדר שחזר מאוחר מהבית ספר אחרי אימון היה בטוח שעברנו בפיצריה השכונתית וקנינו את הקלצונות שם..
איזה כיף לשמוע כזה דבר!
קלצונה פיטריות ותרד עם גבינה בולגרית - "בטט הקרה"
4 כוסות קמח
1/2 כף שמרים
1 ו-1/2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
בקערת המיקסר מערבבים במהירות נמוכה את הקמח עם השמרים ובהדרגה מוסיפים את המים עד שהבצק הופך להיות
גמיש ולא נדבק בצדדים (5 דקות).
(יתכן שתצרכו עוד 1/2 כוס מים, לי זה עבד מצוין עם כוס וחצי בלבד).
מעבירים לקערה נקיה מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מלית
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פיטריות קצוצה
חבילת עלי תרד קפואים או טרייה קצוצה
150 גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל
כל תבלין נוסף שאוהבים
אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפיטריות ומטגנים.
מפשירים במיקרו את עלי התרד ומוסיפים למחבת רק עד שהתרד מתחמם ומשנה מעט את צבעו.
מתבלים במלח, ופלפל שחור.
מניחים לתערובת להצטנן
מוסיפים 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת ומערבבים היטב לתוך התערובת.
כאשר הבצק תפח
מרדדים ומחלקים ל-4 כדורים גדולים או ל-8 בינונים, מרדדים בעזרת מערוך לעיגול ומניחים במרכז כל עיגול
מהמלית. מקפלים את העיגול ובעזרת מזלג צובטים את הקצוות לאטימה מוחלטת.
מברישים ביצה טרופה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-15 דקות, או עד שפני הקלצונה מזהיבים.
אוכל בצד סלט טרי וגזעי.
גיוונים למילוי
בשר טחון ופיטריות
חצילים
חומוס
נקנקיות
או כל מה שטעים לך ועושה לך טוב.
תגובה 1:
ואוו
זה הביא לי ממש תאבון עכשיו
!!
הוסף רשומת תגובה