מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת קרנבר'יס (חמוציות) טריים

>> יום שני, 18 באוקטובר 2010



ביום שבת התקיים בניו-ג'רזי פסטיבל הקרנברי'ס השנתי.

רק מהפירסומים והתמונות קיבלנו חשק עצום ללכת והחלטנו שלא משנה מה יהיה מזג האויר אנחנו נהיה שם...

שעתיים וחצי נסיעה לאורך עצים בשלכת, שמחליפים את צבעם מירוק לצהוב, אדום חום
ומראות שגורמים לנשימה להעצר.
ידענו שכבר הנסיעה והטבע היה שווה את הפסטיבל.

הגענו לאחד מפסטיבלי הקרנברי'ס הגדולים בארה"ב, ליתר דיוק אחד מ-3 הפסטיבלים הגדולים באמריקה.
כמויות האנשים והמכוניות הזכירו לנו את יום העצמאות בישראל.

דוכני קרנבר'יס בכל מקום, חמוציות טריות, לחם קרנבר'יס, מאפיינ'ס ריבות בכל הצבעים
ובכל השילובים ואלפי דוכנים של אוכל וטעימות.

המזג אויר היה קפוא אבל עם סיידר תפוחים חם ובייגל אש עם חרדל מתוק אנחנו היינו מסודרים..
קניתי שקיות של קרנבר'יס טרי -והעוגה שאפיתי פשוט סוג של סגירת מעגל טעים.

עוגת קרנבר'יס בחושה - קים ניג'יל


לעוגה
3 כוסות קמח
1 ו-1/2 כוסות סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב
3 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס רסק תפוחים
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כוס שמנת חמוצה
3 כוסות חמוציות טריות

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר לערבב קמח סוכר ואבקת אפייה עם מלח.
בקערה נפרדת לערבב חלב, ביצים, שמן, תמצית שקדים ושמנת חמוצה.
לשפוך לקערת היבשים (קערת המיקסר) את תערובת החלב ביצים שמן ושמנת ולערבל היטב
(התערובת תהיה סמיכה).
כאשר התערובות מאוחדות לגמרי, לקפל את החמוציות לתוך התערובת .
לשפוך לתבנית משומנת את התערובת ולאפות בין 50 -60 דקות או עד שקיסם שננעץ
במרכז העוגה יוצא יבש.

כאשר העוגה מצוננת לחלוטין אפשר להוציא אותה מהתבנית.



*אני העדפתי להשאיר את העוגה בתבנית, היות והעוגה הפכה להיות כבדה ופחדתי שהיא תשבר לחלוטין.

העוגה נהדרת בעלת מירקם נימוח, ואני ממליצה גם אם אין קרנברי'ס להכין עם כל פרי אחר שיש
פשוט עוגה משגעת!!

2 comments:

אנונימי,  19 באוקטובר 2010 בשעה 14:38  

ראה מצויין ואוהבת את הפסטיבל הזה
יאמי

חגית343

רבקה,  28 באוקטובר 2010 בשעה 0:29  

פששששש!!!!!!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP