מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגות שמרים בקינמון

>> יום שבת, 23 באוקטובר 2010



אם ישאלו אותי איזה ריח יש לסתיו
ישר אענה של קינמון ומייפל
אלה 2 הריחות שיתקשרו לי באופן אוטומטי לסתיו...
אולי בגלל הצבעים
אולי הריח העדין ואולי רק בגלל שזה מין שילוב של חורף עלים וקור..

לאחרונה, שוב אני מוצאת את עצמי מבלה שעות במטבח
המוזה חזרה אלי
התשוקה לאפות לבשל בוערת בי
ואם כבר סתיו וקריר, אז מה יותר כיף מלשלב את הקינמון במאפים ריחניים.

החלטתי על קרנץ שמרים והפעם בחרתי מתכון שמצאתי לבצק ללא חמאה, שמרים עם שמן - מה יכול להיות רע?
מתכון נפלא מבלוג מקסים מ"עז יצא מתוק (ומבושל)" - שאני לחלוטין ממליצה עליו!

את המילוי לעוגות שלי לקחתי מהבלוג של סיאם קינמון וחמאה כי הרי הסתיו כבר פה.

החלטתי לנסות ולא הפסדנו!
הבצק יצא מעט דביק בתחילה, אבל עם מעט קמח הוא השתפר פלאים והעוגות יצאו נהדרות ומומלצות ביותר!

אז לכו לשחק עם בצק תוסיפו כל מילוי שאתם אוהבים ותתענגו על עוגות ריחניות וטעימות!

עוגות שמרים על בסיס שמן

1 ק"ג קמח
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות מים פושרים
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח ושמרים
מוסיפים את הסוכר, הביצים השמן והמים ומערבבים , מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
אם הבצק עדיין מאוד דביק, אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח (לא יותר!)

מעבירים לקערה נקייה מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

כאשר הבצק תפח מחלקים ל-6 כדורים שווים
מרדדים כל כדור לעלה וממלאים בכל מילוי שאוהבים, מגלגלגים לרולדה. כאשר יש 2 רולדות מחברים ביניהם כמו צמה
וחותכים בעזרת סכין חדה את 2 השכבות העליונות שהמילוי יבצבץ דרכם.

אפשרות שנייה ליצור רולדה ולחתוך לעיגולים, להניח בתבנית עוגה משומנת וליצור שושני שמרים.

למלית קינמון

200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
4 כפות שוקולית
1 כף קינמון

לערבב את כל חומרי המלית למשחה נוחה למריחה

לערבב היטב, ולמרוח על הבצק המרודד.

לגלגל לרולדה, להניח בתבנית משומנת עם מעט ספריי שמן.

להתפיח שוב כ-40 דקות, ולאפות
אופים ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.
דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ:

לציפוי
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים

מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה מים וסוכר. מגבירים להבה ומבשלים תוך רתיחה דקה נוספת.
מסירים מהאש ומוציאים את העוגות מהתנור.
מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח).
מגישים ונהנים!



3 comments:

אנונימי,  23 באוקטובר 2010 בשעה 16:28  

המתכון אכן מפתה רק חבל שלא לרשום איזה גוגל תבניות או כמה עוגות יוצא מכזאת כמות בצק.
בתודה ושבוע נפלא
א.ב

רבקה,  28 באוקטובר 2010 בשעה 0:27  

ממש אומנות!
<3

דורון 12 בדצמבר 2010 בשעה 3:20  

בניסיון הראשון הבצק יצא לי נוזלי ודביק...
בניסיון השני הפחתתי את המים הפושרים לכוס וקצת ויצא מעולה! עוגה רכה שאי אפשר להפסיק לאכול

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP