מופעל על ידי Blogger.

Translaton

מאפיינ'ס לימון ודובדבנים טריים

>> יום שני, 5 ביולי 2010







הבטחתי ולכן אקיים...
סאגת הדובדבנים בעיצומה (כמעט כמו דמדומים...)

מתכון נוסף מובחר ומומלץ ביותר הינו מתכון למאפיינ'ס הדובדבנים עם נגיעות לימון

הטעם פשוט אלוהי!!!

אל תוותרו, גם אם אין דובדבנים, ממליצה להכין עם כל פרי אחר,
הטעמים שהתקבלו הניחוח המתוק, פשוט חובה להכין!


מהמתכון הנ"ל יוצאים קרוב ל-18 מאפיינ'ס.

אני השתמשתי בתבנית ל-12 מאפיינ'ס ובנוסף ב-2 תבניות אישיות בצורת לב.

מתכון אליפות!



מאפיינ'ס לימון ודובדבנים טריים - יעל גרטי
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
4 כפות שטוחות קורנפלור
100 גרם חמאה קרה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
גרד קליפת לימון מ-1 לימון גדול
2 כפות מיץ לימון טרי
1 ו-1/4 מיכלים שמנת חמוצה
1 כוס דובדבנים טריים מוגלענים
לקימוח הדובדבנים - 3 כפות קורנפלור


אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני, 175 מעלות.
  2. מנפים לקערה יבשה: קמח, אבקת אפיה, קורנפלור ומלח. מניחים בצד.
  3. מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה ומוסיפים ביצים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת עיסה תפוחה.
  4. מוסיפים גרד קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים (שניות אחדות) עד להטמעותם בעיסה.
  5. מוסיפים לסירוגין, בהדרגה, מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה, תוך שמקציפים, עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. משמנים היטב את תבנית המאפינס בחמאה מומסת. יוצקים 2-3 כפות גדושות מהעיסה לכל שקע בתבנית, עד 2/3 גובה השקע.
  7. טובלים את הדובדבנים המגולענים בצלחת או קערה ובה 3 כפות קורנפלור, כך שיכוסו מכל הכיוונים. מניחים 2-3 דובדבנים בכל שקע. ניתן לפזר בשלב זה מעט סוכר גבישי- לא חובה.
  8. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ-15 דקות, מחלצים את המאפינס מהתבנית ומגישים.



2 comments:

אנונימי,  6 ביולי 2010 בשעה 11:09  

את אלופת האלופים
פשוט תענוג

חגית343

רבקה,  10 ביולי 2010 בשעה 23:31  

לב מושלם!
כמוךךך!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP