יום שני, 5 ביולי 2010

מאפיינ'ס לימון ודובדבנים טריים







הבטחתי ולכן אקיים...
סאגת הדובדבנים בעיצומה (כמעט כמו דמדומים...)

מתכון נוסף מובחר ומומלץ ביותר הינו מתכון למאפיינ'ס הדובדבנים עם נגיעות לימון

הטעם פשוט אלוהי!!!

אל תוותרו, גם אם אין דובדבנים, ממליצה להכין עם כל פרי אחר,
הטעמים שהתקבלו הניחוח המתוק, פשוט חובה להכין!


מהמתכון הנ"ל יוצאים קרוב ל-18 מאפיינ'ס.

אני השתמשתי בתבנית ל-12 מאפיינ'ס ובנוסף ב-2 תבניות אישיות בצורת לב.

מתכון אליפות!



מאפיינ'ס לימון ודובדבנים טריים - יעל גרטי
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
4 כפות שטוחות קורנפלור
100 גרם חמאה קרה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
גרד קליפת לימון מ-1 לימון גדול
2 כפות מיץ לימון טרי
1 ו-1/4 מיכלים שמנת חמוצה
1 כוס דובדבנים טריים מוגלענים
לקימוח הדובדבנים - 3 כפות קורנפלור


אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני, 175 מעלות.
  2. מנפים לקערה יבשה: קמח, אבקת אפיה, קורנפלור ומלח. מניחים בצד.
  3. מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה ומוסיפים ביצים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת עיסה תפוחה.
  4. מוסיפים גרד קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים (שניות אחדות) עד להטמעותם בעיסה.
  5. מוסיפים לסירוגין, בהדרגה, מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה, תוך שמקציפים, עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. משמנים היטב את תבנית המאפינס בחמאה מומסת. יוצקים 2-3 כפות גדושות מהעיסה לכל שקע בתבנית, עד 2/3 גובה השקע.
  7. טובלים את הדובדבנים המגולענים בצלחת או קערה ובה 3 כפות קורנפלור, כך שיכוסו מכל הכיוונים. מניחים 2-3 דובדבנים בכל שקע. ניתן לפזר בשלב זה מעט סוכר גבישי- לא חובה.
  8. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ-15 דקות, מחלצים את המאפינס מהתבנית ומגישים.



2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

את אלופת האלופים
פשוט תענוג

חגית343

רבקה אמר/ה...

לב מושלם!
כמוךךך!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife