יום רביעי, 7 ביולי 2010

ריבת דובדבנים



אין לדעתי דבר יותר טעים מלהתחיל את הבוקר עם פרוסת צנים מרוחה בחמאה משובחת
ועליה שכבת ריבה ביתית.

ככה אני אוהבת להתחיל את הבקרים שלי כשיש לי זמן
וכאשר נגמרים כל המתוקים האחרים.

ריבה שנעשית בבית - יש בה לא רק את הטעם הנכון ואת הצבע והמרקם,
אלא טעמים של בית
וכמו כל דבר שנעשה בבית , הטעמים הם פשוט מיוחדים ונפלאים!




ריבת דובדבנים

1 ק"ג דובדבנים שטופים מגולענים וחתוכים
750 גרם סוכר
מיץ מ-1 לימון
10 גלעיני דובדבנים

אופן ההכנה
על סיר כבד מעל להבה בינונית מערבבים את הדובדבנים והסוכר עד להמסה מוחלטת
של הסוכר בדובדבנים

ממשיכים לבשל על להבה בינונית/קטנה
בשלב זה הדובדבנים מגירים נוזלים
שופכים את מיץ הלימון, מוסיפים את גלעיני הדובדבנים (פקטין טבעי) ומערבבים מדי פעם
מבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים או עד שמסמיך.
מצננים.

מעבירים לצנצנת שטופה ומעוקרת.



שומרים במקרר ונהנים מכל ביס!

5 תגובות:

מיקי אמר/ה...

נקרא טעים בייתי חמים מעורר חשק לעוד
תודה

fairy_mi אמר/ה...

מסכימה איתך בהחלט - אין כמו ריבה ביתית!
ומהיום הראשון שניסיתי
לא יכלתי להפסיק להבין...
פשוט לא משתווה לקנויות...
הריבה שלך נראית נהדרת!
בהחלט חגיגות דובדבנים מוצלחות אצלך בבית :)

רבקה אמר/ה...

זה היה טעייייייייייים!=]

כן כן זאת אני אחרי שנים שלא היתי פה
תמיד זה כיף

אנונימי אמר/ה...

נראה מצויין אוהבת
חגית343

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!
יש גם מתכון מעולה לעוגיות ריבת חלב. אם אתם מעדיפים בבוקר עוגיות מעולות וכוס חלב/ קפה זה מתכון מומלץ!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife