מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת גזר אגוזים - כשר לפסח

>> יום חמישי, 1 באפריל 2010



כל פסח אני מחפשת את העוגה המנצחת לסיום הארוחה;

אחת כזאת שטרם הכנתי ותגרום לי להתרגש מחדש..

נזכרתי ששנה שעברה העתקתי ממגזין "מרתה סטיוארט" מתכון לעוגת גזר שזכתה בפרס הראשון בתחרות פסח,
אבל מרוב מתכונים מובחרים שהכנתי והמלצות שקיבלתי, לא היה לי מספיק פסח להכין אותה...
השנה והחלטתי שאין הנחות ואין ויתורים - אני מכינה עוגת גזר אגוזים כשרה לפסח!

חבר'ה מזמן לא נהנתי מעוגה ככה - רוצו להכין אם לא לחג לשבת, אם לא לשבת סתם לקפה של אחה"צ.
עוגה עסיסית רכה נימוחה - טעמים שאי אפשר להפסיק לאכול.

אז לא רק לפסח גם לחולי צליאק - מומלצת בהמון אהבה.



עוגת גזר אגוזים כשרה לפסח - מרתה סטיוארט

5 גזרים בינונים קלופים
6 כפות מרגרינה מומסת + מעט לשימון
קמח מצה לפידור התבנית
1/3 כוס + 1/2 כפית קמח תפוחי אדמה
1 כוס פקאנים קצוצים
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
3 ביצים גדולות מופרדות
1 חלמון ביצה
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
קליפה מחצי תפוז
1/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס צימוקים
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לרכך במים 3 גזרים עד למרקם פירה (בערך 10 דקות)
למעוך ולצנן.
לגרד את 2 הגזרים הנוספים ולשמור בצד.

לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית עגולה או תבנית קוגהלוף במעט חמאה מומסת
ואבקת קמח מצה.
בקערה קטנה לערבב קמח תפו"א פקאנים קינמון ואגוז מוסקט ולשמור בצד.

להקציף במיקסר 4 חלמונים עם סוכר חום במהירות גבוהה/בינונית עד לקבלת מרקם אחיד.
להוסיף את פירה הגזר, קליפת התפוז והמרגרינה המומסת ולהמשיך לערבל עד לקבלת מרקם בהיר.

להעביר לקערה אחרת ולשטוף את קערת המיקסר.
להקציף את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת מסה צמיגית ובהדרגה להוסיף סוכר עד
שמתקבל מרקם מבריק וחלק.
לקפל את החלבונים ואת אבקת קמח התפו"א לתערובת החלמונים, לקפל את הצימוקים והפקאנים
ואת הגזר המגורד.

לצקת את התערובת לתבנית המשומנת ולאפות 40 דקות , עד שהעוגה מזהיבה.

לנפות אבקת סוכר ו-1/2 כפית קמח תפוחי אדמה במעבד המזון ל-2 דקות ולפזר על
העוגה המצוננת.

חג שמח וטעים!




9 comments:

נטלי 1 באפריל 2010 בשעה 10:58  

נראית מצוינת. עסיסית ונימוחה. אהבתי:) חג שמח! נטלי

אנונימי,  2 באפריל 2010 בשעה 5:09  

העוגה נפלאה,
ראיתי בפורום החלבי ומיד הכנתי ולקחתי לחברים
מ צ ו י י נ ת!!!!!

חגית 343

רחלי,  2 באפריל 2010 בשעה 17:28  

לא רק נראית , היא פשוט מעולה .
לא היו לי אגוזים הוספתי חמוציות .

אריאלה פיקסלר אלון 3 באפריל 2010 בשעה 23:57  

תשמעי...
קצת לפני פסח הכנתי עוגת גזר הורסת בתרמומיקס עם קמח מצה שטחנתי אותו דק דק דק לדרגת אבקה ואמרתי לעצמי שהבאתי אותה בהמצאה הורסת לקראת פסח ואמרתי שאשמור אותה לפינאלה לחג השני, שמרתי את הפוסט הזה ואמרתי שאפרסם את זה בערב החג השני ואז ראיתי את הפוסט שלך ומה זה צחקתי כי הלך לי ה"ביג שוס"....
לא המצאה ולא בטיח....
אז תראי מה זה, אדם חושב שהוא ממציא גלגל ולא גלגל ולא בטיח, מקסימום הוא ממציא עוד טאייר בבטן.
המצחיק הוא שפרסמתי את המתכון בפורום של התרמומיקס ככה שלפחות שם הרגשתי מלכה ליום אחד (זה היה לפני איזה שבועיים ככה ששם כן הרגשתי שהמצאתי משהו.
בכל אופן העוגה של מרתה נראית נהדר והצילומים שלך , כבר אמרתי לך כמה פעמים, נפלאים.
אז מותק, לא הצלחתי לדבר אתך לא בפייס ולא פה- שיהיה לך חג נהדר, חיבוק גדול לך ולכל המשפחה.
המון אהבה ממני ומכולם פה.
ארי
דברי איתי קצת, לא הרבה, שלא חלילה תשתעממי, אבל רק קצת....
:-)

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:45  

תודה נטלי
מסוג העוגות הכי טעימות שעד היום אכלתי בפסח.
מומלצת באהבה
נשיקות ויום משובח :}

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:45  

חן חן חגית יקרה :}
שמחה שאהבתם
נשיקות לך }{

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:45  

כל הכבוד רחלי!
בזכותכם אני כאן ונהנית לפרסם מתכונים כל יום מחדש :}{:

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:47  

תודה לך ארי מתוקה שלי
חחחחח צוחקת לי פה
לא המצאתי רק אימצתי ואכן אימוץ משובח
אם אנחנו עוזרות לכמה ולו במעט בטעמים טובים ומתכונים חדשים - אז דייינו.

אוהבת נשיקות
}{

רבקה,  16 באפריל 2010 בשעה 15:54  

יאמיייייייייי!! :)

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP