מופעל על ידי Blogger.

Translaton

טורט מוס שוקולד וקרם קרמל- כשר לפסח

>> יום שני, 22 במרץ 2010





ימי הולדת הן תמיד חגיגות נפלאות והזדמנות נהדרת להכנת עוגות מיוחדות שונות ואחרות, כאלו שאחנו תמיד רוצים (אלה המסומנות בתור "To do list ") אבל אין לנו סיבה מספקת להכין.

כאשר יום ההולדת הוא של נסיכה שהגיעה לגיל 18 אז בכלל ההזדמנות קסומה ואפילו מאתגרת.

הנסיכה אוהבת שוקולד ושילוב של קרמל.
חיפשתי עוגה שתשלב את הטעמים ועדיין תהיה מרשימה וטעימה.

ואם אנחנו לפני פסח אז צ'ופר - העוגה אפילו כשרה וטעימה לחג.

אז אם חוגגים ימי הולדת דווקא בתקופת פסח - הנה עוגה נהדרת לחגיגה מיוחדת.




טורט מוס שוקולד וקרם קרמל כשרה לפסח - מיקי שמו

2 חלבונים
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 כפית קמח תפוחי אדמה + 1 כף קמח מצה או 1 כף גדושה קמח תופח לפסח.

למוס שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2* כפות סירופ קרמל (מצורף מתכון)

לקישוט:
אבקת קקאו או שוקולד לבן מגורר

אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס:
מקציפים חלבונים ו-1/4 כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח מאוד.
מנפים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קמח תפא"ד וקמח מצה (או קמח תופח כשל"פ) לקערה נפרדת ומערבבים.
מקפלים את תערובת "היבשים " לתוך הקצף בעזרת מרית עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה.

מסמנים על גבי נייר האפייה המונח על תבנית האפייה 2 עיגולים בקוטר התבנית הקפיצית 24 ס"מ ומניחים
מן התערובת האחידה בעזרת מרית בכל אחד מהם ומשטחים לעובי 1 ס"מ.
אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות ,מצננים היטב.

סירופ קרמל (*לא חובה)
2 כוסות סוכר
1 כוס מים ועוד 1/2 כוס

בסיר כבד מחממים סוכר ומים עד להמסה מוחלטת של הסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת אמברית מעט צמיגה,
מוסיפים את כוס המים הנוספת ומערבבים. מצננים לחלוטין (התערובת מתגבשת לסירופית)

מכינים מוס שוקולד:
מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים.
מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף, אינסטנט פודינג ו-2 כפות סירופ קרמל לתערובת השוקולדית
שהתקררה עד קבלת קצף יציב.

מרכיבים את העוגה:
מניחים על תחתית התבנית בסיס אחד ועליו יוצקים את סירופ הקרמל
מורחים את מוס השוקולד. מעליו מניחים בסיס נוסף שוב יוצקים סירופ קרמל עד שיחלחל פנימה ומכניסים
למקרר.

מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים עליה את שארית הקרם בעזרת כף או מרית.
אפשר לעטר בשבבי שוקולד לבן או אגוזים.







10 comments:

נטלי 22 במרץ 2010 בשעה 10:04  

נראה מצוין ואוורירי מאוד. אהבתי ומזל טוב :)

נטלי

מירי 22 במרץ 2010 בשעה 10:32  

בפעם האחרונה שהייתי בארה"ב (לוס אנג'לס ליתר דיוק) קניתי
CLASSIC CARAMEL SAUCE אני אוהבת לקנות דברים כאלה ולנסות אותם בבית . קניתי מיכל אחד וחבל שלא יותר כי 2 כפות מהרוטב הזה יעשו את העבודה מצוין במקום הכנת הקרמל. זה כמובן ברגע של חולשה ועצלנות. זה מיותר ע"י FRAN'S CHOCOLATES מסיאטל. כדאי לך לבדוק אצלך ודאי הדברים האלה ל"עצלנים" הרבה יותר נגישים

אנונימי,  22 במרץ 2010 בשעה 12:11  

ניראה מעולה!!!
מתכון נהדר לפסח..
מזל טוב לנסיכה..18 גיל מהממם..אז נשקי את הנסיכה בשמי..[אגב היא שלך?]סליחה על הסקרנות..

מנשקת אותך בחום ומודה לך♡

אגב מחפשת את מתכון הקרוקה לפסח...???תוכלי להעלות לי אותו בבקשה?
בייייי
שונט

טעמים במטבח רחוק 22 במרץ 2010 בשעה 12:46  

תודה רבה לך נטלי יקרה
כל כך חששתי שהטורט יצא יבש משהו
אבל בזכות הסירופ הוא יצא ספוג וטעים כל כך.

}{

טעמים במטבח רחוק 22 במרץ 2010 בשעה 12:47  

היי מירי
צודקת לגמרי
יש פה רטבים של קרמל וסירופים נהדרים וטעמים נפלאים ולפעמים זה חוסך זמן מיותר במטבח.
אני באמת אקנה לי כמה רטבים כאלה לעוגות "מיוחדות".
:}}}

טעמים במטבח רחוק 22 במרץ 2010 בשעה 12:48  

תודה לך שונטי אהובה
אכן גיל מדהים!!
אנשק בשמך
היא מאוד מאוד שלי ושל הבן הבכור שלי
}{

dafna 23 במרץ 2010 בשעה 16:47  

העוגה מרשימה, ובטוח שווה להכין אותה לקראת החג. השילוב שין שוקולד לכרמל ממש מוצלח.
חג פסח שמח וכשר.

רבקה,  16 באפריל 2010 בשעה 15:55  

זאת היתה אחת העוגות הכייייי טעימות שטעמתי
אניי לא צוחקת!! =] ואת יודעת כמה שאני אוהבת כרמל =]

הפעלות לימי הולדת 12 במרץ 2011 בשעה 13:23  

תודה רבה על המתכון המדהים, הכנתי אתמול בערב בפעם הראשונה ויצא פשוט מדהים, רך ורטוב והכרמל פשוט עושה את העבודה!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP