מופעל על ידי Blogger.

Translaton

גליליות מצה במלית תפוחי אדמה ופיטריות

>> יום שישי, 2 באפריל 2010




לכל משפחה יש את המאכל הקבוע שלה לחג הפסח
מאכל שמסמל יותר מהכל את החג, את האווירה - רק מלאכול מרגישים חגיגים..


פנינה מהבלוג המשובח "סבתא מבשלת וגם .. סורגת" ברשומה מרגשת כל כך סיפרה על מאכל הפסח המסורתי שלהם
ולא רק הסיפור ריגש ונחקק - גם המתכון הנפלא שנראה ונקרא כל כך טעים הצטייר כמאכל שחובה להכין גם אצלנו!

בערב פסח החלטתי להכין עם מעט שינויים את המתכון המשפחתי שלהם. במקום כבד
הכנתי מחית תפוחי אדמה בתיבול בצל מטוגן ופיטריות היה המילוי שלנו.

כל כך טעים, כל כך אלגנטי שאתמול הכנתי שוב והבאתי לעבודה
נרשמה הצלחה רבתית והוכתר כמאכל שהתווסף למטבח הפסח המשפחתי גם שלנו - תודה לך פנינה }{

גליליות מצות במילוי תפוחי אדמה ופיטריות
12 מצות
4 תפוחי אדמה בינונים מקולפים וחתוכים לרבעים
1 חבילת פיטריות קצוצה
1 בצל גדול
2 כפות שמן
מלח/פלפל
מעט אבקת מרק
2 ביצים בלולות + מים פלפל ומלח בקערה

אופן ההכנה:

טובלים את המצות לדקה בכלי עם מים ואז עוטפים אותן במגבת לחה שהרטבנו וסחטנו היטב, ונותנים להן לנוח ולהתרכך כך חצי שעה.

בסיר עם מים מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים למגע, מסננים מהמים ומועכים לפירה;
מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הפיטריות הקצוצות ומתבלים לפי הטעם
מוסיפים את הבצל והפיטריות לתפוחי האדמה ומערבבים היטב.

עובדים כל פעם עם מצה אחת ואת יתר המצות משאירים מכוסות במגבת.
מניחים מצה על קרש חיתוך ומחלקים אותה ל-4 חלקים שווים, שמים כמות נאה של מלית בקצה
ומגלגלים לגלילה כמו בלינצ'ס.

טורפים את הביצים עם המים המלח והפלפל.

מחממים שמן במחבת, טובלים כל גלילה בביצה היטב מכל הצדדים ומכניסים לשמן החם,
האש צריכה להיות על חום בינוני כדי לא לשרוף את הגלילות אלא לטגן אותן מכל הצדדים לצבע זהוב.

מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.




13 comments:

נטלי 2 באפריל 2010 בשעה 9:18  

אני בכלל שונאת מצות ונמנעת מכל קשר איתן, אבל זה נראה ממש טוב!
חג שמח מותק!
נטלי

Odeliaa 2 באפריל 2010 בשעה 18:19  

נראה טוב וטעים!
רק שאני תמיד שוברת את המצה, מרגיז P-:

פנינהט,  3 באפריל 2010 בשעה 0:42  

נראה נפלא בדיוק כתבתי למישהי ששאלה שאפשר למלא בהכל גם תערובת גבינות כמו לבורקס למשל, תפוח"א עם בצל או פטריות, תרד עם גבינות ועוד ועוד
נראה נפלא

אריאלה פיקסלר אלון 3 באפריל 2010 בשעה 23:51  

היי בייבי, סליחה על האיחור בתגובה, הפסח קצת קשה לי ...
בכל מקרה, גם אצלי המנה הזו מככבת כבר כמה שנים באופן קבוע ולא בכדי...
האמת היא שהשנה לא בדיוק אכלתי מצות ובשל כך הצלחתי קצת לרדת במשקל , אבל כל האחרים לא נמנעו וכסחו להן את הצורה.
בכל מקרה חיבוק גדול והתמונות שלך מרהיבות.
חיבוק לכולם וחג שמח.
ארי

Magi Glucker 4 באפריל 2010 בשעה 2:20  

גם אני משונאי המצות ונמנעת מהן לגמרי (ולא אוכלת חמץ בפסח) אך הגלילות שלך בהחלט נראות טוב.

חג שמח פונצ'י יקירתי,

מגי

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:42  

תודה נטלי :}
שיהיו ימים מלאי אור
כבר פסח מאחורינו והנה יום העצמאות לפנינו }{

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:42  

תודה לך אודליה יקרה
גם אני בעבר הייתי שוברת מצות סידרתית, אבל הסוד היא לכסות את המצות במגבת לחה/רטובה אחרי שמרטיבים אותם ואז המצות מתרככות ואפשר לקפל אותן בקלות.

בהצלחה :}

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:43  

תודה לך פנינה יקרה
ללא ספק מתכון מנצח לשנים הבאות.

יום קסום :}

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:43  

תודה לך ארי אהובה
שיהיו רק ימים של חגים וטעמים מדהימים במטבח אמן.
נשיקות וד"ש לכל המשפחה היקרה }{

רבקה,  16 באפריל 2010 בשעה 15:35  

ואוווו ואוו
נראה מפציץ ביותר

סורגים 7 באוגוסט 2011 בשעה 3:51  

מה שמיוחד במצות הוא שהן נעות מקיצוניות לקיצוניות - אין אמצע. או שהן "באות בול במקום" ויוצרות מעדן נפלא או שהן מחרבות מאכלים ... במקרה הזה - מדובר במקרה הראשון. ניסיתי, אכלתי ונהניתי. תודה :)

רינה,  1 באפריל 2015 בשעה 14:47  

יצא פיצוץ
קל להכנה
כולם הגיבו באופן חיובי למרות שזה רק מצה
תודה רבה וחג שמח

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP