מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת שיש משגעת

>> יום שישי, 9 באפריל 2010


מזג אויר מוטרף נחת על ניו-יורק בימים האחרונים
בלי להתכונן ובלי הכנות מוקדמות חמסין של אוגוסט באמצע אפריל

המזגן בבית עדיין לא עבר למצב קירור ואנחנו סובלים לפתע משרב אמיתי.

אבל למרות החום צריכים משהו מתוק ליד הקפה, במיוחד שפסח נגמר והבית ריק ממתוקים...

אז משהו קל שלא מצריך יותר מדי התעסקות ובזמן שהתנור מחמם כל כך את הבית,
אני בחוץ מסניפה קצת קיץ (שהודיעו שסוף השבוע כבר נגמר)...


עוגת שיש מבושמת קלה ונהדרת

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
2 ו-1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1 שמנת של פעם
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות חלב
3 כפות אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת המערבל מערבלים חמאה במהירות גבוהה ובהדרגה מוסיפים את הסוכר
והביצים עד לקבלת תערובת קלה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את הקמח, סוכר הוניל תמצית וניל והשמנת.

משמנים את התבנית ויוצקים מחצית מהבלילה לתוכה.
מערבבים יחד את הקקאו, החלב והאגוזים ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת מערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה שבתבנית.

אופים כ-60 דקות ומניחים להצטנן.



5 comments:

אנונימי,  10 באפריל 2010 בשעה 5:07  

אוהבת עוגות כאלה,יש הקוראים להן חנק
אני מאוהבת.

חגית343

סמדר,  10 באפריל 2010 בשעה 11:34  

נראה כמו מתכון מעולה!!
יש לי שתי שאלות:
האם הכוונה היא לשמנת חמוצה??
והאם ניתן להחליף את האגוזים במשהו אחר?
תודה ושבוע טוב

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:38  

תודה חגית יקרה
גם אני מהמאוהבת בעוגות הבחושות
וזאת כל כך טעימה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה
יום נפלא :}

טעמים במטבח רחוק 13 באפריל 2010 בשעה 10:39  

חן חן סמדר יקרה
אכן מתכון מעולה וטעים!
בדיוק, שמנת של פעם (שמנת חמוצה)
אפשר במקום אגוזים להשתמש בחלווה, קינמון שוקולד צ'יפס או פשוט לוותר.
הטעמים יהיו נפלאים גם בלי האגוזים.

יום קסום לך!

רבקה,  16 באפריל 2010 בשעה 15:34  

היא באמת משגעת!! =]

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP