יש מתכונים שאנחנו פוגשים במהלך חיינו וחייבים להכין; כי הם נראים טוב, כי המליצו בחום
כי הם מצטלמים נהדר וגורמים לתיאבון רק מלראות אותם - אז מכינים מסמנים וי וממשיכים הלאה.
ויש מתכונים שאנחנו מכינים וברגע שטועמים את התוצאה פוצחים בריקוד סוער, ובהתלהבות רוצים לשתף
את כל העולם בגילוי, בטעם במתכון.
ככה קרה לי עם מתכון הפיצה של אורן גירון.
בחיי כבר הכנתי מספיק פיצות, פיצות כאלה ואחרות ורובם היו טובות פחות או טובות יותר ונאכלו בתאבון רב,
עד שהגעתי למתכון של אורן גירון -מתכון שאפשר להכין ממנו לחמים, פוקאצ'ות או פיצות.
רק מלראות את הבצק שנוצר התאהבתי, כשנגעתי בו התמכרתי וכאשר הפיצה יצאה מהתנור מפיצה ריחות מעדנים,
אין אחד בבית שנשאר אדיש לה -טעם שמשאיר מאחור את כל מה שעד עתה הכרתי והכנתי.
אז הנה מתכון שאני ממליצה, כי לכלנו יש מתכונים של פיצות מנצחים, אז למה לא לנסות עוד אחד כזה ואולי הוא
יהיה המתכון הביתי גם שלכם?
כי הם מצטלמים נהדר וגורמים לתיאבון רק מלראות אותם - אז מכינים מסמנים וי וממשיכים הלאה.
ויש מתכונים שאנחנו מכינים וברגע שטועמים את התוצאה פוצחים בריקוד סוער, ובהתלהבות רוצים לשתף
את כל העולם בגילוי, בטעם במתכון.
ככה קרה לי עם מתכון הפיצה של אורן גירון.
בחיי כבר הכנתי מספיק פיצות, פיצות כאלה ואחרות ורובם היו טובות פחות או טובות יותר ונאכלו בתאבון רב,
עד שהגעתי למתכון של אורן גירון -מתכון שאפשר להכין ממנו לחמים, פוקאצ'ות או פיצות.
רק מלראות את הבצק שנוצר התאהבתי, כשנגעתי בו התמכרתי וכאשר הפיצה יצאה מהתנור מפיצה ריחות מעדנים,
אין אחד בבית שנשאר אדיש לה -טעם שמשאיר מאחור את כל מה שעד עתה הכרתי והכנתי.
אז הנה מתכון שאני ממליצה, כי לכלנו יש מתכונים של פיצות מנצחים, אז למה לא לנסות עוד אחד כזה ואולי הוא
יהיה המתכון הביתי גם שלכם?
פיצה עם בצק שמרים
לבצק:
רוטב לפיצה
אופן ההכנה:
לבצק:
- ½3 כוסות קמח שטיבל
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- 300 מ"ל (כ-¼1 כוסות) מים פושרים
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
מעט מים
מעט שמן זית
מעט מים
מעט שמן זית
מעט פלפל שחור
1 כף שמן זית
1 כף קטשופ
לערבב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה
תוספות לפיצה
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת פטה
זיתים שחורים מגולענים
זיתים ירוקים מגולעים
פיטריות
חצילים מטוגנים
וכל דבר נוסף שרוצים ואוהבים על פיצה
1 כף קטשופ
לערבב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה
תוספות לפיצה
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת פטה
זיתים שחורים מגולענים
זיתים ירוקים מגולעים
פיטריות
חצילים מטוגנים
וכל דבר נוסף שרוצים ואוהבים על פיצה
הבצק:
- מנפים קמח, מלח וסוכר לקערה.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמן, שמרים
- לשים את התערובת במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים
- מרדדים את הבצק על משטח משומן קלות ומעבירים לתבנית פיצה.
- מורחים רוטב פיצה מפזרים גבינות וכל תוספת אהובה של פיצה ושולחים לתנור למשך 10-15 דקות
או עד ששולי הפיצה זהובים.
37 תגובות:
אוי אלוהים, זה נראה כל כך טוב. אני רוצה ביס!!!
נטלי
בואי יפה שלי
אני אכין נגלה נוספת
התאהבתי בבצק והיה כל כך טעים שאני רק מחפשת סיבות או אנשים להאכיל עם הפיצה המדאאאאימה הזאת
שבת קסומה לך
}{
לא לא, תקשיבי, אין דברים כאלה!!!
ברור לך שהפוסט על הפיצה הזאת היה אמור להיות הפוסט הבא שלי?!
לא זוכרת כבר איפה מצאתי את המתכון בפעם הראשונה אבל בשבועות האחרונים אני מכינה רק אותה, הרעיון של פיצה ללא התפחה בבירור נוצר במיוחד בשביל חסרת סבלנות שכמותי.
אהבתי מאוד מאוד והתמונות האלו שלך עשו לי שוב חשק להיכנס למטבח, ואני בכלל בדיאטה!
טוב די לקשקש,
שיהיה לך שבוע נפלא ביותר,
יער }{
אוי הרעיון עם החצילים מצויין! אף פעם לא אכלתי פיצה עם חצילים אבל זה ממש מפתה :)
יאממממ כמה טעים! הרגת אותי
אין כמו תמונות של פיצה טרייה כדי להעביר אותי על דעתי
חייבת ללכת לחפש במטבח משהו דיאטטי
לפני שיהיה מאוחר מדי...
ויי ויי הפיצות נראות נהדרות
כבר כמה פעמים שמעתי על הפיצות של גירון, חייבת לנסות!!
שלך ממש ממש ממש מגרות.
וווואווו
נראה כל כך טובבב!
איך אני מפספסת את כל הדברים האלה?!?! ;)
זה נראה מעולה! טוב, כרגיל יש לי שאלות :-)... מה זה קמח שטיבל כאן בארה"ב? והשאלה השנייה - התבנית, אופים איתה את הפיצה בתנור? (סליחה אם אני מגלה כאן בורות...)
תודה ושבוע טוב!
נראה מעולה יקירה
אילנית12
פונצ'י מה יהיה מה?
תביאי כל הזמן דברים שאסור לי? חחח
מחפשת בצק פיצה עם קמח מלא נראה לך שיצא טוב? יש בכלל דבר כזה?
הפיצה נראית מרהיבה, פשוט מעוררת תאבון. את מצלמת כל כך יפה.
מגי
יפתי
אני בטוחה שהפיצה אצלך תצא אפילו ברמות מופלאות יותר
אחת הפיצות הכי טובות שאכלנו עד כה
ותאמיני לי בניו-יורק אוכלים המון פיצות
איזה כיף היה להתעסק עם הבצק ליצור ולאכול פשוט ממליצה
נשיקות }{
תודה אולגה :}
השילובים אצלנו הם מוטרפים ואין סופיים
האפרוחון אוהב עם תירס, הבינוני עם פסטה (כן כן עם פסטה סלילים) הגדול רק עם זיתים ירוקים מגולענים ושלא יהיו בקרבת השחורים
והבעל חצילים
אז מגשי הפיצה אצלנו רק מתרבים.
תודה לך }{
תודה לך פייתי
כשנדמה שכבר ניסיתי את הכל ושום דבר לא יהווה חידוש לי, פתאום באה פיצה והופ אני מאוהבת מחדש..
שידור נוסף ישוחזר ביום שבת - אירוח איטלקי למהדרין :}
ערב משובח!
תודה לך מיקוש
ממליצה בפה מלא פיצה
הבצק פשוט אחד היפים והנעימים לעבודה שיש.
בהצלחה וערב נהדר :}
רבקה'ליס
יום שבת נכין שוב }{
נראה לי רבקוש שאת פשוט שכחת את הכתובת שלנו פה... להזכיר לך על דפי הבלוג או שאני אשלח לך SMS ?
בואי כבר קרצ !!!
}{
היי מיה, תודה רבה לך
האמת אני הבאתי את המתכון כלשונו
אבל השתמשתי בקמח GOLD ויצא נפלא
אחד הבצקים הנעימים הטובים והמתמסרים כל כך לעבודה שפשוט נהניתי לעבוד איתו.
כן יש תבניות לפיצה עגולות מיוחדות לאפייה בתנור, ואם אין לך את יכולה להשתמש בתבנית נשלפת של העוגה, הפיצה תצא אמנם קטנה בקוטרה, אבל עדיין עגולה ויפיפיה.
בהצלחה יקירתי.
תודה אילנית/דליה יקרה שלי
ברוכה הבאה לבלוגי
שמחה שאהבת
}{
פנינה יקירתי
מבטיחה לך שבמיוחד בשבילך אני אכין פיצה מקמח מלא, ביקרתי בזמנו באיזה בלוג אני רק ארענן את הזיכרון ואלך להכין אחד לטובתך
נשיקות לערב נהדר :}
ואוו איזה אורחת
ברוכה הבאה מגי
תודה על המילים החמות ועל הביקור
שמחה שאהבת }{
ezze bassa, i missed this beautiful pizza! tov, kore! but hopefully this kind of thing will happen less frequently! <3
Thank you babylove
I hoped that the pizza I just made you tonight satisfied you
for you - everything }{
היי יש לי שאלה לגבי העוגת חמאת בוטנים ושוקולד (היה עלייה שרשור בפורום קינוחים ומנות אחרונות) האם העוגה יותר מידי מתוקה? אני רוצה להכין אותה אבל גם יהיו אנשים מבוגרים ואני רוצה לדעת האם זה לא יהיה מתוק מידי.
תודה רבה.
הי עינב, ברוכה הבאה :)
העוגה לא יותר מדי מתוקה
כיון שהציפו חמאת בוטנים מלוח ומעדן מאוד את הטעמים
אם יש מי שאוהב אצלכם חמאת בוטנים - זאת העוגה האולטימטיבית היא נהדרת וטעימה וכל כל קלה להכנה למרות שנראית מורכבת כל כך.
ממליצה
ויום הולדת שמח :)
אוקיי, תודה רבה לך!
בהצלחה יקירתי
שתפי אותי אם תכיני איך יצא :}
סוף שבוע קסום!
Mmmm'Çok lezzetli.Eline sağlık...
Harika olmuş!
teşekkür ederim, sağol :)
טוב,
אז עשינו את הפיצה (ליתר דיוק, בעלי לש את הבצק במו אצבעותיו, אני הכנתי לי את הרוטב).
מעולה!!!
תודה :)
הכנתי את הפיצה אתמול, ההורים שלי כ"כ נהנו שהם לא הפסיקו לשבח אותה כל הערב :-)
אז תודה רבה גם ממני, על הפוסט הזה בפרט ועל הבלוג שלך בכלל!
לא כתוב כלום על התפחת השמרים
האם לא מתפיחים אותם?
מוזר
בצק מעולה..!!
האם אפשר אותו בצק להכין מקמח מלא (או מעורב)?
מעולה מעולה.. מומלצת בחום!!:)
בלי התפחה?
הוסף רשומת תגובה