קרפ סוזט או קרפ צרפתי מתקשר אצלי באופן אוטומטי לחורף..
אולי בגלל רוטב התפוזים שמתלווה אליו
ואולי בגלל הזיכרון,
הפעם האחרונה שאכלנו את הקרפ'ס בקנדה, היתה סופת שלגים כבדה וחורף קר כל כך ,
שתמיד קרפים מתקשרים לי לתקופה קרה של חורף...
ובכל זאת, מנה אחרונה קלה אלגנטית טעימה ושונה
אני הכנתי את הקרפים בסירופ תפוזים חם, אבל אפשר להכין את הקרפ'ס ולמלא בתותים, קצפת, להבות, שוקולד
או ריבת חלב.
קרפים
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים טרופות קלות
1 כוס חלב
4 כפות מים
2 כפות ליקר תפוזים
25 גרם חמאה מומסת ועוד קצת לשימון המחבת
לרוטב תפוזים
75 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
מיץ וגרידת תפוז אחד
מיץ וגרידת לימון אחד
2/3 כוס מיץ תפוזים (בנוסף למיץ התפוז)
4 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לערבב קמח, מלח וסוכר.
ליצור גומה באמצע ולשפוך את הביצים לתוכה. לערבב את הביצים בקמח.
להוסיף את החלב, המים וליקר התפוזים עד שנוצרת עיסה דלילה.
להניח בצד ל-20-30 דקות בערך.
לחמם מחבת שטוחה על להבה בינונית.
(אם עיסת הקרפים הפכה להיות סמיכה מדי, אפשר להוסיף כף חלב או מים לדילול)
ולערבב לתוך הבלילה את החמאה המומסת ולערבב היטב.
למרוח מעט חמאה על המחבת ולצקת בעזרת מצקת 2 כפות של הבלילה.
במהירות לנער את המחבת כך שהבלילה תכסה את המחבת באופן שווה.
יש לטגן בערך דקה ואז בעזרת ספטולה להרים ולהפוך לצד השני, עד שהקרפ'ס זהובים בהירים.
ככה ממשיכים עם שאר הקרפ'ס, כאשר מדי פעם משמנים מעט את המחבת בחמאה מומסת.
להכנת הרוטב
בסיר גדול על להבה בינונית להמיס חמאה.
להוסיף את הסוכר, א גרידת הלימון והתפוז ואת המיץ, את המיץ תפוזים ואת ליקר התפוזים ולבשל בערך 5 דקות
עד שמבעבע..
לקחת קרפ מוכן לתוך סיר הרוטב ובעדינות לנער שכל הקרפ יהיה מכוסה ברוטב.
לקפל לחצי ולמשולש ולהמשיך לבשל ברוטב עד שהקרפ'ס חמימים ומכוסים לחלוטין ברוטב.
להגיש מיד.
טיפ:
אפשר להכין את הקרפ'ס בעוד מועד, לכסות בנילון נצמד ולאפסן במקרר עד שרוצים להגיש.
ואולי בגלל הזיכרון,
הפעם האחרונה שאכלנו את הקרפ'ס בקנדה, היתה סופת שלגים כבדה וחורף קר כל כך ,
שתמיד קרפים מתקשרים לי לתקופה קרה של חורף...
ובכל זאת, מנה אחרונה קלה אלגנטית טעימה ושונה
אני הכנתי את הקרפים בסירופ תפוזים חם, אבל אפשר להכין את הקרפ'ס ולמלא בתותים, קצפת, להבות, שוקולד
או ריבת חלב.
קרפים
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים טרופות קלות
1 כוס חלב
4 כפות מים
2 כפות ליקר תפוזים
25 גרם חמאה מומסת ועוד קצת לשימון המחבת
לרוטב תפוזים
75 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
מיץ וגרידת תפוז אחד
מיץ וגרידת לימון אחד
2/3 כוס מיץ תפוזים (בנוסף למיץ התפוז)
4 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לערבב קמח, מלח וסוכר.
ליצור גומה באמצע ולשפוך את הביצים לתוכה. לערבב את הביצים בקמח.
להוסיף את החלב, המים וליקר התפוזים עד שנוצרת עיסה דלילה.
להניח בצד ל-20-30 דקות בערך.
לחמם מחבת שטוחה על להבה בינונית.
(אם עיסת הקרפים הפכה להיות סמיכה מדי, אפשר להוסיף כף חלב או מים לדילול)
ולערבב לתוך הבלילה את החמאה המומסת ולערבב היטב.
למרוח מעט חמאה על המחבת ולצקת בעזרת מצקת 2 כפות של הבלילה.
במהירות לנער את המחבת כך שהבלילה תכסה את המחבת באופן שווה.
יש לטגן בערך דקה ואז בעזרת ספטולה להרים ולהפוך לצד השני, עד שהקרפ'ס זהובים בהירים.
ככה ממשיכים עם שאר הקרפ'ס, כאשר מדי פעם משמנים מעט את המחבת בחמאה מומסת.
להכנת הרוטב
בסיר גדול על להבה בינונית להמיס חמאה.
להוסיף את הסוכר, א גרידת הלימון והתפוז ואת המיץ, את המיץ תפוזים ואת ליקר התפוזים ולבשל בערך 5 דקות
עד שמבעבע..
לקחת קרפ מוכן לתוך סיר הרוטב ובעדינות לנער שכל הקרפ יהיה מכוסה ברוטב.
לקפל לחצי ולמשולש ולהמשיך לבשל ברוטב עד שהקרפ'ס חמימים ומכוסים לחלוטין ברוטב.
להגיש מיד.
טיפ:
אפשר להכין את הקרפ'ס בעוד מועד, לכסות בנילון נצמד ולאפסן במקרר עד שרוצים להגיש.
10 תגובות:
יאממממ... נראה טעים!
ובהחלט מתאים גם למזג האויר האביבי שפוקד אותנו.
שתהיה לך שבת מתוקה יקירתי :-)
הצילו!
צריך לאסור אותך!
זה נראה לך חוקי הפוסט הזה?!
אני על הרצפה פה :) מעלף
מממ מדהים! =]
תודה שירלי יקירתי
טעים לחזור לפעמים לטעמים של פעם
תמימות ובכל זאת..
לאביב, לחורף וסתם לערב רומנטי
}{
פיית קסמים
אני מזמן במעצר - זה למה אני מבשלת כל היום... חחחחחחחח
תודה יקרה לי
שמחה שאהבת
ערב קסום לך }{
תודה בייבי רבקה
I miss you
are you going to visit us soon ?
כו אני יבוא בקרובבב=]!
קבלתי הזמנה ממך ליום שבת=]
מה זה?
בובינה יפה שלי
ארוחת צהריים
אבל נדבר כבר מחר בערב
נשיקות ובהצלחה במבחנים }{
שלום
אנירוצה להכין 24 שעות קודם את הקרפ
לשמור במקרר או בחוץ בניילון נצמד
יום מקסים
דוכני מזון קרפ צרפתי טעים המיוחד פופולאי במיוחד בבר מצווה ואירועים לילדים
הוסף רשומת תגובה