מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קרפ צרפתי

>> יום רביעי, 13 בינואר 2010




קרפ סוזט או קרפ צרפתי מתקשר אצלי באופן אוטומטי לחורף..

אולי בגלל רוטב התפוזים שמתלווה אליו
ואולי בגלל הזיכרון,
הפעם האחרונה שאכלנו את הקרפ'ס בקנדה, היתה סופת שלגים כבדה וחורף קר כל כך ,
שתמיד קרפים מתקשרים לי לתקופה קרה של חורף...

ובכל זאת, מנה אחרונה קלה אלגנטית טעימה ושונה
אני הכנתי את הקרפים בסירופ תפוזים חם, אבל אפשר להכין את הקרפ'ס ולמלא בתותים, קצפת, להבות, שוקולד
או ריבת חלב.




קרפים
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים טרופות קלות
1 כוס חלב
4 כפות מים
2 כפות ליקר תפוזים
25 גרם חמאה מומסת ועוד קצת לשימון המחבת

לרוטב תפוזים
75 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
מיץ וגרידת תפוז אחד
מיץ וגרידת לימון אחד
2/3 כוס מיץ תפוזים (בנוסף למיץ התפוז)
4 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)

אופן ההכנה:
בקערה גדולה לערבב קמח, מלח וסוכר.
ליצור גומה באמצע ולשפוך את הביצים לתוכה. לערבב את הביצים בקמח.
להוסיף את החלב, המים וליקר התפוזים עד שנוצרת עיסה דלילה.
להניח בצד ל-20-30 דקות בערך.

לחמם מחבת שטוחה על להבה בינונית.
(אם עיסת הקרפים הפכה להיות סמיכה מדי, אפשר להוסיף כף חלב או מים לדילול)
ולערבב לתוך הבלילה את החמאה המומסת ולערבב היטב.

למרוח מעט חמאה על המחבת ולצקת בעזרת מצקת 2 כפות של הבלילה.
במהירות לנער את המחבת כך שהבלילה תכסה את המחבת באופן שווה.
יש לטגן בערך דקה ואז בעזרת ספטולה להרים ולהפוך לצד השני, עד שהקרפ'ס זהובים בהירים.
ככה ממשיכים עם שאר הקרפ'ס, כאשר מדי פעם משמנים מעט את המחבת בחמאה מומסת.




להכנת הרוטב
בסיר גדול על להבה בינונית להמיס חמאה.
להוסיף את הסוכר, א גרידת הלימון והתפוז ואת המיץ, את המיץ תפוזים ואת ליקר התפוזים ולבשל בערך 5 דקות
עד שמבעבע..

לקחת קרפ מוכן לתוך סיר הרוטב ובעדינות לנער שכל הקרפ יהיה מכוסה ברוטב.
לקפל לחצי ולמשולש ולהמשיך לבשל ברוטב עד שהקרפ'ס חמימים ומכוסים לחלוטין ברוטב.

להגיש מיד.

טיפ:
אפשר להכין את הקרפ'ס בעוד מועד, לכסות בנילון נצמד ולאפסן במקרר עד שרוצים להגיש.














10 comments:

שירלי נמש 15 בינואר 2010 בשעה 9:30  

יאממממ... נראה טעים!
ובהחלט מתאים גם למזג האויר האביבי שפוקד אותנו.
שתהיה לך שבת מתוקה יקירתי :-)

fairy_mi 16 בינואר 2010 בשעה 16:25  

הצילו!
צריך לאסור אותך!
זה נראה לך חוקי הפוסט הזה?!
אני על הרצפה פה :) מעלף

רבקה,  16 בינואר 2010 בשעה 19:57  

מממ מדהים! =]

טעמים במטבח רחוק 19 בינואר 2010 בשעה 13:23  

תודה שירלי יקירתי
טעים לחזור לפעמים לטעמים של פעם
תמימות ובכל זאת..
לאביב, לחורף וסתם לערב רומנטי
}{

טעמים במטבח רחוק 19 בינואר 2010 בשעה 13:23  

פיית קסמים
אני מזמן במעצר - זה למה אני מבשלת כל היום... חחחחחחחח
תודה יקרה לי
שמחה שאהבת
ערב קסום לך }{

טעמים במטבח רחוק 19 בינואר 2010 בשעה 13:24  

תודה בייבי רבקה
I miss you
are you going to visit us soon ?

רבקה,  21 בינואר 2010 בשעה 0:44  

כו אני יבוא בקרובבב=]!
קבלתי הזמנה ממך ליום שבת=]
מה זה?

טעמים במטבח רחוק 21 בינואר 2010 בשעה 11:06  

בובינה יפה שלי
ארוחת צהריים
אבל נדבר כבר מחר בערב
נשיקות ובהצלחה במבחנים }{

אנונימי,  18 בפברואר 2013 בשעה 7:00  

שלום
אנירוצה להכין 24 שעות קודם את הקרפ
לשמור במקרר או בחוץ בניילון נצמד
יום מקסים

אנונימי,  7 ביוני 2017 בשעה 5:31  

דוכני מזון קרפ צרפתי טעים המיוחד פופולאי במיוחד בבר מצווה ואירועים לילדים

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP