מופעל על ידי Blogger.

Translaton

מקרון'ס למעיזים !!!

>> יום שני, 26 באוקטובר 2009








והעזתי!!

לחודש אוקטובר קבוצת ה"אופים המעיזים" קיבלו אתגר חדש וקסום - מקרון`ס - עוגיות עננים קטנות מדהימות מבצק שקדים/אגוזים או פיסטוקים שבאים במגוון צבעים ובאין ספור מילויים וגנאשים ואנשים משלמים הון עתק עבורם בכל בוטיקי המגדניות בעולם..

למקרא ההוראות ומרכיבי המקרון`ס חייכתי - כלום בשבילי piece of cake, אבל לתדמהתי, אכזבתי, עלבוני
נחלתי כישלון חרוץ...
מגשי ביצים , או יותר נכון חלבוני ביצים הופרדו מחלמונים, נשמרו ונוסו וגורדו מההתבנית ישירות לפח הזבל..

וכאילו להרגיז, להכעיס לעצבן, כולם סביבי במאניית מקרון`ס מדהימים, לכולם מצליח חוץ ממני - מה לא עשיתי..
כל אתר באינטרנט נקרא הודפס ונוסה, רביבה וסיליה במרנג איטלקי נוסה גם, מיקי שמו גם היה אצלי במטבח
אבל משהו או יותר נכון משוהים
בעולם היו נגדי,,,
כל מקרון`ס העולם החליטו לצאת נגדי

אבל!!!

החלטתי לא להכנע - אני אלך שוב לפי ההוראות הפשוטות כל כך ואני אצליח.

לעזרתי הגיעה שירלי המדהימה, שפירסמה בלי אפילו לדעת שזה המתכון הסודי שלנו לחודש נובמבר את יצירות המופת הקטנות שלה, מקרון`ס פיסטוקים מדהימים..
החלטתי ללכת צעד אחר צעד לפי ההוראות שלה.
שוב הפרדתי חלבונים, שוב ניפתי והפעם - טדדדדדדדדדדדדדדדדם הצלחתי!!!

אני גאה להציג את אתגר חודש אוקטובר - זה היה ללא ספק אתגר אמיתי וכמה שאני מאושרת היום!



עוגיות מקרון`ס - אגוזי לוז

לעוגיות -

90 גר` חלבון ביצה (רצוי כזה ששהה בקירור לילה קודם או חלבונים שעברו הקפאה)

30 גר` סוכר

200 גר` אבקת סוכר

110 גר` אגוזי לוז טחונים


למלית גנאש

100 גר` שוקולד לבן שבור לקוביות

60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה


מקציפיםאת החלבון עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את הסוכרו ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק (המזכיר קצף גילוח). הימנעו מהקצפת יתר.

לקערה נפרדת מנפים את אבקת הסוכר ואת האגוזים הטחונים. מוסיפים כשליש מתערובת אבקת הסוכר לחלבון המוקצף ומקפלים עד להטעמה. ממשיכים כך עם יתרת התערובת– כשליש בכל פעם. מקפלים בעדינות ונזהרים שלא לשבור יתר על המידה את קצףהחלבונים.

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ.

מרפדים תבנית אפייה בנייראפייה ומזלפים עיגולים בקוטר של 2.5-3 ס"מ.

מניחים להתקשות בטמפרטורת החדרכ – 40 דק`.

בעזרת אצבע בודקים שנוצר קרום קשה על גבי העוגיות.

מחממיםתנור ל – 140 מעלות ואופים כ – 15 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים היטבל פניי שמשחררים את העוגיות מנייר האפייה. עוגייה שלא צוננה היטב תידבק

לנייר האפייה ותישבר.


מכינים קרם גנאש– בסיר קטן מעלה להבה בינונית ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים ומעבירים לקירור לכשעתיים.


מרכיבים את העוגיות – על גבי חצי מהעוגיות מניחים 1/2 כפית של קרם גנאש ומכסים במחצית השנייה של העוגיות.

העוגיות טובות יותר יום למחרת.

8 comments:

chantal 27 באוקטובר 2009 בשעה 10:26  

בראבו בראבו.....איזה כייף לך.ולבי הבית יאממי...אחד מהחלומות שלי לדעת להכין מקרון...ועוד אחד להכין פרלינים גם...ועוד כאלה חהה

שמחה בשבילך מאוד וגאה בך שלא הרמת ידיים!!!

חייבת ליקנות לי מישקל כי אין לי שמץ של מושג כמה זה 90 גר חלבונים...

מלאן נשיקות יקירה
שונט

נטלי 27 באוקטובר 2009 בשעה 14:14  

מהמם! כל הכבוד, יצא לך מקסים:)
איך אני אוהבת מקרונים, יא אללה.. ללא ספק העוגייה האהובה עלי, ואני מכינה אותה המון.
עם אגוזי לוז זה אכן שיחוק אמיתי, אני גם אוהבת:-)

נטלי

רבקה,  27 באוקטובר 2009 בשעה 18:53  

עוגיות מספר אחת !!

טעמים במטבח רחוק 29 באוקטובר 2009 בשעה 11:24  

תודה לך שונטי אהובה!
בחיי שהייתי בטוחה שזה כלום עבודה ופתאום אכזבה אחרי אכזבה!
אבל כשמצליחים זה שווה לגמרי את המאמץ.

כן, במקרים כאלה משקל זה ממש MUST/

בהצלחה
סוף שבוע נפלא לכם }{

טעמים במטבח רחוק 29 באוקטובר 2009 בשעה 11:25  

תודה לך נטלי
איזה כיף לשמוע מילים כאלה ממך.

הטעם באמת יחודי ויש משהו באגוזי הלוז שמוסיף מאוד.

שבת קסום וסוף שבוע נהדר }{

טעמים במטבח רחוק 29 באוקטובר 2009 בשעה 11:25  

רבקה }{
מי כמוך יודעת כמה ניסיונות כמה עצבים וכמה ביצים הרסתי... חחח
אבל שווה לגמרי
שמרתי לך כמה מדהימים לפני שהבנים יחסלו לגמרי את הכל..

}{

רבקה,  6 בנובמבר 2009 בשעה 12:08  

חחח כן אה:)

נשבעת לך זה העגויות האוהבות עליי עכשיו

טעמים במטבח רחוק 2 בדצמבר 2009 בשעה 19:58  

יש לך טעם טוב ילדה יפה שלנו }{
גם אני חושבת שזאת העוגיה הכי טעימה שיש בעולמים...
כשנהיה בפריז (יום אחד) ננסה את המקרוני'ס המקוריים גם כן!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP