האמת?
על המתכון הזה זממתי אולי שנה לפני שהכנתי אותו
מהרגע שראיתי את הפיתות המדהימות האלה ממולאות מפתות ידעתי שזה מתכון שאני אכין בקרוב,
אבל כל פעם היתה סיבה אחרת ולא הכנתי, פעם לא היו שמרים, פעם הוצאתי בשר טחון ולבסוף הכנתי קציצות - בקיצור כל הסיבות שבעולם ואף אחת מהן לא הצליחה להוריד לי את החשק מהפיתות.
עד שנשאר לי מלאי מילוי מבורקס בשרי שהכנתי והחלטתי בשניה להכין את הפיתות שאני עורגת אליהן כבר כל כך הרבה זמן.
ווואוו! פשוט וואוו
פיתות ממולאות בשר
לבצק
6 כוסות קמח
2 ורבע כוסות מים חמימים
2 כפות שמן
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
שמן למריחה ולטיגון
מילוי בשר
1 חבילה בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
מלח פלפל
אופן הכנת הבשר
לחמם שמן במחבת כבדה ולטגן את הבצל עד שקיפות1; להוסיף את הבשר ולטגן עד שמחליף את צבעו,
להוסיף מלח פלפל ותבלינים.
לבשל על אש בינונית בערך 10 דקות .
לסנן נוזלים ולשמור בצד.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק בערך 5 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
להוציא מקערת המיקסר ולהמשיך ללוש בעזרת היד מעט.
להעביר את הבצק לקערה משומנת מכוסה במגבת נקייה במקום חמים להתפחה של שעה שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מהבצק ליצור 16 חתיכות ולגלגל לכדור כל אחד מהחתיכות את הכדור (בערך בגודל פינג-פונג)
בכל כדור למלא 1-2 כפיות ממילוי הבשר ולצבוט את שולי הכדור לסגור את הבצק.
לחמם מחבת כבדה על אש גבוה, להנמיך את האש ולהוסיף 1 כפית שמן.
על משטח משומן בעזרת היידים לשטח את הכדור לפיתה.
לטגן את הפיתה על המחבת המשומנת כדקה מכל צד.
על המתכון הזה זממתי אולי שנה לפני שהכנתי אותו
מהרגע שראיתי את הפיתות המדהימות האלה ממולאות מפתות ידעתי שזה מתכון שאני אכין בקרוב,
אבל כל פעם היתה סיבה אחרת ולא הכנתי, פעם לא היו שמרים, פעם הוצאתי בשר טחון ולבסוף הכנתי קציצות - בקיצור כל הסיבות שבעולם ואף אחת מהן לא הצליחה להוריד לי את החשק מהפיתות.
עד שנשאר לי מלאי מילוי מבורקס בשרי שהכנתי והחלטתי בשניה להכין את הפיתות שאני עורגת אליהן כבר כל כך הרבה זמן.
ווואוו! פשוט וואוו
פיתות ממולאות בשר
לבצק
6 כוסות קמח
2 ורבע כוסות מים חמימים
2 כפות שמן
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
שמן למריחה ולטיגון
מילוי בשר
1 חבילה בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
מלח פלפל
אופן הכנת הבשר
לחמם שמן במחבת כבדה ולטגן את הבצל עד שקיפות1; להוסיף את הבשר ולטגן עד שמחליף את צבעו,
להוסיף מלח פלפל ותבלינים.
לבשל על אש בינונית בערך 10 דקות .
לסנן נוזלים ולשמור בצד.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק בערך 5 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
להוציא מקערת המיקסר ולהמשיך ללוש בעזרת היד מעט.
להעביר את הבצק לקערה משומנת מכוסה במגבת נקייה במקום חמים להתפחה של שעה שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מהבצק ליצור 16 חתיכות ולגלגל לכדור כל אחד מהחתיכות את הכדור (בערך בגודל פינג-פונג)
בכל כדור למלא 1-2 כפיות ממילוי הבשר ולצבוט את שולי הכדור לסגור את הבצק.
לחמם מחבת כבדה על אש גבוה, להנמיך את האש ולהוסיף 1 כפית שמן.
על משטח משומן בעזרת היידים לשטח את הכדור לפיתה.
לטגן את הפיתה על המחבת המשומנת כדקה מכל צד.
להגיש בתוספת סלט וטחינה!
16 תגובות:
זה נראה ממש ממש טעים!
רעיון גאוני ומאד לטעמי.
לא חשבתי מעולם על פיתה במלית בשר ועוד 'מטוגנת'.. רשמתי לעצמי את המתכון והרעיון..
תודה,
יערה
ויי ויי ויי זה נראה טעים בטירוףףףףףףףף ינוסה בהחלט!
תודה.
אהלן
זה נראה טוב - כמו קלצונה של לחמהג'ון, רק האם תוכלי לפרט מה המשקל של 1 חבילה בשר טחון אצלך?
תודה
נראה מעולה ומגרה ביותר!!
תוכלי לכתוב בבקשה אם השתמשת בשמרים יבשים או טריים?
תודה
תודה יערה
זה באמת מתכון מנצח וטעים ברמות על.
תודה לך :}
תודה מיקוש
בהצלחה :}}
אהלן דניאל !
אני השתמשתי ב-250- 300 גרם בשר טחון
:)
היי ליאת ברוכה הבאה:}
הכוונה לשמרים יבשים.
בהצלחה :}
רעיון גאוני
והכי חשוב.... גם מהיר
היכן היית בתיחלת החופש?
ניתן להקפאה ?
ואו עכשיו אני לא אשקוט עד שאכין גם, נראה כל כך טעים
אוי, איזה מחזה קשה... הרגת אותי
זה נראה אחד הדברים היותר טעימים
ממש עשית לי חשק לכזה עכשיווווווו!
אני הולכת לנבור במטבח..
היי הילה :))
ניתן להקפאה
וזה רעיון טעים לא רק לימי החופש גם בימי בית ספר
בהצלחה
וסוף שבוע קסום
תודה פנינה'לה :}
זה באמת משהו שונה וטעים
ממליצה בחום!!
יאמממי
ספרי לי אם הכנת ואיך יצא
זה אכן מסוג המאכלים שפשוט קשה לעמוד בפניהם :))
סופשבוע נפלא לכם :-)
יווווווווווווו אחותי איזה דבר מטריף
רק טיגון? לא צריך להכניס לתנור?
יו אני מכינה את זה היום, חבל שלא בדקתי הייתי מכינה לסוף שבוע
נשיקות אחותי הקטנה וחזרי אלינו במהרה
חן ישראל
ואווו עכשיו אני רואה גם את הפיתות...
יאמממממי איזה עונג...מרגישה את זה עד כאן!!!
תודה על המתכון הנהדר..
שומרת לי גם..כשיהיה לי שמרים...
נהנת כמו תמיד
שונט
הוסף רשומת תגובה