מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת לימון פרג

>> יום חמישי, 6 באוגוסט 2009








אצלנו בבית תמיד יש משהו טעים ליד הקפה
עוגות שמרים, עוגיות שוקולד צ'יפס או עוגה בחושה שזאת אהבה ענקית שלי
בתקופת החופש הקונדיטוריה הביתית עובדת שעות נוספות ואין יותר הנאה מלראות את האפרוחים שלי מעריכים תוצרת בית מתענגים ומשוויצים בתוצרות.

אתמול חזרתי מהעבודה והנסיך ביקש עוגת לימון, אהבה משותפת לשנינו..ובכלל להתעסקות במטבח.
שאלתי אם הוא רוצה להכין איתי, הוא אמר לא כי זה בטח מפריע, אז החלטתי לתת לו את המתכון ושאני אהיה לצידו והוא יכין לבד.

הדר קסם שלי - תודה לך
בשביל העוגה הראשונה שלך אנחנו בבית גאים בך כל כך , שיחקת אותה ובגדול, העוגה יצאה מדהים הטעם שלה משגע הניחוחות בבית שיגעו את כולנו ואתה שף שלי - אין כמוך!


עוגת השבת המומלצת שלנו , מאת הדר

עוגת לימון פרג


2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3 כפות פרג
110 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קליפת לימון
4 ביצים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-175 מעלות ולשמן ולקמח קלות תבנית אינגלייש קייק.
בקערה גדולה לנפות קמח, אבקת אפייה, ומלח. להוסיף את הפרג ולערבב קלות.

בקערת המיקסר לערבל חמאה, סוכר ושמנת מתוקה עם קליפות הלימון לתערובת קרמית.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הביצים, אחד כל פעם לערבב היטב אחרי כל הוספה.
להוסיף את השמן, תמצית הוניל ומיץ הלימון ולערבב.
לכבות את המיקסר ולהוסיף את הקמח לערבב היטב בעזרת לקקן עד שהקמח מתערבב לחלוטין בתערובת.

להעביר את התערובת לתבנית המשומנת/מקומחת ולאפות 55 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

להוציא את העוגה מהתנור להוציא מהתבנית ולהבריש את בסיס העוגה בריבה.

לצנן לחלוטין.


שבת נפלאה וטעימה.


7 comments:

נטלי 6 באוגוסט 2009 בשעה 11:17  

יאמי! זה נראה ממש ממש ממש טוב! אפילו שאני בכלל לא אוהבת פרג, למרות שממש הצלחת לעשות לי חשק לנסות...:-) השילוב עם הלימון נשמע לי מצוין.
נטלי

טעמים במטבח רחוק 6 באוגוסט 2009 בשעה 12:39  

תודה לך נטלי
מסוג העוגות שמשאירות טעם כל כך טוב אחרי הביס הראשון.
מומלצת בחום
ולנצח תשאר לי פינה חמה לעוגה הזאת
העוגה הראשונה שבני הנסיך הכין..}}}

אימוש5,  6 באוגוסט 2009 בשעה 16:36  

במסגרת סדרת הסדנאות שאני עושה עם ילדי, אין כמו להתחיל עם עוגה בחושה.
אני מאוד אוהבת פרג, אבל מכיוון שרק אני אוהבת אני לא מכינה עוגות פרג.
3 כפות לעוגה אני חושבת שזה כמות מספיקה לחשיפה ראשונית שלהם לטעם...

fairy_mi 8 באוגוסט 2009 בשעה 13:36  

נראה פשוט נפלא1
מתההההה על עוגות בחושות
וגם על עוגות לימון, וגם על פרג :) נשמע ונראה כמו שילוב מנצח

טעמים במטבח רחוק 9 באוגוסט 2009 בשעה 14:03  

שמחה לשמוע אימוש, מקווה שבאמת זאת תהיה תחילתה של ידידות נפלאה.

העוגה מדהימה
אני עדיין שבויה בטעמיה.

:}

טעמים במטבח רחוק 9 באוגוסט 2009 בשעה 14:04  

תודה פייתי
גם אני מכורה קשות
והטעם... אוחחחח
אם את אוהבת, ממליצה לך מאוד לנסות - יאמממי ברמות.

אנונימי,  29 בנובמבר 2012 בשעה 3:32  

כל כך התלהבתם - עד שרצתי להכין את העוגה. אבל... איפה בדיוק נכנס השמן? ברשימת המצרכים - לא. בהוראות ההכנה - כן. האם יתכן שכולכם אפיתם ולא שמתם לב לטעות הזו? אז נשאלת שאלת מיליון הדולר: להוסיף שמן? אם כן - כמה הוספתם? אם לא הוספתם - לא שמתם לב להוראות ההכנה? זה נורא מוזר. שמן בעוגה הוא מרכיב חשוב ביותר, כפי שכולם יודעים ומשנה לחלוטין את המירקם.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP