מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לחמניות קוראסון בטעמים

>> יום שני, 3 באוגוסט 2009






כמה כיף שיש סיבות טובות לחגוג את האהבה.
אני זוכרת כשהייתי חיילת בבסיס בו שירתתי היינו מחכות כל הבנות לשעה 3 ליוסי סיאס שהיה פותח את השידור ב"יום ראשון לאהבה".. קול שגורם להתאהב באותו רגע.. והכל נראה טוב יותר.

ממש דקה לפני טו באב חג האהבה היהודי החלטתי לאפות לחמניות קוראסון קטנטנות מגולגלות שמחביאות בתוכן הפתעות טעימות.
אין כמו להתחיל את הבוקר עם מאפה שמרים רייחני וטרי.


את הרעיון שוב לקחתי ממרילין שהבלוג שלה עבורי הוא תיבת אוצרות אמיתית עם מתכונים ברורים וטעימים כל כך.

הלחמניות מגולגלות בצורת קוראסון קטן ובכל אחד מהם אפשר למרוח לפני הגילגול תבלינים או פסטו, פלפל צ'ומה או ממרח זיתים. ארוחת בוקר נפלאה עם תשומת לב אוהבת.


מצרכים:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים
1 ביצה
1/4 כוס שמן

שמן זית

למריחת הקוראסונים
זעתר
פלפל צ'ומה
פסטו
ממרח זיתים
ממרח עגבניות יבשות
או כל מה שעולה בדעתכם

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר בעזרת וו לישה מערבבים את הקמח, שמרים, והסוכר, מוסיפים את המים הביצה והשמן ולשים 5 דקות, עוצרים ומוסיפים את המלח וממשיכים עוד 5 דקות.
משמנים קערה במעט שמן זית ומעבירים את הבצק להתפחה.

מתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לשים בעזרת היד מספר דקות ומחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים.

מתפיחים שוב כשעה.

מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים בעזרת סכין לפיצה משולשים, על כל משולש מורחים מעט מהמילוי שבחרנו

מגלגלים מהבסיס הרחב לעבר קודקוד המשולש ומעבירים לתבנית משומנת.
מברישים בביצה בלולה ומתפיחים כ-45 דקות נוספות.

אופים כ-45 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.


I want to recommend a great food blog in English,
from a great cook,
Elinoar
.
Elinoar's Kitchen - don't miss her great recipes
and the beautiful pictures

Elinoar Kitchen

7 comments:

מרילין איילון 3 באוגוסט 2009 בשעה 15:22  

YYY
מישו דיבר עלי?
(-:

נשיקות, והכי שמח לי שיצא לך כל כך יפה!

טעמים במטבח רחוק 4 באוגוסט 2009 בשעה 7:18  

לא רק דיבר אלא הילל ושיבח !!
תודה יקירתי
בזכותך הבית שלי מתמלא במתכונים חדשים נפלאים

נשיקות }{

אריאלה פיקסלר אלון 4 באוגוסט 2009 בשעה 7:35  

שאני אמות כאן ועכשיו !
מתה על זה !!!
כפרה על הידיים האלו שלך !

כל הכבוד על הפרגון לאלינוער.
מגיע לה .

נשיקות.

טעמים במטבח רחוק 5 באוגוסט 2009 בשעה 6:40  

תודה ארי מקסימה
הרבה תודה :)))

אנונימי,  6 באוגוסט 2009 בשעה 4:31  

מקסים, מקסים ושוב מקסים!!!
קראתי את הרשומה והחלטתי שגם אני רוצה!
אז כדי שיהיה מספיק לכולם הכפלתי כמות.עשינו (הילדים ואני) חצי לחמניות קרואסון בטעמים-רוטב פסטו וגבינת פטה וחצי לחמניות פרח שראיתי בבלוג שכן.
החלטתי לעשות עם הילדים סדנת אפיה!
שבוע שעבר עשיתי איתם סדנת סושי וזה נגמר רע!
לא, לא, שלא תביני לא נכון היה כיף לעבוד איתם קניתי את כל האביזרים הנלווים והסושי יצא מקצועי לגמרי. אבל בגמר הארוחה הבנים הסבו את הצ'ופ סטיק לח(א)רבות (במילעיל).
כששמעתי זעקות שבר מחדרם רצתי לקראתם ולחרדתי ראיתי את בני תופס את אוזנו...
טסנו למיון ויש נקב (קטן) בעור התוף...
את כל זה אני מספרת לך כדי לאמר לך שהיום היתה לנו חוויה מתקנת :-)
וואו ארוך;-)

טעמים במטבח רחוק 6 באוגוסט 2009 בשעה 12:54  

וואוו איזה כיף לקרוא אותך אנונימית
כל הכבוד על היוזמה ושאפו על הביצוע
גם אני בתקופת החופש מחפשת עיסוקים עם הילדים ודברים שמדברים אל ליבם.
שמחה שהכל נגמר בשלום אחרי קרב הסושי, נשיקות לאפרוחון הקטן ושיהיו רק חוויות שמחות.

סוף שבוע נפלא
ותודה על התגובה המושקעת
}{

אימוש5,  6 באוגוסט 2009 בשעה 16:45  

כן אנחנו נהנים לעשות סדנאות ונעזרים רבות באינטרנט :-)
לילד שלום (אתמול היינו בביקורת בבי"ח) עור התוף שלם, אבל יש שריטה לא סימפטית בתעלה.
בנים נו... :-) :-) :-)

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP