מופעל על ידי Blogger.

Translaton

מאפיינ'ס בננות אגוזים

>> יום ראשון, 28 ביוני 2009



יש קינוחים שמתאימים לסיום ארוחות של קיץ.
מאפינ'ס בננות עבורי הוא קינוח כזה של קיץ, עוגה קטנה וקלילה לסיים ארוחת בר-בי-קיו טובה או רעיון נהדר לניצול בננות בשלות שמריחות נפלא, אבל אף אחד לא מוכן לגעת..

בשבת האחרונה אירחנו למסיבת סיום שנת הלימודים 25 חבר'ה בין יתר הקינוחים הכנתי בראוניס שוקולדיים, עוגת שיש נהדרת, סיגרים מתוקים במילוי בוטנים בסירופ מתוק וכמובן מאפינ'ס בננות.
במקור המתכון נאפה בתבנית לחם, כלחם בננות, אני החלטתי לאפות בתבנית שקעים כמאפיינ'ס.
כמה כיף להכין מאפינ'ס , בוחשים מערבבים מכניסים לתבנית שקעים ובתוך כמה דקות העוגות הקטנות מוכנות - הריח שמתפשט בבית כל כך טוב שאי אפשר לעמוד בפיתוי.
ואני קצת דאגתי שאף אחד לא יגע במאפינ'ס -הן התחסלו ברגע - סימן טוב!


מאפיינ'ס בננות ואגוזים - Joy of Baking

1 ו-3/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
3 בננות בשלות מעוכות
113 גרם חמאה מומסת
2 ביצים בלולות
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בספריי שמן, בתוך כל שקע להניח עטרת נייר, למאפיינ'ס.
בקערה גדולה לערבב קמח סוכר אבקת אפיה סודה לשתייה מלח קינמון ואגוזים ולהניח בצד.
בקערה אחרת לאחד בננות חמאה מומסת ביצים ותמצית וניל.
בעזרת כף עץ להעביר את תערובת הבננות לתוך תערובת היבשים (קמח) ולקפל בעדינות רק עד שהכל מתאחד למרקם רך ודביק.
להעביר3/4 מהתערובת לתוך תבנית השקעים המוכנה ולאפות בין 25 ל-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפייינ'ס יוצא יבש.

בתיאבון.


5 comments:

fairy_mi 29 ביוני 2009 בשעה 9:44  

טח יתחסלו, הם נראים פשוט מעולה!
גמני מטורפת על עוגות מבננות - הלחות והרכות הזאת וניחוח הבננה העדין והמתקתק שאי אפשר להתנגד לו... נראה שיגעון.
אחלה ארוחה הרמת לך שם
ושוב מזל טוב לסיום התיכון של הבחור, עדיין מרגש :)

טעמים במטבח רחוק 29 ביוני 2009 בשעה 19:24  

תודה יקירתי
לגמרי צודקת, ועוד עם אגוזים בכלל..
שיהיה תמיד שמחות וחגיגות וסיבות טובות להכנת דברים טעימים }{

אריאלה פיקסלר אלון 30 ביוני 2009 בשעה 1:47  

נו יופי...
אני אוכלת בקבוק עם מי עדן וזאתי שמה לי מול העיניים מאפינס כאלו.
כוחות, אה?
והיא עוד קוראת לעצמה אחותי...
אחיות חיפשתי לעצמי....

כפרה הצילומים שלך הולכים ונעשים פורנוגרפיים מרגע לרגע.
מי חולה על עכוזך יותר ממני, אה?

טעמים במטבח רחוק 1 ביולי 2009 בשעה 7:27  

ארי יקירתי, אין מה לעשות חייבים משהו ליד המים, קפה ערק...
אז הכי קל והכי פשוט מאפיינ'ס בננות אגוזים.
תודה מתוקה שלי המילים שלך תמיד יקרות לי.
נשיקות לימי קיץ
}{

@ ברלה @,  7 באוגוסט 2009 בשעה 8:39  

ניראה 10

למה צריך עטרות נייר ?

אם משתמשים בתבנית סיליקון זה נידבק ?

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP