מופעל על ידי Blogger.

Translaton

סלט כבד קצוץ

>> יום שלישי, 31 במרץ 2009




ישנם מאכלים שבאופן אוטומטי מתקשרים אצלי לחג, כמעט כאלה שמחכים לחגים במיוחד עבורם
כאלה הם הסלטים החגיגים שתמיד אפשר יהיה למצוא אותם על שולחן החג, מסורת כזאת אם בראש השנה ואם בחג פסח.

אחד מהם הוא סלט כבד קצוץ, שגם אצל הורי מככב וגם אצל החמים שלי פה בניו-יורק.

אני אימצתי את הסגנון של חמותי ואוהבת את התוצאה מאוד.

הילדים ביקשו לפני שבועיים שאכין להם וכמה שמחתי שאוכל לצרף למתכונים לפסח את סלט הכבד הקצוץ שלנו.


סלט כבד קצוץ

1/2 ק"ג כבדים נקיים
2 בצלים
4 ביצים קשות
2 כפות מיונז
מלח פלפל
שמן לטיגון

  • במחבת כבדה על להבה בינונית עם שמן לצלות את הכבדים והבצלים ביחד עד שהבצל שקוף זהוב אך לא שרוף והכבדים צלויים אך לא חרוכים להשאיר אותם מעט ורדרדים.
  • להעביר למעבד מזון את הכבדים והבצל, להוסיף את הביצים הקשות, את המיונז ומלח ופלפל ולהפעיל בפולסים, עד שהכל מתאחה למרקם אחיד.
  • לתקן תיבול
  • להעביר לצלחת הגשה ולשמור במקרר.


9 comments:

אריאלה פיקסלר אלון 1 באפריל 2009 בשעה 15:20  

ובה שלי, כבד קצוץ הוא אחד מהמאכלים שאני יותר אוהבת.
אני מכינה אותו טיפה שונה, אבל כבד קצוץ תמיד טעים ותמיד מוצלח.
כל אירוח הוא מככב על השולחן שלנו , והוא גם זה שנגמר הכי מהר.
יפה אחת... אני כל כך אוהבת אותך.
אני יושבת פה עם מיגרנה איומה , רועי היה על המחשב שלי וצעק לי ש"הדודה הטובה הזאת מאמריקה שלחה לך מייל" (כי כל מייל מופיע הרי במסך לכמה שניות), אז קמתי והנה אני פה.
אז כפרה, אנחנו כולנו אוהבים אותך.
זה כבר לא רק אני....

fairy_mi 1 באפריל 2009 בשעה 15:59  

מסכימה לחלוטין, אין אין אין כמו סלט כבד קצוץ!
זאת הסיבה העיקרית מבחינתי לחכות לחג הפסח כדי לאכול את הטעים הטעים הזה בכף הישר מהקופסא
נראה נפלא
רק חבל שנפתח לי התיאבון באמצע הלילה
עוד חודש למדידה והתחלתי דיאטה כדי להיכנס יפה לשמלה... :)

אנונימי,  1 באפריל 2009 בשעה 21:40  

כמובן שאין חג בלי כבד קצוץ זה הכי הכי.

חמותך,  1 באפריל 2009 בשעה 21:52  

שמחתי לראות שמתכון סלט הכבד קצוץ שלי מוצלח ואהוב על ילדי ונכדי. על פי המסורת המשפחתית אכין לחג.

טעמים במטבח רחוק 2 באפריל 2009 בשעה 6:34  

אריאלה יקרה שלי
יש משהו באוירה החגיגית של ישראל שבזכות האוכל כולנו מאוחדים
וכן, בכל בית המאכלים טיפה'לה שונים אבל טעימים וככה החג טעים יותר
אוהבים אותך גם פה כולנו
}{

טעמים במטבח רחוק 2 באפריל 2009 בשעה 7:04  

בדיוק ככה פיה!
גם אצלנו הסלטים לפני הארוחה הם הכיף האמיתי !!!
ווואוו אני מתרגשת עבורך
עוד קצת תהיי כלה איזה כיףףףףףףף :}

טעמים במטבח רחוק 2 באפריל 2009 בשעה 7:05  

תודה אנונימי
שיהיה חג שמח וטעים- זה העיקר :}

טעמים במטבח רחוק 2 באפריל 2009 בשעה 7:05  

תודה חמותי
את רואה, יש תמורה לאגרה :}}}

אנונימי,  14 בספטמבר 2009 בשעה 12:41  

הערה לשומרי כשרות: לפי ההלכה צריך לצלות את הכבד על האש ולא במחבת.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP