מופעל על ידי Blogger.

Translaton

סורבה תות שדה

>> יום חמישי, 2 באפריל 2009





העונה של התותים עכשיו בשיאה
בכל מקום מוצגים סלסלות תותים אדומים מגרים עסיסים, רק להגיש את היד ולקטוף (לקנות..)


רציתי להכין קינוח עם תותים, משהו קליל שיתלווה לעוגה שכבר הוכנה ולא יכולתי להחליט במה לבחור
כל כך הרבה רעיונות וקינוחים שבכולם מככבים התותים, מוס תות שדה, קציפת תות שדה וסורבה תות שדה, כיון שהסורבה הומלץ בבלוג "בישול בקצב הסלסה" של אריאלה מלכת המתכונים שממנה כבר אימצתי בעבר תפריטים מנצחים, החלטתי לנסות בפעם הראשונה להכין סורבה תות שדה.

האמת, פעם אחת אכלנו סורבה במסעדה מפוארת בין מנה אחת לשניה, הסורבה הוגש לנו לנקות את הגרון לטעמים חדשים אחרי המנה העיקרית, ועצם הרעיון מצא חן בעיני - החלטתי להכין.

קינוח נהדר לארוחת החג, קליל וטעים שיעזור לעכל את האוכל.

סורבה תות שדה - מקור והשראה פאפי, עם מעט שינויים שלי

1 כוס סוכר
1 כוס מים
4 כפות מיץ לימון
250 גרם תות שדה נקי וחתוך
1 כף סירופ פטל (לא חובה)
נענע לקישוט

אופן ההכנה
  • בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
  • את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
  • מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
  • אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה.

אפשר לעטר עם תות, או עלי נענע טריים
אפשר להוסיף למחית הפרי קרח כתוש וכף מי ורדים
אפשר לשלב יותר מפרי אחד בסורבה

היה מאוד מאוד מאוד טעים




15 comments:

אנונימי,  3 באפריל 2009 בשעה 8:46  

מאמי, לא נשלח מייל לבלוג, שתדעי...
מזל שכתבת לי, אחרת הייתי מתעצבנת.
יפה ומדהימה שלי... הסורבה שלך עוד יותר יפה משלי.
מחר פאפי בא לבקר אותנו, אז אראה לו עד לאן המתכון שלו הגיע.
את מלכה אמיתית.
תודה יפה שלי על הפירגון.
אני מאודדד בחיבק.
אבל כשאני מתכוונת למאוד, זה מאוד מאוד, כן?
נשיקות לכולם.
שבת שלום אחותי.
ארי.

אנונימי,  3 באפריל 2009 בשעה 8:47  

לא הצלחתי להיכנס לניק שלי משום מה... ולכן אני פאקינג אנונימית...

טעמים במטבח רחוק 3 באפריל 2009 בשעה 21:33  

יקירתי תודי לפאפי בשמנו
הצלחה רבתית, טעים כל כך שהיום הילד שלי שאל לא נשאר מהגלידת תות הטעימה ?
תודה לך על השיתוף.
המתכונים שלך מוכיחים את עצמם פעם אחר פעם!
נשיקות ושבת נהדרת לכולכם }{

טעמים במטבח רחוק 3 באפריל 2009 בשעה 21:34  

חחחחחחחח
הכי יפה את שאת מקללת...

נטלי 4 באפריל 2009 בשעה 3:25  

אחחחח זו כבר הפעם השלישית שאני אומרת, אבל זה פשוט נראה מעולה!!!!:-)

תודה על המתכון!
נטלי

טעמים במטבח רחוק 4 באפריל 2009 בשעה 18:52  

תודה לך נטלי
שיהיה חג שמח וטעים :}

אנונימי,  5 באפריל 2009 בשעה 7:14  

איזה יופי אחותי נראה מגרה ברמות על
ישר כח
נשיקות

טעמים במטבח רחוק 5 באפריל 2009 בשעה 7:20  

תודה לך אחותי
תנסי זה טעים טעים
ואפשר להוסיף קצת אלכוהול למבוגרים שבנינו ואז זה בכלל פיצוץ אמיתי !!!

fairy_mi 5 באפריל 2009 בשעה 16:43  

יפיוף :) צבע נפלא! אין כמו תותים
ואני בדיוק נכנעתי השבוע והכנתי לי ריבה טעימה, שכבר רובה נזללה

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 9:09  

בתיאבון לך פייה,
אין כמו תותים - פשוט פרי שאי אפשר לעמוד בפניו :-)

טעמים במטבח רחוק 7 באפריל 2009 בשעה 19:17  

נכון רבקה?
מזל שיש לי אותך פה שטועמת ומגיבה
נשיקות }{

Megal 9 באפריל 2009 בשעה 6:56  

פונצי הכנתי את הסורבה..

ממש מעולה!!!תודה לארי ובמיוחד לפאפי...

אחלה רעיון מרענן והצבע מהממם...תודה!!

נשיקות
שונטי

טעמים במטבח רחוק 9 באפריל 2009 בשעה 23:55  

לבריאות שונטי יקירתי , ראיתי בחלבי את התמונות - יצא לך מדהים!!!
חג שמח וטעים ביותר!

אנונימי,  4 ביוני 2012 בשעה 16:12  

אחלה של מתכון לסורבה תות ברמה שלא היתה מביישת אפילו את ד"ר לק

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP