אין בית בישראל שלא מכיר את העוגיות האלה
עוגיות שגודלות יחד איתנו ודור ההמשך לומד לאהוב לא פחות
למתכון הזה יש מיליוני קרדיטים כי כל אמא טוענת שהמתכון הוא שלה ואולי אפילו של הסבתות, אבל מה זה משנה הטעם שלהם כל כך טעים והן כל כך יפות שכיף תמיד לחזור אליהן.
עוגיות שושני מרנג
לבצק
3 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
2 כפות סוכר
חומרים למילוי
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש
לעטוף בנילון נצמד ולאפסן לחצי שעה במקרר
להכנת המלית
לערבל את החלבונים והסוכר לקצף יציב וקשה, להוסיף את האינסטנט פודינג לערבב עוד דקה ולעצור.
לקרוץ מהבצק 3 חלקים, לרדד על משטח מקומח את הבצק דק, למרוח באופן שווה את המלבן, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה את פרוסות הרולדה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.

עוגיות שגודלות יחד איתנו ודור ההמשך לומד לאהוב לא פחות
למתכון הזה יש מיליוני קרדיטים כי כל אמא טוענת שהמתכון הוא שלה ואולי אפילו של הסבתות, אבל מה זה משנה הטעם שלהם כל כך טעים והן כל כך יפות שכיף תמיד לחזור אליהן.
עוגיות שושני מרנג
לבצק
3 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
2 כפות סוכר
חומרים למילוי
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש
לעטוף בנילון נצמד ולאפסן לחצי שעה במקרר
להכנת המלית
לערבל את החלבונים והסוכר לקצף יציב וקשה, להוסיף את האינסטנט פודינג לערבב עוד דקה ולעצור.
לקרוץ מהבצק 3 חלקים, לרדד על משטח מקומח את הבצק דק, למרוח באופן שווה את המלבן, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה את פרוסות הרולדה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.
3 תגובות:
ימטורפתתתת על העוגיות האלה! הן באמת עילוי...
ולעד יזכירו לי את שישי בבוקר בבית ההורים וריח נעים של וניל ואפייה שעולה מן המטבח... אחחחח
איזה כיף להיזכר בטעמים של בית ולהחזיר אותם
זר לא יבין זאת.....
:}
יש לי שאלה ברשותך - מדוע ישנה בחירה בין מיץ תפוזים לשמנת ? הרי המרקם שלהם שונה ? איך זה משפיע על הטעם ? ומהי ההעדפך האישית ?
תודה רבה
הוסף רשומת תגובה