יום שני, 9 במרץ 2009

עוגיות שושנים



אין בית בישראל שלא מכיר את העוגיות האלה
עוגיות שגודלות יחד איתנו ודור ההמשך לומד לאהוב לא פחות
למתכון הזה יש מיליוני קרדיטים כי כל אמא טוענת שהמתכון הוא שלה ואולי אפילו של הסבתות, אבל מה זה משנה הטעם שלהם כל כך טעים והן כל כך יפות שכיף תמיד לחזור אליהן.

עוגיות שושני מרנג

לבצק

3 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
2 כפות סוכר

חומרים למילוי
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל


אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש
לעטוף בנילון נצמד ולאפסן לחצי שעה במקרר

להכנת המלית
לערבל את החלבונים והסוכר לקצף יציב וקשה, להוסיף את האינסטנט פודינג לערבב עוד דקה ולעצור.

לקרוץ מהבצק 3 חלקים, לרדד על משטח מקומח את הבצק דק, למרוח באופן שווה את המלבן, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה את פרוסות הרולדה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.



3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ימטורפתתתת על העוגיות האלה! הן באמת עילוי...
ולעד יזכירו לי את שישי בבוקר בבית ההורים וריח נעים של וניל ואפייה שעולה מן המטבח... אחחחח

Roniti אמר/ה...

איזה כיף להיזכר בטעמים של בית ולהחזיר אותם
זר לא יבין זאת.....
:}

זינק מסעדה אמר/ה...

יש לי שאלה ברשותך - מדוע ישנה בחירה בין מיץ תפוזים לשמנת ? הרי המרקם שלהם שונה ? איך זה משפיע על הטעם ? ומהי ההעדפך האישית ?
תודה רבה

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife