מופעל על ידי Blogger.

Translaton

מפרום חצילים

>> יום רביעי, 28 בינואר 2009





אוכל של יום שישי אצלנו הוא אוכל מושקע, אוכל חגיגי
אוכל שונה מכל ימות השבוע..
אולי בגלל שאנחנו בגולה, זהו יום מיוחד עבורנו יום שישי
פה כולנו מתרגשים לקראת ארוחת השבת, השולחן ערוך הגברים שלי בלבוש חגיגי עם כיפות ואחרי הברכות לראות אותם יושבים בשולחן ומתענגים על אוכל שבת גורם ללב שלי לפרוח מהחזה ולהתמלא באושר וגאווה..

יום שישי האחרון לא ידעתי מה להכין, באמצע השבוע כבר אכלנו עוף בתנור וטבחה שניצלם ואורז - מה עוד נשאר להכין ?

התשובה הגיעה יחד עם בעלי שחזר ביום חמישי עם שקית חצילים יפיפים - באותו רגע ידעתי מה אכין ליום שישי
מפרום חצילים !
אוכל חגיגי מושקע וטעים

מפרום חצילים
2 חצילים גדולים חתוכים לפרוסות עיגולים עבות וביניהם עוד חתך שיוצר כיס קטן
מעט מלח

לקציצות
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל
פפריקה אדומה
מעט תבלין למפרום

לציפוי
2 ביצים בלולות + 3 כפות רסק עגבניות
1 כוס קמח

לרוטב הקציצות
1 בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום
1 כף שמן
8 כפות רסק עגבניות
פפריקה
מלח פלפל
כמון


אופן ההכנה:
לפזר מלח על פרוסות החצילים ולהניח לשעתיים להגיר נוזלים (מתפטרים מהמרירות של החצילים)

בקערה גדולה לערבב בעזרת הידיים את הבשר הטחון הבצל השום והפטרוזיליה לעיסה חלקה להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב להניח בצד לספוג טעמים.

לשטוף היטב את פרוסות החצילים מהמלח ולייבש היטב.

לחמם שמן במחבת כבדה

ליצור כדורים קטנים (קציצות) מתערובת הבשר, לקחת פרוסת חציל ולהכניס פנימה לתוך הכיס את קציצת הבשר.
לטבול בקערת הביצה והרסק , להמשיך לקערת הקמח ולטגן את שני הצדדים עד זהוב להוציא ולהניח על מגבת נייר, להמשיך ככה עם כל החצילים.

להכנת הרוטב
לערבב את רסק העגבניות במים רותחים, להוסיף מלח פלפל פפריקה וכמון ולערבב היטב
לטגן בצל בסיר גדול עם שמן להוסיף 2 שיני שום
לשפוך מעט מהרוטב על הבצל ולסדר את קציצות המפרום מעל, צפופות וקרובות
לשפוך את יתרת הרוטב מעל ולבשל על אש בינונית במשך שעה וחצי עד שעתיים.

מפרום חצילים מתבשל בסיר

הערות:

ניתן לעשות מפרום מתפוחי אדמה, מקישואים מחצילים
לתערובת הבשר אפשר להוסיף פרוסת חלה רטובה, ביצה, כוסברה או כל דבר שאוהבים בדרך כלל בקציצות.
לחימום נוסף אפשר להעביר לתבנית פיירקס ולחמם בתנור
להגיש על אורז, קוסקוס או טחינה ירוקה.



2 comments:

fairy_mi 28 בינואר 2009 בשעה 13:45  

אחחח כמה שזה נראה טעיםםםם!

טעמים במטבח רחוק 29 בינואר 2009 בשעה 8:47  

תודדדדדה :}
זה באמת באמת טעים מאוד !

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP