מופעל על ידי Blogger.

Translaton

כעכ מלוח - מתכון מתוקן!

>> יום חמישי, 29 בינואר 2009



לגדול בבית עם אמא טריפוליטאית זה מתנה
זה לחשוב שכל האנשים בעולם אוכלים את האוכל המדהים הזה שאמא מהבוקר טורחת ומכינה
זה להכיר את האוכל הכי שורשי הכי מנחם הכי טעים בעולם ולחשוב שככה זה - ככה זה אצל כל המשפחות

עד שיום אחד עוזבים את הקן ועוברים לגור במקום אחר רחוק מסיר הבשר של האמא, מהעוגיות הטעימות מהקוסקוס והמפרום
מהבולו והבורייק ופתאום חודרת לתודעה ההבנה שלא כולם יודעים או רוצים לבשל ולא כולם מכירים אוכל וטעמים ופתאום לומדים להעריך את אוכל הילדות שליווה אותנו להודות על השפע.. ולנסות לשחזר למרות המרחק את הטעם הזה ..

כבר המון זמן אני רוצה להכין כעכ מלוח, מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק ברגע שמתחילים
עגולות פריכות/קשות עם שומשום מלמעלה וטעם שמזכיר בית וסבתא וזכרונות ילדות
תמיד בבית היו שני צנצנות ענקיות של עוגיות , עוגיות כעכ מתוקות ועוגיות כעכ מלוחות ואף פעם לא חשבתי שיכול להיות אחרת

אני מתקשרת לאמא ומבקשת את המתכון והיא לא מבינה למה אני מחפשת עבודות קשות לשבת לגלגל ליצור עוגיות
תקני חבילה ודי ..

אני הולכת על אתגרים ועל טעמים של בית ורוצה שביום מן הימים גם הבנים שלי יעריכו את האוכל כמו שאני מעריכה את האוכל שגדלתי עליו בתור דבר מובן מעליו אז..

כעכ מלוח
ק"ג קמח
2.5 מרגרינה בלי מלח רכה
1 כפית מלח
2 שקיות אבקת אפיה
מים
שומשום
ביצה בלולה למריחה
אופן הכנה:

לחמם תנור ל-200 מעלות

בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לערבב קמח מרגרינה מלח ואבקת אפייה מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
לאפסן שעתיים במקרר.
לקחת פיסת בצק ליצור גליל נקניק צר, ליצור עיגולים סגורים
למרוח ביצה לפזר שומשום

ולאפות בתנור שחומם מראש 20 דקות או עד שהעוגיות שחומות.

הערות:
ניתן להוסיף קימל לעוגיות
לפזר קצח במקום שומשום



15 comments:

אנונימי,  30 בינואר 2009 בשעה 22:59  

היי פונצי
הכעכ ניראים מעולה!!!!!

גם לי מתכון מהבית ומסכימה איתך צריך לישמור ולהעביר לילדים שלנו....ומתכונים שלך מפנים כמו המפרום יאממממי

אגב הכנתי את עוגת הגבינה קרמל שלך..תקפצי לבקר..
הכנץי חלק במנות אישיות והכמות הספיקה לי גם לעוגה שלמה..שאני אצלם היום..

תודה פונץ ושבת נהדרת
[חיבוק] שונטי

אנונימי,  31 בינואר 2009 בשעה 5:18  

נראה טוב לאללה ממש כעכ אמיתי, אפילו אמך הטריפוליטאית נשארה עם פה פעור ואמרה ילדה קטנה שלי
חן ואמא ישראל

אנונימי,  31 בינואר 2009 בשעה 16:51  

wow it's looks amazing
Thanks Esther NY

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2009 בשעה 21:16  

שונטי יקרה כמה שאני שמחה. איך יצאה ? אהבתם ?
מחכה לראות תמונות
וכן את צודקת, זה הדבר שישאר להם בזיכרון יום אחד לספר לילדים שלהם..

שבוע נפלא וחודש טוב.

טעמים במטבח רחוק 2 בפברואר 2009 בשעה 21:16  

חן ואמא אהובות אוהבת אתכן!

אנונימי,  3 בפברואר 2009 בשעה 14:45  

עוגת הגבינה היתה שחיתות לבנה יאממממי

העלתי תמונות במיטבח ונירוש הצמידה את התמונה שלי למתכון שלך שם בחלביייי

בואי לבקר
נשיקות יקרה
מפריז לניורק
שונט

אנונימי,  10 באוגוסט 2010 בשעה 7:29  

הכעכים נראים מעולים!
אני חייבת לנסות!
הנה עוד כמה מתכונים ששווה להציץ בהם.

אנונימי,  20 בינואר 2013 בשעה 11:36  

תודה על המתכון...אבל מה זה 2.5 מרגרינה. אני גר בחו"ל וחשבתי לעשות את זה לפי מתכון מהאינטרנט. התוצאה הסופית נראית בדיוק כמו העוגיות של אמא שלי ע"ה. אבל היתה חסרה לי מידה למרגרינה.. אני יודע שבמטבח הטריפוליטאי זה 'צ'ישה' (קצת) מזה וקצת מזה...אבל רק האלופים יכולים. בכל אופן תודה.

Unknown 5 במרץ 2013 בשעה 15:16  

הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?

Unknown 5 במרץ 2013 בשעה 15:17  

הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?

Unknown 5 במרץ 2013 בשעה 15:17  

הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?

Unknown 5 במרץ 2013 בשעה 15:17  

הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?

אנונימי,  15 באפריל 2013 בשעה 23:33  

כמה מרגרינה זה 2.5?
תודה

אנונימי,  21 באפריל 2013 בשעה 13:35  

חבל שאת לא מגיבה לתגובות...

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP