מופעל על ידי Blogger.

Translaton

ריבועי בוטנים ושוקולד

>> יום חמישי, 1 בינואר 2009




לפעמים מתחשק משהו מתוק אבל לא מתוק מדי
משהו מלוח אבל לא הכי מלוח
ככה שיהיה באמצע, מין מתוק מלוח, והמתכון הזה נבנה בדיוק לפי החשק הזה שלי, ריבועי שוקולד עם שכבת בוטנים וקוקוס ומעל גנאש שוקולדי - יאמממממי

לשכבת השוקולד לקחתי מתכון של fairy_mi

לבצק:
1/2 כוס קמח
2 כפות קקאו
3 כפות אבקת סוכר
75 גרם חמאה קרה
1/2 כפית קפה נמס
1 חלמון

למלית:
100 גרם בוטנים לא מלוחים
1 קופסא חלב ממותק
1/2 כוס קוקוס

לגנאש שוקולד:
70 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:

לבצק:
מנפים לקערת מעבד מזון קמח, קקאו ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לבצק פירורי.
ממיסים הקפה הנמס במעט מים חמים ומוסיפים לבצק יחד עם החלמון. מעבדים בקצרה רק עד שמתאחד. הבצק המתקבל רך מאוד, מקמחים ומשטחים בעדינות על תחתית התבנית, דוקרים היטב במזלג ומעבירים לקירור.
בינתיים עוברים להכנת המלית-

בקערת מעבד המזון לטחון היטב את הבוטנים לפירורים גסים
להעביר לסיר קטן ולבשל את פירורי הבוטנים יחד עם החלב הממותק וחצי כוס הקוקס לתערובת אחידה
לשפוך על בסיס העוגה המצוננת ולאפות 15 דקות ב-180 מעלות
לצנן

להכנת הגנאש
לבשל את השמנת המתוקה עד לרתיחה להוסיף את השוקולד ולערבב לתערובת הומוגנית לצנן ולשפוך על תערובת הבוטנים.


מקור מתכון: שילוב של fairy-mi ושלי.





4 comments:

אנונימי,  4 בינואר 2009 בשעה 6:44  

נראה יאמי יאמי הקוקוס והבוטנים שילוב קטלני
ישר ללשכתי
נשיקות חן ישראל

טעמים במטבח רחוק 4 בינואר 2009 בשעה 11:36  

חחחחחחח
בחיי שחשבתי עלייך שהכנתי את זה
נשיקות }{

Iris 4 בינואר 2009 בשעה 13:38  

1/2 מה קמח?
חבילה, כוס ???????????

טעמים במטבח רחוק 5 בינואר 2009 בשעה 9:24  

אוויש איריס סליחה
העתקתי וכנראה מספרים ואותיות גורמות לג'יבריש..
תיקנתי חצי כוס.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP