עוגת רושם נפלאה
בכל חג או מפגש כשאני רוצה להביא עוגה שתקצור מחמאות ותרשים אני מכינה אותה
קלה להכנה וטעימה ..אממממ..
המתכון שלי הוא שילוב של חיים הקונדיטור, ניקי ועוד מתכונים שרצים ברשת
בסיס:
150 גרם פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
מעט אגוזים טחונים
מוס שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה
מוס שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה
ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
הכנה:
לערבב את פירורי העוגיות האגוזים והחמאה לבסיס שטוח, לשטח בתבנית מספר 26 לאפסן במקרר.
הכנת מוס שוקולד חלב: להמיסר ג'לטין עם חלב במיקרו ל-30 שניות
בסיר על להבה בינונית להמיס את השוקולד חלב והשמנת המתוקה לערבב לתערובת חלקה ולהוסיף את הג'לטין המומס
להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, ליצוק על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה או יותר.
הכנת מוס שוקולד לבן: אותו דבר בדיוק רק עם השוקולד הלבן לצנן מעט וליצוק על מוס השוקולד החלב.
להקפיא עד שהמוס מתייצב.
הכנת הציפוי:
לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה, ליצוק את השוקולד לערבב, לקרר מעט ולשפוך על שכבת המוס הלבן.
להקפיא ל-6 שעות או למשך הלילה
מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים שלוש לפני ההגשה.
בהצלחה
קרדיט לניקי והבלוג המקסים שלה
בכל חג או מפגש כשאני רוצה להביא עוגה שתקצור מחמאות ותרשים אני מכינה אותה
קלה להכנה וטעימה ..אממממ..
המתכון שלי הוא שילוב של חיים הקונדיטור, ניקי ועוד מתכונים שרצים ברשת
בסיס:
150 גרם פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
מעט אגוזים טחונים
מוס שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה
מוס שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה
ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
הכנה:
לערבב את פירורי העוגיות האגוזים והחמאה לבסיס שטוח, לשטח בתבנית מספר 26 לאפסן במקרר.
הכנת מוס שוקולד חלב: להמיסר ג'לטין עם חלב במיקרו ל-30 שניות
בסיר על להבה בינונית להמיס את השוקולד חלב והשמנת המתוקה לערבב לתערובת חלקה ולהוסיף את הג'לטין המומס
להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, ליצוק על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה או יותר.
הכנת מוס שוקולד לבן: אותו דבר בדיוק רק עם השוקולד הלבן לצנן מעט וליצוק על מוס השוקולד החלב.
להקפיא עד שהמוס מתייצב.
הכנת הציפוי:
לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה, ליצוק את השוקולד לערבב, לקרר מעט ולשפוך על שכבת המוס הלבן.
להקפיא ל-6 שעות או למשך הלילה
מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים שלוש לפני ההגשה.
בהצלחה
קרדיט לניקי והבלוג המקסים שלה
3 תגובות:
היא יפיפיה...כל הכבוד!!!
אין לי את האומץ להתחיל כזה דבר...זה ניראה
מסובך מידי בשבילי..
ואני מתארת לי שזה גם צריך להיות טעים...
תודה על התמונות המהממות!
שונטל
תודה לך שונטל
גם אני די חששתי בפעם הראשונה, אבל מתקפת עוגות הטריקולד בפורום "תפוז" שיכנע אותי שזה לא כל כך קשה..
ובאמת, התוצאה היתה מדהימה.
תודה על המחמאות תמיד :-)
עוגת המוס שבאתר להלן...
אופן הכנתה של העוגה אינה נכונה ועל כך הטעתם אותנו..
הטעות שלכם היא: קצפת לעולם לא מכניסים למקרוגל!!
כי קצפת מקציפים..
הוסף רשומת תגובה