מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת טריקולד

>> יום חמישי, 6 בנובמבר 2008




עוגת רושם נפלאה
בכל חג או מפגש כשאני רוצה להביא עוגה שתקצור מחמאות ותרשים אני מכינה אותה
קלה להכנה וטעימה ..אממממ..

המתכון שלי הוא שילוב של חיים הקונדיטור, ניקי ועוד מתכונים שרצים ברשת

בסיס:
150 גרם פתי בר טחון
100 חמאה מומסת

מעט אגוזים טחונים

מוס שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה

ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה


הכנה:
לערבב את פירורי העוגיות האגוזים והחמאה לבסיס שטוח, לשטח בתבנית מספר 26 לאפסן במקרר.

הכנת מוס שוקולד חלב: להמיסר ג'לטין עם חלב במיקרו ל-30 שניות
בסיר על להבה בינונית להמיס את השוקולד חלב והשמנת המתוקה לערבב לתערובת חלקה ולהוסיף את הג'לטין המומס
להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, ליצוק על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה או יותר.
הכנת מוס שוקולד לבן: אותו דבר בדיוק רק עם השוקולד הלבן לצנן מעט וליצוק על מוס השוקולד החלב.
להקפיא עד שהמוס מתייצב.

הכנת הציפוי:
לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה, ליצוק את השוקולד לערבב, לקרר מעט ולשפוך על שכבת המוס הלבן.
להקפיא ל-6 שעות או למשך הלילה
מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים שלוש לפני ההגשה.


בהצלחה
קרדיט לניקי והבלוג המקסים שלה

3 comments:

אנונימי,  11 בנובמבר 2008 בשעה 13:02  

היא יפיפיה...כל הכבוד!!!

אין לי את האומץ להתחיל כזה דבר...זה ניראה
מסובך מידי בשבילי..
ואני מתארת לי שזה גם צריך להיות טעים...

תודה על התמונות המהממות!
שונטל

טעמים במטבח רחוק 12 בנובמבר 2008 בשעה 10:38  

תודה לך שונטל
גם אני די חששתי בפעם הראשונה, אבל מתקפת עוגות הטריקולד בפורום "תפוז" שיכנע אותי שזה לא כל כך קשה..
ובאמת, התוצאה היתה מדהימה.

תודה על המחמאות תמיד :-)

אנונימי,  25 בפברואר 2010 בשעה 18:56  

עוגת המוס שבאתר להלן...
אופן הכנתה של העוגה אינה נכונה ועל כך הטעתם אותנו..
הטעות שלכם היא: קצפת לעולם לא מכניסים למקרוגל!!
כי קצפת מקציפים..

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP