מופעל באמצעות Blogger.

Translaton

מוס טונה

>> יום ראשון, 9 בנובמבר 2008




היום חגגנו ברית לאחיין חדש שנולד, בריתות בארה"ב בדרך כלל נעשים בבוקר ובבית ומתלווה לאירוע בראנצ' חלבי
חשבתי מה אוכל להביא לארוחת בראנצ' שכזאת שיהיה גם חגיגי גם טעים וגם קצת שונה מכל המקובל והחלטתי ללכת על מוס טונה שהתפרסם פעם ב-YNET
חבר'ה רוצו למטבח להכין, האמריקאים התלקקו, הישראלים התלהבו והשאר לא האמינו שזה נעשה בבית..
בקיצור, מוס טונה שנראה מדהים קוצר מחמאות וטעים לא פחות..


3 קופסאות טונה בשמן, ללא השמן (לסנן את השמן מהטונה)
4 כפות מיונז
4 כפות קטשופ
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 שמנת מתוקה
1 שקית ג'לטין ללא טעם

אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד במג'ימיקס.
להמיס 1 שקית ג'לטין ב-1/2 כוס מים רותחים, לערבב היטב למניעת גושים ולשפוך למג'ימיקס + מלח ופלפל

בקערת המיקסר להקציף 1 שמנת מתוקה לקצף יציב ולהוסיף בתנועות קיפול לתערובת הטונה.
אפשרות אחת לשפוך הכל לתבנית טאופפואר מעוצבת לסגור ולשמור במקרר לילה.
אפשרות שנייה להשתמש בתבנית מוארכת חד פעמית מרופדת בנילון נצמד כאשר שוליי הנילון בחוץ, לשפוך את מוס הטונה לישר היטב ולסגור את שולי הנילון על המוס. לשים במקרר ל-10 שעות לפני ההגשה.
להגיש מעוטר בשמיר, עגבניות שרי פטרוזיליה או זיתים.
ב ת י א ב ו ן!

9 comments:

אנונימי,  11 בנובמבר 2008 בשעה 09:35  

שאפו... אין מילה יותר חזקה שתתאים
מדליה זהב
יצא לי אחד על אחד
אל תפסיקי לעולם
ג'וק חולה על זה

טעמים במטבח רחוק 11 בנובמבר 2008 בשעה 10:52  

תודה רבה.
כמה נעים לשמוע
באמת מתכון שלא מאכזב.

מסרי חיבוקים לג'וק הקטן.

chanit 11 בנובמבר 2008 בשעה 12:56  

ואוו אחד ענק , נראה מצויין
את יכולה בבקשה להוסיף מידות בגרמים של הטונה המסוננת ? תודה
ואם אין לי כלי כזה במה היית ממליצה? :)

טעמים במטבח רחוק 11 בנובמבר 2008 בשעה 13:23  

היי חנית
3 קופסאות טונה = 540 גרם סה"כ
ואם אין לך כלי של טאפפואר תמיד אפשר להכין בתבנית מוארכת אלומיניום חד פעמים או תבנית כיכר.

תודה לך
המשך נפלא.

bigjack 8 במאי 2009 בשעה 06:48  

אחרי הרבה שוטטות ובדיקת מלא מתכוני מוס טונה בחרתי לבסוף במתכון שלך....
נראה בערב איך האורחים יאהבו :-)
צחי

טעמים במטבח רחוק 2 ביוני 2009 בשעה 11:22  

היי צחי ועכשיו אני חוזרת ממך וראיתי והתרגשתי.
כמה כיף שגם אתה לוקח רעיונות ממני }{

סיגל,  17 בספטמבר 2010 בשעה 08:42  

מכירה את המוס באופן קצת שונה ואכיר לך אותו לאותתודה על המתכון.
קופסת טונה, חבילת גבינה לבנה, ביצה קשה, ג'לטין, מלח ופלפל לבן...זה מה שהכינה אצלי סוכנת של טאפאוור ומאז נהיה המוס המיוחד למסיבות שמבקשים ממני להכין. כעת שהכרתי את המתכון שלך אנסה אותו בהזדמנות הראשונה.
תודהה.

סיגל,  17 בספטמבר 2010 בשעה 08:42  

מכירה את המוס באופן קצת שונה ואכיר לך אותו לאותתודה על המתכון.
קופסת טונה, חבילת גבינה לבנה, ביצה קשה, ג'לטין, מלח ופלפל לבן...זה מה שהכינה אצלי סוכנת של טאפאוור ומאז נהיה המוס המיוחד למסיבות שמבקשים ממני להכין. כעת שהכרתי את המתכון שלך אנסה אותו בהזדמנות הראשונה.
תודהה.

אנונימי,  21 ביולי 2014 בשעה 08:35  

ניתן להוסיף למערבל חצי בצל ומלפפון חמוץ אחד. כמו בסלט טונה, אך בפורמט של מוס.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP