מופעל על ידי Blogger.

Translaton

תבשיל עוף עם דלעת - טבחה בל-קרעה

>> יום רביעי, 9 בינואר 2013


בימים של קור וחורף אין כמו תבשיל מהביל לחמם את הגוף ואת הנשמה.
תבשיל עוף עם דלעת מהמטבח הטריפוליטאי של אמא, טבחה בל-קרעה. מתבשל על אש קטנה עם תבלינים 
ותפוחי אדמה ואז מוגש לצד קוסקוס או אורז לבן ואין חגיגה מושלמת מזאת לימי החורף.

תבשיל עוף עם דלעת - טבחה בל-קרעה

מגש כרעיים או רגלים (8 בערך)
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 חבילה רסק עגבניות קטנה
6 תפוחי אדמה בינונים מקולפים וחתוכים לרבעים
חתיכה דלעת יפה מקולפת וחתוכה לקוביות 
1 וחצי כפית כמון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה בשמן
1 כפית אבקת מרק עוף
4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול וכבד ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום, מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את חתיכות העוף ומבשלים מעט משני הכיוונים עד שהעוף משנה את צבעו, מנמיכים את האש
מוסיפים את תפוחי האדמה וחתיכות הדלעת


מערבבים את המים עם רסק העגבניות והתבלינים (אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם, אני מאוד אוהבת את 
הכמון ומוסיפה יותר להדגשת הטעמים) ושופכים מעל העוף והתפוחי אדמה.
מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל על אש בינונית-קטנה בערך שעה ורבע.



מגישים עם קוסקוס, אורז או חלה טרייה.



בתיאבון וחורף כייפי !!!!

1 comments:

אנונימי,  16 באוקטובר 2013 בשעה 3:26  

מתבשל ברגע זה

הוספתי בטטה.

מקוה לטוב

לכבוד שבת קודש !!!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP