מופעל על ידי Blogger.

Translaton

כרוב ממולא ברוטב רכז רימונים ושזיפים שחורים

>> יום שני, 28 בינואר 2013



יום שישי עבורנו, בגלל החיים בגולה הוא יום קדוש כל כך.
ארוחת השבת שלנו היא ארוחה מושקעת יותר, ארוחה שבדרך כלל אנחנו לא אוכלים באמצע השבוע..

שברתי את הראש במהלך השבוע מה אכין לשישי, משהו אחר טעים מיוחד וכזה שיהיה מפואר וגם יכלול בתוכו
קצת מפירות טו-בשבט.

אחרי שבעלי חזר עם ארגז שזיפים ופירות יבשים ידעתי שאני אשלב בארוחה פירות יבשים, ואין כמו ממולאים
מכרוב ברוטב סילאן עם שזיפים שחורים..

היום, ארבעה ימים אחרי ארוחת יום שישי אנחנו עדיין מחפשים שאריות ומדברים על הטעמים המדהימים.

אז יאללה רוצו להכין ארוחה שעוד תדברו עליה הרבה אחרי....



כרוב ממולא ברוטב סילאן ושזיפים שחורים

חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים בינונים קצוצים דק
צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות אורז
4 כפות רסק עגבניות
פפריקה אדומה
מלח
פלפל

לרוטב
מעט שמן
1 בצל קצוץ
1 רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
15 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
4 כפות רכז רימונים
1 כפית אבקת מרק

אופן ההכנה
מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה.
מערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים אורז רסק עגבניות מעט רכז רימונים ופטרוזיליה/כוסברה 
מתבלים היטב ומשאירים בצד להטמעת הטעמים.

בסיר גדול מרתיחים מים ומטביעים את הכרוב בתוכו, אחרי הרתיחה, מוצאים את הכרוב ולאט מפרקים את העלים
בשלמותם. 
מניחים בכל עלה בשר באמצע ומגלגלים את העלה כמו סיגר, כך ממשיכים עם כל העלים והבשר הטחון.

בסיר גדול וכבד מטגנים בצל בכף שמן, מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים רכז רימונים ואבקת מרק ומערבבים
מניחים את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות אחד ליד השני ואת השזיפי םהשחורים ביניהם, מפזרים מעט מרכז
הרימונים מעל ומבשלים עד אש בינונית במשך שעה וחצי עד שעתיים.


הטעמים מתגבשים אפילו טוב יותר למחרת.


בתיאבון!


הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP