מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת מוס שוקולד חגיגית

>> יום שני, 24 בדצמבר 2012


הכי כיף לאפות כשיש סיבה מוצדקת...
נכון שאני לא במיוחד מחפשת סיבות לאפייה, אבל כשיש מאורע מיוחד - יום הולדת או חגיגה
אז העשייה הופכת להיות מאתגרת יותר והעוגות מיוחדות ביותר!

העוגה שהכנתי היום היא עוגת אתגר
ילדה שלא אוהבת וניל, לא אוהבת עוגות ספוג ולא כל כך קרמים....
החלטתי שאכין עוגת מוס שוקולד, משהו שהוא באמצע - גם חגיגי ומפוארת וגם עונה לכל הדרישות.

אז שתמיד תהיינה סיבות למסיבות, לחגיגות ולעוגות.

עוגת מוס שוקולד


תחתית עוגת שוקולד
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2/3 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס קקאו
|1/4 כוס חלב
1 כפית חומץ
1/2 כוס מים רותחים
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית אפייה 24 בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קקאו ומלח.
מערבבים חלב וחומץ בכוס ומניחים בצד.
מקציפים ביצה עם סוכר במשך 2 דקות. מוסיפים שמן בזילוף ומקציפים עוד 1 דקה.
מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסירוגין.
בוחשים. מוסיפים מים רותחים ותמצית וניל. מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית אפיה (הבלילה דלילה מאוד - זה בסדר, יתיצב באפייה).
אופים כ-30 דקות.

למוס השוקולד
350 גרם שוקולד מריר שבור
1/2 כוס חלב
125 גרם חמאה
2 חלמונים
1/2 כף סוכר
2 מכלים שמנת מתוקה.

אופן הכנת המוס
ממיסים באמבט בן מארי שוקולד, חלב וחמאה.
בקערה אחרת מחממים גם באמבט בן מארי חלמונים וסוכר תוך עירבוב רצוף עד לתערובת חמימה.
מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מקפלים את התערובת לתערובת השוקולד ומעבירים לקערה רחבה וגדולה יותר.
בקערת המיקסר מערבלים שמנת לקצפת חזקה.
מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד עד לאיחוד מושלם.
מעבירים לבסיס עוגת השוקולד ומאפסנים 4 שעות במקרר.

קצפת קישוט
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר חום

מקציפים שמנת וסוכר לקצף יציב וחזק, מעבירים לשקית זילוף ומזליפים בעזרת צנטר כוכב, כוכבים קטנים.

אפשר לגרד שוקולד מעל.




מזל טוב ונתראה בשמחות!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP