מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לחמא בעג'ין

>> יום שבת, 22 בדצמבר 2012



בואו נשחק בבצק..
אין דבר יותר כייפי מלשחק עם אוכל ולייצור בסופו של יום ארוחה מדהימה, כזאת שמשאירה טעם של עוד ושכולם מרוצים ממנה.
לחמא בעג'ין - בשר בבצק, פיתות קטנות אישיות קריספיות שעליהן בשר טחון עגבניות קצוצות ותבלינים ריחניים
בעצם הפיצה הבשרית של הטורקים.

לחמא בעג'ין
4 כוסות קמח
1 שקית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 כוסות מים ועוד 1/4 כוס מים חמימים

תערובת הבשר
בשר טחון
2 בצלים קטנים
2 עגבניות 
2 כפות רסק עגבניות
פטרוזיליה
בהרט
מלח/פלפל
פפריקה אדומה מתוקה
מעט מיץ לימון
פלפל חריף (אופציה)

אופן הכנת הבצק
ב-1/4 כוס מים ממיסים את השמרים והסוכר, מכסים בצלוחית קטנה ושומרים בצד 
ל-5 דקות, עד שהשמרים תוססים.
בקערת המיקסר מערבבים קמח ומלח, מוסיפים את תערובת השמרים, מנמיכים את
מהירות המיקסר, מוסיפים את המיםומערבלים במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש מבריק ורך.
מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים במשך שעתיים.

בינתיים מכינים את תערובת הבשר
קוצצים במעבד מזון את הבצל, עגבניות, פטרוזיליה, פלפל חריף ומוסיפים לבשר 
הטחון.
מערבבים היטב ומתבלים בתבלינים וב-2 כפות רסק עגבניות.
נותנים לזה לעמוד מעט לספיגת טעמים.



יוצרים מהבצק כדורי פינג-פונג בינונים.


מרדדים כל כדור על משטח מקומח ומעל מניחים מתערובת הבשר המתובל.



מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות או עד 
שקצוות המאפה משחימים והבשר משנה את צבעו.



בתיאבון!






הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP