מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת יום הולדת - שוקולד גבינה מדהימה!!!!

>> יום שישי, 14 בדצמבר 2012


 עוגה מדהימה מרשימה וטעימה.




כאשר הגיע יום הולדתו של בעלי, חברי שותפי לחיים, ידעתי בדיוק מה להכין..
רון אוהב עוגות שוקולד, אוהב מאוד עוגות גבינה, וחולה על קצפות ומתוק..
החלטתי לקמבן בין כל האהבות האלה שלו וליצור לו עוגת חלומות במיוחד ליום הולדת - מפוארת וטעימה
כזאת שלא מכינים ביום יום אבל ברגע שמכינים יודעים שהיא העוגה המושלמת.




 העוגה מורכבת מעוגת שוקולד ועוגת גבינה, שאני החלטתי להכין בתבניות 6 אינץ' קטנות
לעוגת השוקולד השתמשתי בעות שוקולד שוקו וחילקתי ל-2 תבניות קטנות
לעוגת הגבינה - עוגת גבינה ניו-יורקית יצרתי מהמתכון רק שחילקתי ל-1/4 את המרכיבים כדי שיתאים לתבנית קטנה
פה אני אתן את הכמויות הרגילות וכל אחד יכול להכין כפי שרוצה.

אני צבעתי את עוגת השוקולד בצבע אדום - השתמשתי ב-3 כפיות משחת צבע אדום למאכל כדי שתתקבל עוגת קטיפה
אדומה, התוצאות מדהימות!!!!


עוגת קטיפה אדומה עם עוגת גבינה באמצע וציפוי קרם גבינה

לעוגת השוקולד
1 כוס שוקולית
1 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 ביצים

3 כפיות משחת צבע אדום למאכל או בקבוקון צבע אדום למאכל

אופן ההכנה:
בקערת המערבל מערבלים קמח שוקולית אבקת אפייה וסוכר ביחד.
מוסיפים ביצים, שמן תמצית וניל וביצים ומערבלים היטב את כל המצרכים עד שמתקבלת מסה אחידה
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את צבע המאכל, מערבלים שוב עד שכל המסה נצבעת באדום.
מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים ומצננים היטב.

עוגת גבינה ניו-יורקית

900 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר
1 ו-1/3 כוסות סוכר
מעט מלח
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2/3 כוס שמנת חמוצה
2/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים סיר גדול עם מים שיכיל את תבנית העוגה כאמבט לעוגה.

מערבלים בקערת המיקסר גבינה עד להתרככות (4 דקות). מוסיפים סוכר ומלח וממשיכים עוד 4 דקות עירבול.
מוסיפים תמצית וניל. מוסיפים ביצים בהדרגה, ביצה אחת כל פעם ומערבבים דקה לאחר כל ביצה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים שמנת מתוקה ושמנת חמוצה.
עוטפים תבנית קפיצית בנייר אלומניום היטב ומעבירים את תערובת הגבינה לאמבט המים.
אופים 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
לא פותחים את התנור , משאירים בתנור לעוד 30 דקות.
מוצאים ומצננים.

קרם גבינה
2 חפיסת גבינת שמנת (500 גרם)
1/2 כוס חמאה רכה בטמפ' החדר
4 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל שקופה
1 כפית חלב

אופן ההכנה:
לערבל גבינת שמנת עם חמאה עד להיווצרות קרם, להוסיף אבקת סוכר, תמצית וניל וחלב ולערבב שוב היטב עד לקבלת
תערובת קרמית.


הרכבת העוגה
מניחים עוגת שוקולד אחת ועליה עוגת גבינה, מסיימים עם עוגת השוקולד האחרונה.
מצפים בקרם גבינה ובקרם הנותר ניתן לעשות שושני קרם.


4 comments:

ירון 21 בדצמבר 2012 בשעה 12:58  

חולה על עוגות יום הולדת!

עוגה חלומית 21 בדצמבר 2012 בשעה 13:00  

סוף הדרך איזה עוגה חלומית. אני אף פעם לא מצליחה להכין עוגות ברמה כזו.

Dana Ron 20 בינואר 2013 בשעה 2:49  

זה רעיון מעולה. אני חושבת שבשנים האחרונות הנושא של עוגות יום הולדת התחיל לתפוס תאוצה ואנשים יוצאים מהקו מחשבה שעוגת יום הולדת זו עוגת שוקולד בוצית ופשוטה שלוקחים לגן. בתור חובבת אפייה (ואכילה) אני מאוד אוהבת את הקו החדש הזה והעוגה שלך נראית מעולה.

אנונימי,  15 באוגוסט 2013 בשעה 8:00  

איפה משיגים תמצית וניל שקופה???

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP