מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת גזר אלוהית בציפוי קרם גבינה

>> יום שישי, 2 בדצמבר 2011

עוגות גזר הן בעיני עוגות חורף, ריחות של קינמון ואפייה
עוגת גזר בציפוי קרם גבינה מתקתק מוסיפה לעוגה חושניות והחגיגה בפה פשוט מושלמת.


השבוע חיפשתי עוגה כזאת עם מרקם עדין ומצאתי עוגה רכה נימוחה ועם ציפוי גבינתי. 

לדעתי עוגה מדהימה, טעימה, קלה להכנה וחורפית עם ניחוחות של בית.


אזהרה - במהלך האפייה הריח שנוצר בבית פשוט מטמטם - ראו הוזהרתם!






עוגת גזר בציפוי קרם גבינה

לעוגה
4 ביצים בטמפט' החדר
1 כוס + כף גדושה סוכר
1 ו-1/4  כוס שמן
9 גזרים מגורדים
2 כוסות + כף גדושה קמח
1 ו-1/2  כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
חופן אגוזים המלך קצוצים גס
חופן צימוקים (אפשרות)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד להתאחדות  (לא ליצירת קצף) מוסיפים שמן ומערבלים 2 דקות.
מקפלים קמח, גזר, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח עד לתערובת אחידה.
מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים.

מעבירים לתבנית משומנת בגודל 26 בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 60 -70 דקות או עד שקיסם
שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מקררים היטב ומכינים את ציפוי קרם הגבינה.

ציפוי קרם גבינה
75 גרם חמאה רכה
1 חבילת גבינת שמנת
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים חמאה וגבינת שמנת עד לתערובת רכה ותפוחה. 
מוסיפים תמצית וניל ואבקת סוכר ומערבלים היטב עד שאין גושים והתערובת קציפתית.
מורחים על העוגה הקרה ושומרים במקרר.







מקור:  the many little meals of rose bakery




















6 comments:

עמליה 3 בדצמבר 2011 בשעה 15:11  

זה נראה נפלא!
אין על עוגת גזר טרייה. והקרם רק משדרג.

אנונימי,  4 בדצמבר 2011 בשעה 2:10  

אהבתי את הצבע..ניראה מעולה!!
לא נסיתי עם קרם....ניראה לי שזה רק יוסיף....

המון נשיקות של געגועים ..

חושבת עלייך וקופצת לבקר ומחכה לסימן..

שבוע טוב
שונטי

Winnie 4 בדצמבר 2011 בשעה 6:56  

עוגה מצויינת
ובאמת לעוגת גזר יש מין תחושה של עוגת חורף :)

מכונות קפה 7 בדצמבר 2011 בשעה 8:52  

מאוהבת בכל מה שקשור לגזר, תודה רבה על המתכון.

מתכוני בריאות 1 במרץ 2012 בשעה 4:02  

גם בעיניי, ללא ספק - החורף לא באמת מתחיל עד שאני לא מכינה עוגת גזר!
המתכון הזה נראה ממש ממש טעים, נראה לי אנסה אותו מחר :)
תודה רבה על הפוסט

אבי שפיגל 2 ביולי 2014 בשעה 6:37  

העוגה באמת נהדרת ממליץ על הוספת מיץ תפוזים

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP