יום שני, 29 בנובמבר 2010

מרק עדשים כתומות






יש מרקים שלא צריך הרבה להוסיף ולדבר עליהם
הם פשוט חוויה לעין ולחיך
כזה הוא מרק העדשים הכתומות, ארוחה אמיתית משביעה ובריאה.
כיף להכנה ועוד יותר כיף לאכילה

בלי להכביר במילים , מתכון אחד שווה אלפי מילים


מרק עדשים כתומות

1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
2 כוסות עדשים כתומות
2 גזרים מקולפים ומגורדים על פומפיה
מים
אבקת מרק עוף
פלפל/מלח
כמון

אופן ההכנה
בסיר מטגנים בצל ושום עד להזהבה
מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט
מוסיפים את העדשים ומים עד לכיסוי , מתבלים באבקת מרק עוף פלפל מלח וכמון ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהעדשים מתרככות.


בתיאבון!

9 תגובות:

נעמה פלד אמר/ה...

נראה נפלא ומחמם. אצלנו קצת חסרים לחגיגה הזו רוח וקרה, אבל אולי זה עוד יקרה.

את יום המרק שלנו את מכירה?

אנונימי אמר/ה...

עם הגשם הראשון אני אכין את המרק
תודה

חגית343

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

בול כמו שאני מכינה, אבל בול !!!
אין על הפשטות המחבקת והטעימה הזו, פשוט אין.
ועל הדרך גם אני מחבקת אותך, יא יפה אחת.
נשיקות לכולכם שם.
ארי

סיון מאירי אמר/ה...

מקסים מקסים מקסים
התמונות חיממו לי את הלב
מזכיר לי את המרק של אמא שלי
אולי אבקש ממנה שתכין לי אותו שוב..

רק שיגיע כבר גשם

רבקה אמר/ה...

ממש מתאים לקור בחוץ
נראה טוווווווב

talush.anavim אמר/ה...

מתכון מנצח! הכנתי אותו פעמיים כבר ובשתי הפעמים יצא מושלם

maman21@netvision.net.il אמר/ה...

באמת פשוט, בהחלט טעים.
פשוט וטעים מאוד מתאים.

אנונימי אמר/ה...

ממש טעים! תודה על המתכון..חורף נעים וטעים לכוללללם

אנונימי אמר/ה...

אחלה צרק

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife