יום ראשון, 21 בנובמבר 2010

כרוב מאודה ובשר




הימים פה ימים של חורף
ימים של קור שצבועים בצבעי חום ואדום של שלכת
כבר שמתעוררים כל כך קר שאני עדיין במיטה מחליטה על האוכל שילווה אותנו במשך היום.


ימי ראשון הם ימים של סטלבט
הילדים בבית והיום נמרח באיטיות של סוף שבוע ותחילת שבוע חדש
כולנו ביחד ישובים לארוחה ואין כמו תבשיל קדירה שמתבשל לו שעות ומוכן בדיוק בזמן להשביע..

החלטתי על תבשיל כרוב עם בשר
כרוב מאודה בבישול איטי וארוך שלתוכו זרקתי 4 המבורגרים חתוכים לרצועות דקות שיתבשלו ויתרככו ויקבל את הטעם
ואת הניחוח של הכרוב.


תבשיל כרוב מאודה עם בקר

1 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל קצוץ
1 שן שום
1 קופסאת רסק עגבניות
4 המבורגרים
1 כפית אבקת מרק
2 כפות קטשופ
פפרקיה
מלח
פלפל
שמן

אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה
מוסיפים את רצועות הכרוב ומערבבים היטב בבצל.
מערבבים רסק עגבניות במעט מים, מוסיפים את אבקת המרח, פלפל פפריקה ומלח ושופכים לתערובת הכרוב
מערבבים ומוודאים שהכרוב מכוסה לחלוטין (אם יש צורך להוסיף מעט מים מוסיפים).

חותכים לקוביות קטנות את ההמבורגרים ומוסיפים לסיר הכרוב.
מערבבים ומבשלים על אש קטנה/בינונית במשך 3 שעות.

מגישים ומתענגים על תבשיל קדירה של חורף





2 comments:

אסנת אמר/ה...

תודה על הרעיון! הכנתי עם בשר טחון ויצא ממש טעים!

רבקה אמר/ה...

נראה עשיר ביותר

רוצו לראות את המתכונים המטורפים ללא גלוטן וללא פחממות https://www.moresweetthansalty.com/instaposts/