מופעל באמצעות Blogger.

Translaton

ספרה - עוגת סולת

>> יום שלישי, 16 בנובמבר 2010



עוגת סולת ליוותה אותי בכל הילדות
יש אמהות שמתמחות בעוגות גבינה, אחרות בפאי פירות וכאלה שמכינות ספרה הכי טעים בעולם
זה זיכרון הילדות שלי, עוגת סולת רטובה בסירופ מתוק שמתנגת עם כל ביס בפה..

יש אין סוף סוגים של עוגת הסולת
יש את העוגה של אמא שלי שהיא נמוכה דחוסה מתוקה ומעוטרת בחצי שקד
יש את הישראלית המשלבת קמח ותפוזים וסולת
ויש את זאת שהיא קצת מזה וקצת מזה והכי טעימה לי, אז הנה עוגת טעמים נהדרת!




עוגת ספרה - סולת

1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 ו-1/2 כוסות סולת
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שקיות אבקת אפייה
1 ו-1/2 כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כוס שמן
4 ביצים

לסירופ
1 ו-1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערת המיקסר מערבבים סוכר, קוקוס, קמח וסולת
מוסיפים את הבוטנים ואבקת האפייה ומערבבים שוב.

מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים השמן והביצים ומערבלים לתערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית פיירקס משומנת ואופים כ-45 דקות.

בזמן שהעוגה נאפית בתנור, מכינים את הסירופ

בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים סוכר מים ומי ורדים כ-20 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין.

שופכים את הסירופ על העוגה בעודה חמה, מצננים וחותכים למלבנים.

בתיאבון!






3 comments:

אריאלה פיקסלר אלון 17 בנובמבר 2010 בשעה 23:06  

בדיוק כך אני אוהבת אותה: נמוכה, דחוסה ומעוטרת בשקד.
איזה יופי של חשק הבאת לי עכשיו.....
כבר מעבירה את המתכון לעדי, הבת שלי, שתפנק אותי השבת (אסור לי לעמוד, אז שהיא תכין...)
קיצור- תגידי לדיר מאמא שהיא שיחקה אותה (וברור שגם את).
אוהבת, מחבקת ומתגעגעת מיליארדים.
ארי

אריאלה פיקסלר אלון 17 בנובמבר 2010 בשעה 23:07  

יאאאא, איזה מותק את שהעפת את הקודים המרגיזים ...
מלכה!!!

רבקה,  21 בדצמבר 2010 בשעה 18:47  

איזה חתימה יפה פתאום ראיתי שכתוב
pontch

אממ והעוגה הזאת נשמעת מענינת!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP