יום שלישי, 9 בנובמבר 2010

עוגת לימון סתווית..




על העוגה הזאת זממתי כל כך הרבה זמן
בפעם הראשונה ראיתי את הרוזנת היחפה מכינה את העוגה בתוכנית שלה
ואז באתר הבישול באינטרנט שוב
והחלטתי שאין כמו הסתיו והשלכת להכין את עוגת פרי ההדרים עם הניחוח הכל כך משכר שלה

אז הנה עוגת לימון סתויית עם זיגוג סוכר שמתאימה כל כך לימים שמתקצרים כל כך מוקדם...

עוגת לימון - הרוזנת היחפה

2 כוסות סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
225 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס קליפת לימון (מ-6 עד 8 לימונים בערך)
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כוס ריוויון בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל

לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון

לזיגוג סוכר
2 כוסות אבקת סוכר
3 ו-1/2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן לקמח 2 תבניות אינגלייש קייק או תבנית אחת של קוגוהולף היטב.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה ו-2 כוסות סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (בערך 5 דקות).
בהדרגה מוסיפים את הביצים, אחת אחר השנייה ואז את קליפת הלימון.

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.

בקערה נוספת מערבבים ביחד 1/4 מיץ לימון, ריוויון, ואת התמצית וניל.

בהדרגה מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ותערובת המיץ , כאשר מתחילים בקמח ומסיימים בקמח.

מעבירים לתבנית המשומנת ומקומחת ואופים במשך 45 דקות עד שעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


בינתיים מכינים את הסירופ

מערבבים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס לימון בסיר קטן על להבה בינונית ומבשלים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.

כאשר העוגה מוכנה יש לצנן במשך 10 דקות, להוציא מהתבנית לרשת צינון וליצוק בעזרת כף את הסירופ.

יש לתת לעוגה להצטנן כעת לגמרי (בערך שעה)

בינתיים מכינים את זיגוג הסוכר

מערבבים ביחד את אבקת הסוכר ומיץ הלימון בקערה, עד שהתערובת חלקה לגמרי.

שופכים על מרכז העוגה את הזיגוג ונותנים לו להישפך לצדדים.

סתיו נעים!





2 תגובות:

פנינהט אמר/ה...

מתה על עוגות לימון וזו נראית טעימה במיוחד

רבקה אמר/ה...

אני זוכרת שאמרת לי כמה שאת אוהבת ניחוח למון וכל מאכל עם לימון
=]

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife