יום שבת, 6 בנובמבר 2010

בורגר קינואה ועדשים כתומות




לפעמים, אחרי שכבר ניסינו ומיצנו את כל הידוע, אני מחפשת את השונה
רוצה לגוון לקראת השבת את הארוחה ולנסות להפתיע קצת את הגברברים שלי במשהו חדש

לתפריט השבת החלטתי על מרק עדשים כתומות
עוף בתנור
אורז עם צנוברים וחמוציות
ורציתי עוד משהו
כיון שנשאר לי עדשים כתומות מהמרק רציתי לשלב אותם במנה נוספת, באתר של פירגה היו קציצות/המבורגרים צמחוניים של קינואה ועדשים
וככה נפתרה לי הבעיה.

תודה פירגה על רעיון נפלא!

אני גיוונתי ושיניתי מעט את המתכון הנוכחי
ממליצה מאוד לא רק לצמחוניים, זה בריא טעים ומיוחד!


בורגר קינואה ועדשים כתומות

1 כוס קינואה
3/4 כוס עדשים כתומות
1 תפח אדמה מקולף מבושל ומעוך לפירה
2 גזרים מבשולים, קצוצים דק
4 כפות תירס
1 בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
1/2 כוס קמח
מלח/פלפל
פפריקה
כמון
אבקת שום
שמן לטיגון


אופן ההכנה:

בסיר בינוני לבשל את העדשים והקינואה במים למשך 15 דקות או עד שהעדשים מתרככים.
לסנן מהמים
להעביר לקערה ולערבב היטב עם שאר המצרכים
לתבל , לטעום
ולתקן תיבול לפי הטעם

לחמם מעט שמן במחבת ובידיים רטובות ליצור קציצות קטנות
לטגן משני הכיוונים עד שזהוב.

לבריאות!

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

נפלא,
נראה משגע מאמצת בחום

חגית343

רוצו לראות את המתכונים המטורפים ללא גלוטן וללא פחממות https://www.moresweetthansalty.com/instaposts/